Основните неизправности на съдомиялните машини

И така, един хубав ден установявате, че съдомиялната не се включва, не изтича вода или течове. Не бързайте веднага да се обадите на капитана, защото понякога причината за срива лесно може да бъде отстранена със собствените си ръце, без специални умения и инструменти. На следващо място, ние обмисляме възможните неизправности на съдомиялните машини и инструкциите за техния независим ремонт у дома.

Какво може да причини неуспех?

Ако оборудването ви е служило повече от 5 години, а гаранционният му срок е изтекъл отдавна, това означава, че баналното износване на резервни части може да бъде възможна причина за неизправността.Промяна на филтъра

В случай, че наскоро сте направили покупка и съдомиялната машина вече е излязла от строя, причините за повреда могат да бъдат следните:

 • Самият лош монтаж и резервни части. Той се намира в евтини китайски модели от слабо известни производители.
 • Преди да заредите съдовете в камерата, не измивате остатъците от храна, които запушват филтъра. Много мръсни съдове повечето от съдомиялните не изплакват напълно, в резултат на което трябва да изплакнете допълнително ръчно.
 • Неизправност на изхода. Банална ситуация, но все пак понякога възниква.
 • погрешно връзка за съдомиялна машина (например маркучът за източване е по-дълъг от допустимата стойност или маркучът за студена вода е разхлабен).
 • Лош перилен препарат, който не мие добре съдовете или изобщо не мие чинии.
 • Може би просто сте затворили вратата (механизмът е проектиран така, че оборудването да не се включва, докато ключалките не работят). Веднага трябва да се отбележи, че при някои модели вратата не се заключва в долната позиция. Ако вратата не се държи, това не е повреда в съдомиялната машина, а дефект на производителя.
 • Друга доста популярна причина за неизправността е неправилното зареждане на съдове, в резултат на което уредът не измива лошо долната част или горния рафт. Дори в инструкциите се обсъжда правилното натоварване - горната част трябва да се напълни с чинии и чаши, а долната - с цялостно кухненско оборудване (например саксии). Друго важно изискване - чашите и чашите трябва да бъдат подредени с главата надолу.

Ако не една от тези причини е виновникът за провала, тогава въпросът е в резервните части, за които ще говорим по-късно.

Съдомиялна

Отстраняване на често срещани видове проблеми

Процесът на миене на съдове не започва

Подобна ситуация: включихте определен режим, всички индикатори светят, звукът от пълнене на вода се чува от камерата, той се е загрял, но самият процес на измиване не се случва.В този случай вероятните причини за повреда на съдомиялната машина могат да бъдат:

 1. Запушен филтър в долната част на потапящата камера. Трябва да го вземете, как да изплакнете и да го инсталирате обратно.
 2. Запушени дюзи, в резултат на което съдомиялната машина не пръска вода или просто не пръска добре. В този случай вземете клечка за зъби и пробийте дупки. Също така запушените дюзи могат да причинят ниско налягане по време на процеса на измиване, в резултат на което съдовете не се мият. Поглеждайки напред, бих искал веднага да кажа, че ако лъчът не се върти, първото нещо, което трябва да направите, е да проверите циркулационната помпа, която често се проваля.Дюзи
 3. Неизправност на циркулационната помпа, целта на която е подаването на вода към дюзите. Най-трудният отказ и от трите, в резултат на което съдомиялната не събира вода. Всичко, от което се нуждаете, е да замените помпата с нова. За да направите това, отворете достъп до него (разположен в долната част на камерата), развийте всички тръби и приставки към тялото на оборудването и след това инсталирайте работеща помпа.Циркулационна помпа

Неизправността на циркулационната помпа може да се определи от характерния звук на нейната работа. Ако след напълване на водата няма шум, най-вероятно причината за неизправността в нея! Както можете да видите, подмяната не е голяма работа.

Цех за ремонт на помпи за съдомиялни машини

Трябва също така да се отбележи, че евентуална неизправност на съдомиялната машина може да бъде повреда на електродвигателя или по-скоро неговата намотка. За да сте сигурни, че двигателят работи, проверете го с мултицет за прекъсване на веригата и отворена верига.

Водата прелива

Най-вероятно сензорът за нивото на водата се е счупил. Той е разположен в самата дъна на оборудването, така че за достъп ще е необходимо да завъртите съдомиялната машина и след това да замените сензора с нов.Сензор за ниво на водата

Обръщаме вашето внимание на факта, че ако захранването е изключено и водата се излива в камерата, това не е сензор, а електромагнитен клапан, който трябва да изключи подаването на течност. Подмяната на клапана е проста.

Прегряване / подгряване на водата

Също така се случва миялната машина да се прегрява или обратно, да не загрява водата. В първия случай температурният сензор се счупва, което води до прегряване на водата, образуване на голям обем пара и изключване на оборудването.Температурен сензор

Що се отнася до подгряването, може да има няколко причини за неизправността:

Няма изпускане

Ако след измиване водата не изтече в канализацията, тогава помпата може да се счупи или дренажната система да се запуши, в резултат на което съдомиялната машина не изтича водата.Схема на свързване на електричество, вода и канализация

Що се отнася до първия случай, тук трябва да проверите дренажната помпа за отломки и устойчивост на намотка. Най-вероятно водата се намира в съдомиялната машина поради факта, че помпата просто се е запушила, въпреки че понякога пускането може да не се случи дори поради натиск. Ако помпата е наред, проверете цялата дренажна система, включително сифона. Най-вероятно маркучът просто трябва да бъде почистен или филтърът вътре в камерата е запушен.

Има и друг често срещан случай, когато миялната машина не изтича напълно водата. Тук най-вероятно сте издърпали твърде много маркуча за източване и след източване (когато помпата се изключи), част от водата се връща обратно в камерата.

Инструкции за почистване на видео филтър

Случаят е биещ ток

Ако съдомиялната машина е шокираща, тогава с вероятност от 99% може да се твърди, че нагревателният елемент е счупен - TEN. Всичко, което трябва да направите, е да отворите достъп до нагревателя и визуално да го инспектирате за пукнатини и други видове дефекти. Ако нагревателният елемент е наистина повреден, сменете го с нов.Проверка на нагревателя с мултицет

Причината, поради която нагревателят се проваля, е лошото качество на водата (твърде твърда). Също така, още една неизправност може да бъде повредата на релето на нагревателя. Инструкциите за подмяна на частите бяха ясно демонстрирани във видеото:

Сменете релето на контролния модул

Не вдига почистващ препарат

Ако забележите, че миялната машина не вдига прах или таблетка, причината за разграждането най-вероятно се дължи на замърсяване на дюзите или слабо налягане на водата, в резултат на което тя не влиза в дозатора. Възможна причина може да бъде повреда на механизма за отваряне на клапана, от който препаратът се измива. Ако клапанът не отвори приема на вода (или се затваря лошо), таблетката може да не се разтвори напълно, в резултат на което уредът не мие добре съдовете.

Липса на мощност

Ако забележите, че индикаторът за време дори не свети или уредът не реагира на натискането на бутон, причините за неизправност в съдомиялната машина могат да бъдат следните:

 • счупен изход;
 • ключалката на вратата не работи или устройството за заключване изгоря;
 • мрежовият бутон не работи;
 • защитата от пренапрежение не работи.

Във всички случаи е необходимо да използвате мултицет, за да проверите всички елементи на електрическата верига и да разберете защо съдомиялната машина не се включва с помощта на метода на изключение. Ако във вашия случай миялната машина не приключи цикъла или не можете да превключите програмата, проверете програмиста и контролния блок, най-вероятно режимите не работят поради неговата неизправност.

Извънреден шум

Външният шум показва, че лагерите на помпата или електродвигателя (нагнетателя) са повредени. Лагерите се счупват поради навлизането на вода, която от своя страна прониква през повреденото уплътнение. Долна линия - миялната машина бръмчи по време на работа. В този случай ще трябва не само да смените лагера, но и самата жлеза, в противен случай отново след известно време ще възникне същия проблем. Между другото, друга причина за външен шум може да бъде свързана с помпата - боклукът е попаднал в областта на пръскачката или работното колело. Тук всичко е просто, извадете кошчето и проверете работното колело за дефекти (лопатките може да са вече повредени, което причинява шум).

Ястията не изсушават

Някои съвременни модели разполагат с функция за сушене на измити съдове. Този процес възниква, когато вентилаторът е инсталиран вътре в камерата. Ако установите, че миялната машина не изсушава чиниите (или не изсъхва), но в противен случай функционира нормално, вентилаторът най-вероятно се е счупил. Всичко, от което се нуждаете, е да проверите намотката му, както и контактите на захранването с мултицет и ако има нужда, заменете резервната част с нова. Относно, как да използвате мултицет, разказахме в съответната статия.

Водата тече на пода

Е, последната, една от най-популярните повреди на съдомиялната машина е изтичането на вода до пода под тялото.

Има четири основни причини за течове:

 • Уплътненията на вратите са в незадоволително състояние, в резултат на което вратата не е плътно затворена. Те трябва или да бъдат променени, или по възможност почистени от плака.
 • Уплътнението на помпата, което изпомпва вода, е повредено. Най-добре заменен с нов.
 • Скобите на маркуча за източване и подаване на вода са затегнати слабо, което води до теч. Възможно е също да не се монтират уплътнения в местата на разклоняване.
 • Повреден резервоар за вода, разположен отстрани на оборудването. Най-често резервоарът не може да бъде поправен, така че той се заменя с цял.

За да определите правилно мястото на изтичане на вода, се препоръчва да премахнете корпуса на оборудването и да поставите листове вестници на пода. Където вестникът се намокри и ще има повреда.

Урок за ремонт на теч на видео

Това са всички основни проблеми с миялните машини.Надяваме се, че сега можете сами да поправите оборудването, ако то спре да работи, започне да вдига шум или не изтича водата след измиване на съдовете.

Свързан материал:

Инструкции за почистване на видео филтър

Сменете релето на контролния модул

Цех за ремонт на помпи за съдомиялни машини

Урок за ремонт на теч на видео

(45 гласа)
Зареждане...

444 коментара

 • Павел

  Добър ден!
  Вградената съдомиялна машина на Bosch започна да издава външни звуци (нещо като бучене), когато поема вода. През останалото време работи както преди. Кажете ми каква може да е причината. Благодаря!

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Опитали ли сте да поправите, както е препоръчано в статията? На първо място, трябва да проверите целостта на лагерите на помпата, както и наличието на отломки в областта на лопатките, може би това е причината!

   Отговарям
   • Валери

    Някакъв шум, сякаш някакъв електро магнит не работи и периодично, но избухва, какво може да бъде?

    Отговарям
  • Nelya

   Здравейте! Кажете ми, моля, машина Bosch. След малко наводнение) индикаторът на крана на машината светва, той се изсушава и сега мигането и сушенето мигат едновременно. Машината не се включва

   Отговарям
   • Nelya

    И сега, когато включа машината, веднага се изсушава и нищо не се случва

    Отговарям
  • Людмила

   Съдомиялна машина Miele, на 5 години Първо, цикълът на измиване не приключи напълно. Съдовете бяха измити, изсушени, но не се изключиха, написаха на дисплея: източване. Почистих филтрите, помпата за източване. Стартирайки го, тя започна да издава грешка F51. Ще можете ли да го поправите сами или е необходимо да се свържете със службата?

   Отговарям
 • Олег

  Добър ден!
  Съдомиялната машина, преминавайки в режим на сушене, започна някак странно да бръмчи (което не се беше случвало преди). В режим на измиване този шум не беше.
  Какво може да бъде?

  Отговарям
  • Admin

   Вентилаторът за сушилня с турбо може да не работи. Необходимо е да направите аутопсия и да я проверите първо, ако разбира се във вашата миялна машина тази технология се използва за изсушаване на съдовете.

   Отговарям
 • Ирина

  Добър ден!
  Ще бъда благодарен, ако някой ми каже.
  Имам миялна машина, която никой друг не е виждал, TECHNO 3003. Също комбинирана с газов панел.
  По някаква причина, когато работите, има теч някъде вляво от пода. Направям го с парцал, получавам 2-3 литра. Водата започва да изтича изпод машината, след като започне миенето. Отворих лявата стена (има просто пластмасов резервоар с пълна височина ... Разбрах, че тече от тънка прозрачна тръба, някъде излиза от същия този пластмасов резервоар, но по някаква причина се оказа, че е свързан с нищо. Е, все още не намерих къде трябва да бъде свързан, просто го затворих и това е. Преживях това вариант, всичко е наред, мие се .... сякаш няма вода ... но душата боли.Внезапно той ще се провали поради това. Бих искал да разбера каква е тръбата и каква е целта й. И като цяло защо изведнъж започна да тече вода от нея.
  А отдолу под мотора има такова нещо с вътрешен слой от пяна. Пластмасова тръба идва до нея и същите листа. Разбрах, че ако водата е в тигана, плувката на пяната вероятно изскача и нещо се припокрива. И Постоянно капем вода от този поплавък (сега просто този възел виси на жицата в свободно състояние, плува надолу) Отдолу е чаша, тя се изтегля от половин литър в дълъг цикъл. Как бих могла да я поправя ... или мога да свържа тръбите между себе си и изобщо да го изключите? PFA с конектор и проводници.
  Казвам предварително благодаря!

  Отговарям
 • Константин

  Добър ден. Имам миялна машина Neff. Помпата работи в режим на източване и не се изключва. Машината не преминава в друг режим. Ако изключите машината от контакта, тогава същото се случва, когато я включите отново. Мога ли да премахна задача или повреда на електрониката?

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Горещо препоръчвам да занесете съдомиялната машина в сервизен център. Изключването от контакта не решава точно проблема. Най-вероятно електрониката се е провалила!

   Отговарям
  • Александър

   Имате теч в тигана, в който е инсталиран сензорът за поплавък, той е работил и е активирал аварийно изтичане на вода, трябва да премахнете страничните панели и внимателно да извадите водата от тигана с парцал, много внимателно извадете водата от под плувката на пяната.

   Отговарям
  • Фанис

   дренажът не е свързан правилно. има ограничение, до което трябва да се повдигне дренажният маркуч

   Отговарям
 • Ирина

  И не чаках отговор.
  Явно моят TECHNO 3003 (TS) също не е познат на никого тук.
  Но не е само, че е оборудван с този поплавков превключвател, когато водата изтича в шахтата.
  През него минава ли вода? (Макар че по някаква причина към нея са свързани две тръби)?
  Защо тя капе от нея? Разбрах, че тя изключва захранването, когато изскача, когато има теч и не трябва да има вода в самата нея.

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Трудно е да се каже без ясна картина какъв вид тръби са и къде отиват. Най-вероятно виждате прозрачни тръби, които са свързани или към камерата под налягане, или към превключвателя за налягане. Проверете тези части за тръби. Обикновено към плаващия превключвател са свързани само проводници, с помощта на които захранването се включва / изключва.

   Отговарям
  • Фанис

   Най-вероятно клапанът не работи правилно по линията на регулиране на твърдостта на водата. Решението да затворите двата маркуча или да свържете отново маркучите един към друг

   Отговарям
 • Крис

  Здравейте! Съдомиялната машина на Neff работи около 20 минути, след това шумоленето започва и се изключва, докато водата в машината остава и повече от една светлина свети.

  Отговарям
  • Admin

   Добър ден! Най-вероятно вашата миялна машина се изключва спонтанно поради повреда или запушена работна помпа. Препоръчвам също да проверите предпазителя и нагревателя, като ги звъните с мултицет.

   Отговарям
   • Крис

    Искам да отбележа, че водата се загрява едновременно.И как да проверя помпата?

    Отговарям
    • Admin

     Визуалната проверка може да се извърши съгласно следните инструкции - http://www.youtube.com/watch?t=147&v=jNCyUW1sohA Що се отнася до проверката на веригата с мултицет, свържете сондите към контактите на изпускателната помпа и измерете съпротивлението. Обикновено тя е 160-300 ома. Ако след проверка на изпускателната помпа на съдомиялната машина не се открият нарушения, най-вероятно има проблем в електрониката. В този случай препоръчваме да занесете оборудването в сервизен център.

     Отговарям
 • яхт клуб

  Здравейте. Имам и мъка: Индикаторът за водоснабдяване постоянно свети и машината дори се опитва да направи нещо с отворена врата. филтрите се измиват. Въпрос: все още ли е възможно сами да направим нещо за нея?

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Опитайте отново да проверите изпускателния клапан и датчик за ниво на водата (превключвател за налягане). Проверете също дали PMM е свързан правилно, маркучът за източване трябва да се простира от пода на височина най-малко 60 см. Ако не откриете неизправности, можете да го вземете за ремонт, тъй като остава само контролния модул.

   Отговарям
 • Сергей

  Поздрави на всички. Подобен проблем. Издухан предпазител от пренапрежение F3CF75005L съдомиялна машина ignis ADL335NB 854585801731
  Данни за филтри 250V ~ 50 / 60Hz 16A / 40 °
  0,15 µF (X1) + 1MOhm + 2 × 0,027 µF (Y2) 25/100/21
  Просто не мога да намеря такъв. Има подобни. Мога ли да заменя този въпрос с друг и какво да търся?
  Благодаря предварително.

  Отговарям
 • Сергей

  Изгорих същия този в хладилника! Не намерих аналог!

  Отговарям
 • Вячеслав

  Кажи ми една мисъл. Горните остриета на пулверизатора не се въртят (Bosch SPV63M50RU). През тях тече вода. Долният пулверизатор се върти. Той свали върха - за да почисти ... Всъщност те не бяха запушени. Всички дупки са свободни, няма нищо вътре ... Проверих целия дизайн на горния спрей в банята с душ маркуч ... При пълно налягане човек едва се опитва да се движи.Ако ги завъртите на ръка - те се въртят като смазани ... няма запушалки ...

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Е, направихте всичко както трябва, какво бихте могли да посъветвате. Ако налягането на водата отива към дюзите, тогава причината е само в тях. Това е толкова трудно да се каже какво не е наред Необходимо е да разглобите и внимателно да прегледате цялата структура. Някъде все още има запушване, което не позволява на водата да преминава през лопатките.

   Отговарям
   • Вячеслав

    Съжалявам, че ви безпокоя отново, но правилно разбирам от това видео, че директно двигателите на помпата са наред? В средата покрих централния (долния) въртящ се колел, който нормално се върти.

    http://www.youtube.com/watch?v=-68lkmCRVx0

    Отговарям
    • Admin

     Да, има налягане, така че всичко е наред с помпата!

     Отговарям
     • Майкъл

      Добър ден! Моля, кажете ми: съдомиялната машина на Bosch (sce53m25ru) не върти долния нож, проверих всичко и не е запушена никъде, водата идва от горе, а не отдолу. Останалата част от цикъла на измиване протича без грешки и неизправности.

 • Витали

  Добър ден! Машината Indesit IDL 50. Започна да изтегля малко вода - но продължава да изпълнява цикъла - след това се загрява със сух нагревателен елемент! (не създава грешки). Входен клапан - нормален, сензор за ниво (по-ниско ниво, както го разбирам) - нормално, турбината се върти при навлизане на вода! Какво може да бъде? Къде да гледам?

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Възможно е проблемът да е в контролния блок. Ако сте проверили всичко и не сте намерили нищо, значи това е проблемът в електрониката.

   Отговарям
 • Наталия

  Здравейте. Опитвам се да стартирам съдомиялната машина, когато вратата се затвори, се излъчва сигнал и ВСИЧКО ... Помогнете, моля.

  Отговарям
  • Admin

   Добър ден! Обикновено съдомиялните машини скърцат след затваряне на вратата, ако кранът за подаване на вода е изключен. Вижте го за начало!

   Отговарям
 • Кирил

  Кажете ми, машината излива вода по време на миене пред тигана, под капака.

  Отговарям
  • Admin

   Проверете сензора за ниво на водата!

   Отговарям
 • Олга

  Добър ден! Съдомиялна машина Bosch, бутонът постоянно мига, чешмата се изтегля, съдовете не се мият и бръмчат

  Отговарям
  • Admin

   Можете ли да изпратите снимка на грешката по пощата? Може би водата ви е спряла да тече или например налягането е много лошо?

   Отговарям
   • Светлана

    Имам същия проблем. Машина Бош. Включваме го, водата шумоли, кранът гори и машината скърца.
    И започна със същото нещо, но тя скърцаше в края на цикъла, при изсушаване, не изсъхна, скърцаше и кранчето изгоря. Измивах се така или иначе, но когато скърцах, спрях и извадих мокри, но чисти чинии. Тогава тя спря да се затопля. Обадиха се на майстора, дадоха 700 D за диагноза, казаха десетте изгорени (заедно с мотора), вчера поставиха нов.
    Сега звуков сигнал в началото на измиването и кранът е включен.
    Господарят ни хвърли ((Той отказа да посегне и намери причината. Какво да видя, кажете ми, моля?

    Отговарям
 • вероника

  Добър ден! Наскоро забелязах, че саксиите на долното ниво, обърнати с главата надолу, започнаха да се мият слабо! Филтърът ми редовно, дюзи на гредата проверяват! програма както обикновено, автоматично миене. Какво друго може да се случи? Съдомиялна машина Bosch SPV43M10.

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Понякога миялната машина не се притеснява поради факта, че нагревателят не загрява водата добре или изобщо не я загрява. Пропуснахте ли този момент, докато проверявахте? Уверете се, че горещата вода се подава към дюзите.

   Отговарям
 • вероника

  Благодаря за отговора) Знаеш ли, като обмислих съветите си, стигнах до извода, че когато изберете програмата „auto“, машината зачервява и избира самия температурен режим. Може би това е причината, защото саксиите не винаги остават мръсни на долното ниво. Обикновено зареждам колата вечер, включвам я и спя. Затова не знам при каква температура се мие. Вчера го заредих следобед, включих „авто“, след като се изми, отворих вратата, чиниите са чисти и много горещи)

  Отговарям
 • Юджийн

  Може би типичен случай.
  Bosch SMS 53N12, Доста мощен нискочестотен звук, когато двигателят (инвертор) върти помпата при ниски скорости.Нискочестотният звук е много осеян: можете да го чуете през целия апартамент - като цяло е неприятен. Не вибрира тялото или капака; някъде вътре. Не ми казвайте - това е типичен проблем на този модел? Първата кола. Гаранция (2-3 месеца към нея). Трябва ли да се обадя на ремонтници или да се примиря с него, защото всички го имат? Малко различен от SilencePlus 🙂

  Отговарям
  • Admin

   Добър ден! Не, проблемът не е типичен, особено за техниката на Bosch. Разбира се, дайте съдомиялната машина за ремонт на сервизен център!

   Отговарям
   • Елена

    Здравейте, ние имаме съдомиялна машина Candy, тя взима вода и всичко без действие, какво би могло да бъде?

    Отговарям
 • Елизабет

  Здравейте, миялната машина не мие долната секция, филтрите са чисти, водата е гореща, съдовете са поставени правилно, дюзите са чисти, ръцете се въртят, не се генерират грешки, солта и средствата за изплакване са нормални, съдовете в горната кошница се мият чудесно ....... корона bde 4207 eu. благодаря

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Е, от гледна точка на съвети за неопитни майстори в дома, няма какво повече да препоръчам. По-добре е да се обадите на специалист, който да постави точна диагноза и да открие причината за повредата. Единственото, което ви идва на ум - можете ли да поставите твърде мръсни съдове в долната част?

   Отговарям
   • Алексей

    Знаете почти същата ситуация с мен. Съдомиялна машина Ardo.
    Само сега долната греда не се върти точно. Той го постави в едно положение и провери по време на процеса на измиване, дали е на мястото си. Горната се върти и благодарение на нея съдовете се мият.
    Какво съветвам в този случай?
    Благодаря!

    Отговарям
    • Admin

     Лека нощ! Ако рокерът не се върти, проверете всички дупки, поради които се извършва въртенето (водата под налягане създава реактивна тяга). 90% сигурен, че един от дупките е запушен, което спира въртенето. Трябва да проверите внимателно, понякога дупките са много малки и са точно отдолу. Останалата 10% вероятност - помпа, която доставя вода на спринклерите, не е в ред. Рядко се случва работното колело на помпата да се смила. Можете също да проверите филтъра на клапана, който доставя вода, може би е запушен.

     Отговарям
     • Алексей

      Здравейте! Благодаря за препоръката.
      Но вече проверих чистотата на дупките, всичко е наред ..
      Що се отнася до помпата, ако се съди по дизайна, водата се подава към горната рокада, като се отклонява от долната рокер. Но горната работи.
      Ще проверя, все още ще служа и там ще ви отпиша.
      Може би все още имате мисли. Благодаря.

 • Юри

  Здравейте! Кажете ми какъв е проблема, миялната машина BOSCH. Когато сте свързани към мрежата, всички индикатори светят както обикновено преди стартиране на програмата, а след няколко секунди индикаторът за края на процеса на измиване се превключва и вече няма реакция.

  Отговарям
 • Татяна

  Имам проблем с взимането на хапче. Машина за гореща машина Ariston, лостът (куката), който затваря или отваря отделението, "копелета", изскача от дупката. Може би трябва да има нещо друго, но излетя пружина или еластична лента, скоба. Кажи ми какво можеш да измислиш.

  Отговарям
  • Admin

   Можете да измислите изход от ситуацията, но трябва да видите какъв лост, как работи всичко.

   Отговарям
 • Наталия Федорова

  Здравейте! За по-малко от година те купиха компактна миялна машина Bosch SKS 40E22. Наскоро се появиха пукнатини по външния панел на вратата отдолу отстрани, а самият панел набъбна отдолу и в крайна сметка се отдалечи от тялото на вратата. Започнете да капете. Въпросът е - може ли това да е резултат от честото измиване при температура 70? Като, дали пукнатините отидоха от прегряване? Измити съдове не повече от два пъти на ден. Не ми казвайте къде другаде мога да купя отделен панел или самата врата за тази машина? Благодаря ви предварително за отговорите.

  Отговарям
  • Admin

   Здравей Наталия! Температура от 70 градуса е нормалната работна стойност за съдомиялна машина. Надуването на панел при тази температура е малко вероятно, ако монтажа е оригинален, а не фалшив.Най-вероятно наистина е имало прегряване, но не при 70 градуса, а по-високо. Понякога, когато сензорът за температура не работи, съдомиялната машина прегрява водата, в резултат на което случаят се унищожава. На първо място, трябва да проверите сензора за температура и след това да продължите да търсите други вероятни проблеми. Що се отнася до резервните части, опитайте да ги потърсите в Avito или други подобни сайтове. Можете също да оставите съобщение в различните форуми за ремонт на съдомиялни машини. Също така не бъдете мързеливи и отидете в сервизните центрове, които са във вашия град. Просто препишете марката и модела на съдомиялната машина и попитайте майсторите дали имат такива подробности.

   Отговарям
  • Матвей

   Имам същия проблем, аутопсия показа, че долната уплътняваща дъвка се е загубила във вратата, постави я на място, но след няколко отваряния на вратата, тя отново се изгуби. Още не знам как да го поправя.

   Отговарям
   • Max

    Поставете дъвка върху аквариумния уплътнител.

    Отговарям
 • Наталия

  Здравейте. Моля, посъветвайте се какво да правите. PMM Bosch, плот. Напълва се с вода и иконата на крана веднага светва. Не работи повече и стои с вода. Проверихме всичко: налягане на водата, филтри - всичко, за всеки случай, почистено, вентилът също работи добре. Благодаря ви предварително.

  Отговарям
  • Admin

   Друг вариант е, че помпата за миене е повредена, опитайте се да я проверите и вие!

   Отговарям
   • Наталия

    Здравейте. Вие посъветвахте да проверите помпата за миене, но вероятно правилно е наречена някак по различен начин, никъде в сайтовете с това име не намерих съпруга ми и аз. На Ваше разположение.

    Отговарям
    • Admin

     Съжалявам, не забелязах, че сте писали за теста за налягане. Измиващата помпа също циркулира. Е, в случая проблемът не е в това. Ако филтрите са чисти и има налягане, но индикаторът на крана не изчезва, трябва да вземете съдомиялната машина за ремонт за по-точна диагноза на контролния блок. Мисля, че е в електрониката.

     Отговарям
     • Наталия

      Благодаря. Най-вероятно наистина електроника, т.е. по-лесно е да изхвърлите колата, тъй като ремонтът ще струва почти цената на нова. Поне в Твер. Благодаря отново за приятелския отговор. На Ваше разположение.

 • Людмила

  Добър вечер! Моля, кажете ми PMM Ariston LSF 7237, тя е на 5,5 години, събира вода, но процесът на миене не започва, веднага водата се източва и индикаторите започват да се мият и краят на измиването започва да светва?

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Проверете сензора за поплавък, ако е в ред, то електрониката е дефектна. Тук няма да направите нищо, по-добре е да вземете съдомиялната на сервиз!

   Отговарям
   • Denis

    Добър ден!
    PMM lsf 7237. Когато мивката стартира, машината изтегля вода, започва да се затопля, но измиването не започва. Проблемът е в циркулационната помпа?

    Отговарям
 • Яна

  Здравейте! Моля, кажете ми по време на работа машината спря да доставя вода. Включих го, започна, взех малко вода и започнах да бръмча, разбрах, че водата не се доставя. Тогава изцедих водата. Опитах се да рестартирам колата, но водата вече изобщо не се доставя. Моля, кажете ми как да бъда ((((

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Необходимо е да разгледаме защо не се случва водоснабдяването. Може би помпата не работи, или дюзите са запушени.

   Отговарям
 • Лидия

  Имам съдомиялна машина Hansa, когато премина на режим на миене на много мръсни съдове (не помня как се нарича), водата започва да се натрупва и съдовете трябва да се мият с вода, но моторът ще бръмчи и водата няма да се подава към пръскачката. Използваше се за изключване и включване няколко пъти. Водата започна да тече към чиниите. Не сега! Кажи ми какво да правя !?

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте Лидия, трябва да проверите дюзите за запушване. Ако отворите за дюзите са чисти, проблемът е в помпата, трябва да погледнете нейния господар, който ще определи дали работи или е необходима подмяна!

   Отговарям
 • Александър

  Честита Нова Година!
  Беко машина. Отводняването в канализацията е запушено, в резултат на което вода от машината попада под него.Когато се включи, RCD беше избит. След източване на почти цялата вода и изсушаване с изваждането на тавата, RCD спря да работи, всички програми са включени, но водата не се събира. Чува се шумът от кратко работеща помпа и щракването на реле с период от 3-4 секунди. тъжен

  Отговарям
 • Игор

  Добър ден! Започнах да забелязвам, че мазни петна остават върху чиниите след измиване, те напомнят графитна грес по консистенция. Съдомиялна машина Кажете ми, моля, каква може да е причината?

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Може би е измет. Опитайте да почистите вътрешността на съдомиялната машина със специален препарат за почистване. За целта включете цикъла на измиване без съдове и при максимална температура.

   Отговарям
 • Игор

  Съдомиялна машина Bosch sms53n12ru

  Отговарям
 • Елена

  Добър ден. Съдомиялната машина Bosch работи без проблеми от 9 години. НО. Иконата с крана започна да гори. Почистихме филтъра, който отива по маркуча към тръбата. Машината започна да работи, но идва в последната минута и свети 1, т.е. остава една минута до края на цикъла и иконата на докосване отново е включена и цикълът не се затваря. Съдовете се мият. Включването и изключването не работи. Провери остриетата. Те бяха измити. Провери маркуча за източване. Чисто и до стандарт. Филтърът се измива. Какъв друг може да е проблемът? Благодаря.

  Отговарям
  • Admin

   Лека нощ! Ако миялната машина не завърши цикъла и остава 1 минута за завършване, остава само контролния модул или изпускателната помпа. Ако маркучът за източване е чист и водата се оттича нормално, най-вероятно има нещо с устройството за управление. За съжаление такъв провал се определя само на място. Разбира се, все още можете да проверите за течове на вода, може би аква-стопът е задействан.

   Отговарям
 • виолетов

  Здравейте. Моля те кажи ми когато включите някоя програма, beko машината работи само за източване на помпата, докато не изключите машината. И времето за измиване не намалява на сензора. Каква може да е причината за разбивката. Благодаря.

  Отговарям
 • победител

  Добър ден! Имам миялна машина Bosch smv 40 eooeu / 17. Когато стартирам програмата, няма прием на вода наведнъж. Тя прави източване, след това почивка и след това отново изпуска звуков сигнал и светва крана и крайна светлина, но ако отворите вратата между първата и втората изчакайте няколко секунди с изтичането, след което се затворете, той започва да работи нормално.Водоснабдяването и изтичането се почистват и филтъра също.Можете ли да ми кажете как да прочета грешките и да ги премахнете.Благодаря!

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Проверете за защита от течове. Може би вода е попаднала в тавата на съдомиялната машина, което води до аквастоп. Причината може да има и в ключалката на вратата или всмукателния клапан. Може би е дефектен и работи всеки друг път. Грешката може да бъде разгледана от капитана!

   Отговарям
   • Константин

    Най-вероятно консумацията на ток на двигателя на рециркулационната помпа е надценена, поради износване и въртене, тя трябва да бъде заменена, обикновено те са сглобени с нагревателен елемент, но те често се използват в сервиза, тъй като нагревателният елемент често се проваля.

    Отговарям
 • Надежда

  Здравейте, съдомиялната машина BEKO изтегля и след няколко секунди източва водата, каква може да е причината?

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Проверете сензора за нивото на водата, самата помпа и за предпочитане нагревателния елемент. Най-вероятно причината е в сензора, вижте, може би водата в тигана се е събрала и канализацията работи.

   Отговарям
 • Вячеслав

  Здравейте.
  Съдомиялна Ariston CIS LST 328, след стартиране на програмата водата се изтегля до желаното ниво и след 1 минута помпата се включва и изсмуква цялата вода. На дисплея мига числото 11. Кажете ми, моля, какво има.

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Става въпрос за самата помпа, може би е запушена с мазнини. Опитайте да излеете вряла вода в съдомиялната машина и да я включите, така че да се оттича. И така няколко пъти, три ще са достатъчни.

   Отговарям
  • Иван Иванович

   Някъде изтича вода. Аква-стопът се задейства и в резултат на това се включва канализацията на водата.

   Отговарям
 • Андрю

  Здравейте! съдомиялна машина ariston lsf 7237 x. покрив филц при измиване, покрив филц при източване, остър, непрекъснат звук (тракане, 5-10 секунди), ако пауза звукът също ще изчезне, след натискане на старт не се възобновява. това се случва веднъж на цикъл на измиване, преди това не се е случвало при всяко измиване, сега при всяко. какво съветваш ?!

  Отговарям
  • Admin

   Съветвам ви да проверите помпата, тя може да се запуши или работното колело просто се е повредило.

   Отговарям
   • Андрю

    Здравейте, подозирах, че помпата, можете ли да дадете някаква връзка, как да стигнете до нея ?! И още нещо, при половин товар, един звук, но при пълно избухване за дълго време! И коя помпа рециркулира или източва ?!

    Отговарям
    • Admin

     Ако не можете да определите в кой момент започва шумът, ще трябва да проверите и двете помпи. Да стигнете до тях не е трудно, отидете в YouTube, има много видеоклипове, които показват пълното разглобяване / сглобяване на съдомиялни машини, може би ще намерите своя модел.

     Отговарям
 • Филип

  Здравейте. Съдомиялна HP - Ariston LST 5337, димът се издигна по време на вечерното миене, мислех, че окабеляването е включено и окабеляването е цяло. Изключих захранването, на следващия ден го включих в електрически контакт, стартирам някоя от програмите, щракнете върху нещо, но не стартира комплекта вода и не издава грешки. В резултат на това го разглобих напълно, очевидно се разтопих и пуших дренажната помпа Copreci 160023601, 20KEBS 105 / 011A. (Визуално гледано, докато сваля страничните капаци, беше трудно да го премахнете, но се управлява). Въпросът е дали ще е достатъчно машината да замени да работи? благодаря

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Така че в движение е трудно да се каже, особено без лично да погледнете цялата верига. Не забравяйте да смените помпата, също така позвънете на цялата верига с мултицет. Визуално проверете всички елементи.

   Отговарям
 • Дида

  Здравейте! Имам съдомиялна машина Ardo, на 10 години. Когато включите програмата, тя изтегля вода, след това спира и прави скърцане, e1 се появява на таблото. Стискането не спира, докато бутонът не бъде напълно изключен. Опитах се да премина към други програми - машината източва събраната вода, след което тегли, спира и пак скърца. Няма повече звуци. Моля, кажете ми възможните причини за повреда, изключена ли е повредата на контролния модул? Възможно ли е да поправите повреди с всякаква сложност у дома?

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Грешка E1 показва, че има проблеми с водоснабдяването. Проверете клапата на резервоара, както и aqua-stop. Освен това препоръчвам да проверите дали системата за водоснабдяване е мръсна, може да се е образувала плака, която да доведе до ниско водно налягане.

   Отговарям
 • Антонина

  Здравейте. От 2010 г. имам съдомиялна машина Hotpoint ARISTON CIS LI 480. Сега при стартиране водата се оттича, после заливът работи, но водата не влиза, след тишината отварям и бутоните за екологично измиване и накисване и мига сол. Почистих филтъра и дюзите, има препарат за изплакване и сол, използвам FINISH прах. Какъв е проблемът. Благодаря.

  Отговарям
  • Admin

   Причините могат да бъдат много: от неизправност на сензора до повреда в електрониката. Трябва да проверите всичко на свой ред с помощта на тестер.

   Отговарям
 • Юджийн

  Добър ден, PMM electrolux esf 63021, налива вода и се оттича веднага, след което индикаторът за старт / стоп и 1 x многократно започва да мига
  индикатор мига в края на програмата, според инструкциите се оказва "Няма вода да влезе в съдомиялната машина", но водата тече, проверих превключвателите за налягане - когато барабаните са пречистени, щракват, тръбите са чисти, какво може да бъде?

  Отговарям
  • Admin

   Проверете помпата още. Възможно е да има и причина в контролния модул.

   Отговарям
   • Константин

    най-вероятно въздушната камера на пресостата се е запушила, вземете тръбата от пресостата, изсипете вода в тигана и го издухайте със сила 10 пъти, обикновено желирано покритие лети в камерата много, това пречи на нормалната работа на пресостата.

    Отговарям
 • Саша

  Здравейте.Съдомиялната машина Candy CDI 5015 E10 се напълва с вода, започва да се мие за няколко минути, след това се появява грешка на ЕС, източва се водата и се изправя.Когато захранването е изключено и отново, грешката се нулира и се случва същото. В ръководството няма такива грешки. Може би знаете? Благодаря.

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Не, за съжаление също не мога да намеря какво означава тази грешка. Опитайте се да проверите всичко, като започнете със сензор за ниво на водата и помпа.

   Отговарям
   • Саша

    Проверих всички сензори.Всичко е наред. После стигнах до сензора, който е в контейнера за сол, изключих го и машината започна да работи. Сега ще се справя с това. Факт е, че има отделен индикатор, че няма сол, но не светна. Значи сензорът излезе излязъл от строя.За да се знае принципа на неговата работа.

    Отговарям
 • Джулия

  Добър ден. Ще съм ви благодарен за помощта. Днес, преди да пусне съдомиялната машина, Samsung забеляза, че едно от числата, указващи времето, е изключено, вместо 1:50 показва 1: 5

  И индикаторът и на двете кошници мига, сякаш има къси проводници. Може ли в съдомиялната машина? Инсталирана от професионалисти, тя е на 3 години
  Благодаря предварително

  Отговарям
 • Андрю

  Здравейте. Съдомиялна машина BOSH SCE52M55RU. Случайно открих напрежение на вратата на пишеща машина.
  Силно ощипах, когато в същото време докоснах вратата и кранчето на мивката. Измерих го между "земята" и
  врата 100v. Няма напрежение на дръжката, при докосване без „заземяване“ вратата не се ухапва. Машината е свързана
  чрез RCD и работи добре. Моля, кажете ми какъв е проблемът.
  .

  Отговарям
  • Admin

   Проблемът е в заземяването. Спазени ли са всички изисквания на PUE по отношение на заземяващия контур? И в този случай обикновено препоръчвам да направите потенциална система за изравняване, http://electroexp.com/zachem-nuzhna-sistema-uravnivaniya-potencialov.html

   Отговарям
 • Александър

  Добър вечер, Днес купихме съдомиялна машина, както трябва да бъде свързана, напълнихме всичко, което е написано. Включиха го, след половин час започна много силно шумолене, докато чукат вътре в перфоратора, спрях всичко, отидох, опитах отново, бръмчеше все едно и също…. мина минутка, продължи работа, още 20 минути мина пак същото, 2 минути ... Какво може да бъде ...

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Ако наистина сте завършили инсталацията според правилата и съдомиялната машина бръмчи по време на миене, препоръчваме ви да я занесете в услугата или дори да я върнете (в рамките на 2 седмици имате право). Най-вероятно причината е или в помпата, или в двигателя.

   Отговарям
 • Олег

  Добър ден! имаме PM IKEA, когато миенето завърши, изпускателната помпа не се изключва, опитахме се да изключим бутона така или иначе, помпата работи, помпата се изключва, ако машината е наклонена към себе си. филтрите са чисти.

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Проблемът е, че вашата миялна машина е текла и aquastop се включва. Когато наклоните кутията, водата изтича и сензорът не работи.

   Отговарям
 • Вадим

  Здравейте, indesit idl 40. В началото малко вода набира. Десет над водата. Тогава по време на процеса на измиване всичко изглежда нормално, водата е гореща. Какво трябва да направим?

  Отговарям
  • Admin

   Първо проверете сензора за ниво на водата.

   Отговарям
 • Алексей

  Здравейте!
  Съдомиялна машина Bosch sks 60 e18 en
  проблем: няма натиск върху носещата рама, почистих всичко и рокера и помпата, машината изпълнява всички функции, но няма натиск върху носещата рама, усеща се, че нещо е на пътя, под машината се появи вода

  Отговарям
 • Наталия

  Здравейте, миялна машина BOSCH, след измиване върху чиниите се появява жълто-кафяво покритие, машината е разглобена и почистена, но това не помогна.Каква може да е причината?

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Опитайте да смените хапчетата, може би те са така. Също така проверете дали капакът на отделението за сол е завит здраво!

   Отговарям
 • Валери

  Съдомиялна машина Beko-dfs-2520. Здравейте. Няма подаване на вода. Когато включите общата мощност и бутона за старт / пауза, индикаторът за избор на режим (светъл, зелен) светва нормално, точно както след натискане на бутона за стартиране светва и зелената лампа за стартиране режим на работа, всичко е наред. На следващо място, тишина. (на цикъл трябва да има набор от вода (не е там). Долната тава е суха, терминалът е нормален. Проверих мощността (лампата с контактите на намотката на входящия клапан беше сдвоена), мощността, импулсът за работа не е продължава, т.е. лампата е изключена. Което, с изключение на аквастопа на марката тази машина може да блокира началото на водата все още? Благодаря.

  Отговарям
 • Валери

  Да, и бих искал да знам като цяло вероятните причини за неизправността в този случай.Всички филтри са прочетени, колата е прегледана нагоре и надолу, резултатът е нула.Ако това е контролен модул, тогава на какво трябва да обърна внимание поне по време на външна проверка? Благодаря.

  Отговарям
 • римски

  Добър ден, имам PMM Bosch EPV40E00RU. При следващото стартиране на машината индикаторите за подаване на вода и изплакването започват да мигат едновременно, докато машината не реагира на изключването и нулирането на програмите. Когато прегледах колата в отделението за сол, намерих вода и с прахосмукачка я изпомпах. Сега колата не се включва, но се чува тих шум, подобен на звука на дрънкалка. Кажете ми каква е причината за неизправността.

  Отговарям
 • Андрю

  Здравейте!
  Съдомиялната машина на Bosch SMV40D40EU / 25, произведена в Полша през февруари 2014 г., не се използва.
  Характеристика на повредата:
  - вероятно извършва предварително изплакване (приблизително 10-15 минути);
  - пет кратки звукови сигнала (вероятно за грешка или завършване на работата);
  - индикаторът „проверете водоснабдяването“ е включен;
  - отворете вратата - ниво на водата 2-3 сантиметра.
  Мрежовото напрежение е 175-180 волта.
  Благодаря.

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Не всички съдомиялни машини могат да работят нормално с това напрежение. Първо проверете аквастопа, може би причината за неизправността е, че има теч на вода и сензорът се задейства. Ако причината не е в него, трябва да намерите начин да проверите съдомиялната машина при нормално напрежение. За в бъдеще е абсолютно необходимо да свържете стабилизатор на напрежение!

   Отговарям
 • Inessa

  Добър ден!
  Имам Бош PMM с механично управление. Работил 5 години без оплаквания. И сега, когато избирате програма, тя започва да работи, но е спряла да преминава към следващия режим. За да завърша измиването, трябваше ръчно да завъртя копчето на програмата. Кажете ми, възможен ли е такъв ремонт и препоръчително ли е да ремонтирате?
  Благодаря!

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Най-вероятно управляващото устройство е дефектно, може да бъде поправено и най-често е препоръчително, все пак трябва да се обадите на съветника и там след диагностицирането и озвучаването на разходите решете сами.

   Отговарям
 • Ирина

  Добър вечер! Имам VPM Veko (това е 2014 г. нататък), два бутона са се сляли (старт и отложен старт). Кажете ми как можете сами да ги поправите.

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Разглобете и вижте защо те потънаха, може би просто изскочиха от жлеба. Най-често просто трябва да фиксирате бутона на място.

   Отговарям
 • Дмитрий

  Добър ден, скъпи админ. Имаме миялна машина Samsung DMM59AHC. Ние живеем в Рязан. Съдомиялната машина спря да загрява водата, извикаха се майсторите от сервизния център, той откри, че нагревателят е изгорял. Новият нагревател в тяхната компания струва 5300 рубли + работа. Мога ли да купя от вас нагревател с пратка до Ryazan? Имате ли неговата цена или еквивалент? Къде да гледате видео за подмяна на нагревателен елемент. Благодаря.

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! За съжаление не се занимаваме с продажба на резервни части за домакински уреди. Има много онлайн магазини, които могат да изпращат части по пощата до всеки регион. Що се отнася до видеото, можете да видите инструкциите за подмяна в YouTube. Затова напишете: „подмяна на нагревателния елемент на съдомиялната машина“!

   Отговарям
 • Александър

  Добър ден! Машина Bosch sms40LO2ru. Закупена преди месец, цялата химия от стартовия комплект, т.е. високо качество. Преди седмица светна индикаторът за липса на сол, изглежда - сол на очните ябълки. Нито нулирането на програмата, нито прекъсването на връзката с мрежата не доведоха до нищо. Твърдостта на водата е зададена средна - 04. Каква може да е причината? Благодаря!

  Отговарям
  • Admin

   Опитайте да почистите контейнера за сол, като изпомпвате вода от него заедно със същата сол. След това отново напълнете солта, това трябва да реши проблема. Можете също така да експериментирате малко с твърдостта на водата. Ако не, занесете го в сервиза, докато миялната машина е под гаранция, тъй като най-вероятно тя не вижда сол поради запушения сензор, който ще трябва да се почисти.

   Отговарям
 • Натали

  Здравейте, имаме Bosch, машината работеше като часовник 10 години, но онзи ден забелязах, че след края на цикъла, когато вратата се отвори, парата не излиза и чиниите са студени (обикновено използвах автоматичния режим)!
  Почистих филтъра, стартирах го в различен режим, машината работеше и работеше, докато сам не я изключих, 1мин изгори на таймера!
  Натиснах и задържах 2 бутона и се опитах да нулирам, като цяло, след нулиране в автоматичен режим, пак същата картина, работи, но не свършва работата и ми се струва, че не загрява водата!
  Какво мислиш? Има няколко разбивки? Или едно нещо може да даде такъв резултат и по принцип е целесъобразно в материалния смисъл да се опитате да го поправите?

  Отговарям
  • Admin

   Добър ден! За съжаление в този случай разбивката може да бъде определена само на място. Възможно е да има причина в блока за управление, чийто ремонт не винаги е препоръчителен. Все пак обаждането на съветника за диагноза няма да навреди.

   Отговарям
  • Владимир

   Имам същия проблем, споделете как го решихте? Благодаря ти

   Отговарям
 • победител

  Добър вечер! В моята съдомиялна машина кондензаторът f3cf75005l се задейства без гръб, може би знаете какво има аналог, който да го замени, защото никъде не мога да го намеря. Благодаря предварително

  Отговарям
 • Александър

  Благодаря ви много за отговора. Ще се опитам, интересно е да разбера къде се намира този сензор и какво представлява. Благодаря!

  Отговарям
 • Петър

  Здравейте.
  Колата на Elektrolux е доста стара (6 години)
  Наскоро започна да се проваля:
  включва се нормално, работи около 2 минути (явно предварително изплакване), след това, съдейки по звука, се източва и всичко спира. Освен това таймерът на този етап винаги показва 10. Така стои и звучи. Успява да започне, като отвори вратата, изключи захранването и след това отново Понякога 5-6 пъти е необходимо да се направи това.

  Отговарям
 • Генадий

  Съдомиялната машина на Bosch постоянно се стартира без да се източва и загрява, източва се само след натискане на нулиране, има версия, че някакво щракване става след 10-15 минути измиване и всичко се повтаря.

  Отговарям
 • Игор

  Повтарям подобен въпрос. Добър ден, имам PMM Bosch EPV40E00RU. При следващото стартиране на машината индикаторите за водоснабдяване и изплакването започват да мигат едновременно, докато машината не реагира на програми за изключване и нулиране. Когато прегледах колата в отделението за сол, намерих вода и с прахосмукачка я изпомпах. Сега колата не се включва, но се чува тих шум, подобен на звука на дрънкалка. Кажете ми каква е причината за неизправността.

  Отговарям
  • Admin

   Извинявам се, явно много съобщения дойдоха онзи ден и пропуснаха вашите. Явно се изпомпва правилно. Какво изскача е толкова трудно да се каже. Какъв вид пукнатина, механична или електрическа? от кое място?

   Отговарям
   • Генадий

    Извинявам се, но на въпроса ми можете ли да помогнете?

    Отговарям
    • Admin

     За съжаление нямам време веднага да отговоря на всички. Нуждаете се от повече информация, къде за едно кликване. Може би с помпоз какво не е наред, най-вероятно от нейния звук. Разглобявайте, визуално виждайте всичко. Пръстен за сензор за ниво на водата.

     Отговарям
     • Генадий

      така че изглежда, че всичко работи, поставяте режима на изплакване всичко работи, той събира изтичане докрай, а режимите на миене непрекъснато се измиват предварително, без да се източва водата и отоплението, и миете, докато не го изключите

 • Алексей

  Добър ден.

  Имам TEKA dw1 605 fi. След половин година работа сензорът за стъкло започна да свети при включване. Инструкциите казват, че това означава, че някои от елементите на съдомиялната машина текат. Но в същото време самият теч не можеше да бъде открит по време на външен оглед (подовете под колата бяха сухи, а вътре в колата също беше сухо, вода имаше само в резервоара за сол, но както го разбирам, трябва да е там). Кажете ми, моля ви, каква може да е причината?

  Отговарям
  • Admin

   Причината може просто да е в електрониката. Например сензорът за защита от течове не е в ред. Трябва да звъните на веригата с мултицет, тогава ще стане ясно каква е неизправността, ако не се открият зацапвания и корозия.

   Отговарям
 • Иван

  Солта не заминава ... преди е отивала добре ... и вероятно в резултат ястията се мият лошо ... плюс петна или пяна не разбирам ... БЛАГОДАРЯ !!!

  Отговарям
 • Сергей

  Здравейте! Имам миялна машина BOSCH, когато натисна бутона за захранване с отворена врата, тя започва да бръмчи, както разбирам, доставя вода и веднага я източва! при правилна работа натискането на бутона за захранване доведе само до "включване на машината", но то започна да се мие след затваряне на вратата! моля те, кажи ми какво се е счупило в него!

  Отговарям
 • Дмитрий

  Добър ден. Съдомиялна AEG. В режим на изключване тя извлича вода от канализацията, след което започва да тече. Какво е?

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Това най-вероятно е грешната връзка. Или маркучът за източване е твърде нисък, или дренажът е надвишил изискванията. Прочетете препоръките на производителя и проверете с вашите.

   Отговарям
 • любов

  PMM Hotpoint ARISTON 1g и 3m работа след няколко минути работа, индикаторите за измиване, края на програмата и индикатора за старт / пауза мигат

  Отговарям
  • Admin

   Проверете филтъра на вентила за подаване на вода.

   Отговарям
 • Сергей

  Добър ден. Съдомиялна машина Bosch. Помпата работи постоянно (върти се). Какво да правя

  Отговарям
  • Admin

   Най-вероятно тече в миялната машина. Разглобете и вижте дали има вода вътре в тигана.

   Отговарям
 • Юра

  Добър ден! Съдомиялна машина Bosh SMV40D70. Не загрява чиниите, по време на работа светлина с „кран“ започва да мига, преди стартирането светлината не свети и не мига.

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Може би причината за неизправността е, че нагревателят не загрява добре водата или има проблеми с водоснабдяването. Необходимо е да се провери всичко на свой ред: налягането от тръбопровода, филтрите, помпата и нагревателя.

   Отговарям
 • Аркадий

  Здравейте, имам такъв въпрос.
  съдомиялната машина изтегля вода, но не се мие, тоест можете да чуете как водата вдига след това някакъв шум в продължение на 20 секунди (бръмчене) и всичко казва, че (водата не е подходяща включете крана) и пише следващо (F 5)
  помогнете ми моля. Взех колата преди година и месец, продавачът каза, че при доставката на машината ще е необходимо да се доплати, 1500 и гаранцията ще се увеличи за допълнителни 2 години, те категорично отказаха да направят това и той не иска да прави нищо с него.
  благодаря ви предварително за отговора

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Не мога да намеря кодове за грешки за вашата съдомиялна машина. Най-често, ако миялната машина изтегля вода, но не мие чиниите, тогава рециркулационната помпа е излязла от строя. В допълнение към него, проверете работоспособността на датчика за ниво на водата, а също и дали филтърът е запушен (разположен под камерата за съдове за съдове). Ако всичко работи, устройството за управление може да се е счупило.

   Отговарям
 • Аркадий

  забравих да спомена машина, наречена Normande ND T60X

  благодаря

  Отговарям
 • Сергей

  Съдомиялна машина BOSH Водата не влиза. Отварянето на вратата продължава да работи.

  Отговарям
  • Admin

   проверете аквастоп, може би къде е течът.

   Отговарям
 • Dmitiry

  Добър ден!
  Кажи ми. миялна машина Vestel FDL 4585W
  Когато е включен, той започва да изтегля вода (приблизително 5 секунди. 200-300 гр.)
  тогава той също тихо бръмчи за 5-7 секунди. и тишина… ..
  Изключвам го с бутона, включвам го отново - същото нещо….
  Няколко пъти „Разглезено“ изглежда започна да налива малко повече вода….
  Въпрос към експертите какво би могло да бъде?
  Трябва ли машината да източва водата от резервоара преди да започне цикъла?
  Това не се случва сега
  благодаря

  Отговарям
  • Admin

   проверете за течове.

   Отговарям
   • Dmitiry

    не. всичко е сухо. и работи цикъла нормално. източи водата, изсуши я .... и следващия път това е ...

    Отговарям
    • Admin

     Проверете самия сензор, може да не е наред. Трябва да го позвъните с мултицет.

     Отговарям
 • Ирина

  Добър ден!
  1. Съдомиялна машина Indesit преди първото изстрелване изсипва сол на очните ябълки, работи правилно, но при отваряне на резервоара за сол винаги е имало гъста вода, до ръба, вероятно наситен солен разтвор. Трябва да бъде?
  2. След 2 години (малко използване) индикаторът без сол започва да светва и мръсотията започва да остава по чиниите. Поглеждам в резервоара за солена вода, както преди, до края, но, изглежда, не е дебел, леко солен.Трябва ли да наливам сол в съд директно в тази вода? Колко да се излее - водата ще излее през ръба? Или трябва да изпомпате водата по някакъв начин и да я излеете обратно в празен съд към очните ябълки? Ако се изпомпва, тогава с какво устройство?
  Благодаря предварително за отговорите.

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Не трябва да е така, най-добре е да изпомпвате водата с прахосмукачка.

   Отговарям
 • Генадий

  Съжалявам, съдомиялната машина Bosch постоянно прави предварително измиване. Без да се източва и загрява, тя се източва само след натискане на нулиране, включвате режима на изплакване, всичко работи, набира канализация, до края и режимите на миене прави непрекъснато предварително измиване, без да източва водата и отоплението, и мие, докато не го изключите

  Отговарям
  • Admin

   Възможно е да има проблеми с устройството за управление. Необходимо е да се направи диагностика на място, толкова е трудно да се каже каква е причината.

   Отговарям
 • Надежда

  Здравейте! PMM Bosch. Имаше запушване в канализацията и водата от мивката започна да постъпва в PMM, когато тя беше изключена. След включване изцеди цялата вода, но сензорът за водоснабдяване мига и източването работи непрекъснато, машината не реагира на нищо. Помогнете ми моля!

  Отговарям
  • Admin

   Най-вероятно е имало теч, трябва да проверите дали има вода в тигана.

   Отговарям
 • Дмитрий

  Здравейте. Подобен проблем: когато е включен, преди набор вода, миялната машина (Ariston) започва да издава звук, подобен на силно бучене на котка. Това явление продължава 1-2 минути. След като започне миенето, той се измива нормално, няма излишни звуци. Понякога "бучене котка" се появява в края на програмата след източване на водата. Колата е на две години. Звуци се появиха преди няколко месеца. Какво може да бъде? Къде да гледам? Благодаря.

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Най-вероятно материята е в помпата, трябва да я разглобите и да видите дали работното колело е запушено или механизмът напълно се е срутил. Вижте и филтъра.

   Отговарям
 • максима

  Здравейте!
  PMM Bosch SMS63N02RU, в експлоатация 5 години.
  Първо спрях по средата на програмата с грешка E21 (без подаване на вода), след рестартиране показа E24 (няма изтичане на вода). Проверен помпата за източване, работното колело се върти. Измих и почистих филтрите на водопроводната вода от чешмата. Вчера частично разглобих колата. Той свали контролния панел (с изключване на всички проводници), страничните стени. Той изключи електромагнитния клапан на водопровода от чешмата, позвъни го с тестер - 4,5 kOhm. Духнал във водопроводната тръба - няма запушване. Изпускателният маркуч също е без запушвания.
  Събрах колата обратно, пуснах програмата. Машината набра вода и започна да се мие. След известно време, очевидно при първото изпускане, той издаде грешка E24. След рестартиране на програмата тя издаде E21.
  Ще съм благодарна за помощ със съвети къде да копая. 🙂
  Благодаря.

  Отговарям
 • СЕРГЕЙ

  ПОРЪЧКАТА БОЯ ОТ ИЗПЪЛНЕНИЕТО Е ВСИЧКО ЛЕТЕНА, И РЪСТИТЕ ЖЕЛЕЗИ НЕ СЕ ГЛЕДЯТ КРАСИВНО. Има ли опции?

  Отговарям
 • Vita

  Здравейте! Имам Бош, на 2,5 години. Тя започна да изплаква лошо съдовете, по стените на машината - петна и малки трохи храна. Усеща се като изплакнете с мръсна вода. Филтърът е много запушен, преди се миеше веднъж месечно и след това не беше мръсен, но сега след всяко измиване е мазен и в някакъв вид покритие. И времето за измиване също е намалено. Помогнете ми моля!

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Опитайте да смените почистващия препарат. Също така причината може да е в скалата върху нагревателния елемент, в резултат на което водата не се нагрява достатъчно.

   Отговарям
 • Сергей

  Добър ден. Съдомиялна Whirlpool Gold Series. След стартиране на измиването в режим на 1 час, в 80% от случаите машината спира, след като водата е настроена и загрята (около 5 минути след стартиране), само 2 индикатора мигат. След многократно рестартиране (до 2-3 пъти) завършва цикъла до края. Когато стартирате в стандартен режим на пране, това се случва в 30-40% от случаите. Всички останали режими работят правилно.
  Ще съм много благодарен, ако съветвате къде да търсите проблема. благодаря

  Отговарям
  • Admin

   Добър ден! Проверете кои индикатори са включени!

   Отговарям
   • Сергей

    Добър ден.
    Модел WDF750SAYM.
    След стартиране на цикъла има набор вода (няколко минути, не съм сигурен дали започва отоплението), след това всичко спира; индикаторът на избрания цикъл светва (например 1 час) и индикаторите НАЧАЛО и ИЗМЪКВАНЕ мигат.
    Ако всичко се рестартира (Cancel-Cancel-Start), цикълът на измиване достига края (понякога от 3-ти път).
    Повтарям, по принцип проблемът е с 1часов режим, а понякога и с NORMAL.

    Отговарям
 • Едуард

  Здравейте. По време на работа те изключиха електричеството и сега не мога да го включа. Той го отвори, отвори тигана, почисти го, почисти всичко. Както и да е, натиснете Включено. не реагира. Почти нов, но далеч от обслужването.

  Отговарям
  • Admin

   Необходимо е да се позвънят всички, така че не е реалистично да се каже каква е причината.

   Отговарям
 • Александър

  Добър ден, кажете ми, че Bosch не е вграден при работа, той някак си бръмчи силно на всеки цикъл, работи за 5-10 минути и грешката e21 светва. И как възниква нулиране на грешки на невградена машина с копче за управление на торсията

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Грешка e21 показва проблем с източването. Най-вероятно помпата е запушена, въпреки че в дюзите може да има запушване. Проверете всичко, ако намерите причината и я отстраните, грешката трябва да изчезне.

   Отговарям
 • Константин

  Съдомиялната машина на Bosch изведнъж започна да вдига шум. Шумът не е силен, изглежда като някаква помпа. Ще вдигне шум за 30 секунди и след това ще се затвори за 30 секунди и така нататък без край. Не отговаря на натискане на бутони. Филтърът е проверен. Опитах се да прекъсна връзката с мрежата и да я включа отново. Не помага. Сутринта работех нормално, вечер започнах да вдигам шум в спокойно състояние.

  Отговарям
 • Jurchen

  Здравейте!
  Моята съдомиялна HANSA HDW-9241 спря да се включва.
  Случва се така: след натискане на бутона всички светлинни индикатори светват за една секунда, един звуков сигнал се чува веднъж и веднага се изключва.
  Напрежението в нашата мрежа наскоро е от 195V до 200V.
  Проблемът възникна за първи път едва днес.
  Каква може да е причината за проблема и как да се реши?

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Може би причината е в напрежението. В този случай инсталирането на стабилизатора ще помогне.

   Отговарям
 • Jurchen

  Продължение от Юрхен:
  Днес напрежението в мрежата е 220 ... 235V.
  От двадесетте включени теста, беше възможно еднократно включване и завършване на целия цикъл на миене на съдове …….

  Отговарям
  • Admin

   В този случай трябва само да инспектирате и тествате цялата електрическа верига.

   Отговарям
   • Jurchen

    Премахвам темата, защото открих и премахнах причината да не включа PMM.
    Дръжката на пластмасовата скоба за закрепване на превключвателя с бутон е спукана.
    Превключвателят (това е превключвателят) сякаш "не натисна" до края и следователно веднага изключи захранването на устройството.
    Благодарим на администратора за полезен сайт!

    Отговарям
 • Альона

  Здравейте, господарю
  Настолна машина Electrolux. Мамо случайно, аз я включих, без да слагам програмата с отворена врата, но "както беше" работи, но след това всички индикатори изгаснаха, чух помпата. Водата не набираше.
  Какво да правя

  Отговарям
  • Admin

   Опитайте временно да извадите щепсела от контакта и след това да го включите отново. Може би съдомиялната машина просто затвори!

   Отговарям
   • Альона

    Благодаря, опитахме .. Не помага .. Сега чакаме господаря

    Отговарям
 • Генадий

  Здравейте, машината BOSCH SPS40E42, когато е включена, индикаторите за „миене на съдове“ и „средство за изплакване“ светват, миенето не започва. Възможна причина? Благодаря предварително

  Отговарям
 • Елена

  Добър ден!
  Въпреки че, той изобщо не е мил, а точно обратното.
  Вчера сложих тиган с горещо олио в съдомиялната машина. Е, това е ... забъркване, разбира се, в резултат на това съдомиялната машина се развали.
  Тя не се изключва. Той не получава вода. През цялото време „източва водата“.
  Купих кола в IKEA. Помогнете да се поправите. Няма пари изобщо)))

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Въпросът е помпата за рециркулация. Разглобете, вижте какво не е наред с него.

   Отговарям
   • Елена

    и си помислих, в пресостат ... пишат, че има някаква тръба, запушена с мазнина и трябва да се пречисти ...

    Отговарям
    • Admin

     Да, разбира се може да има превключвател за налягане, погледнете и вие. Ето едно от двете неща, ако наистина беше масло.

     Отговарям
 • Сергей

  Добър вечер, такъв проблем. PMM electrolux aeg работи, след като изцеди водата и след това пише грешка 20 какво да направи майсторът каза, че ремонтът ще бъде 15 хиляди

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Грешка i20 показва, че има проблеми с изтичането. Причината може да е повреда на изпускателната помпа, блокиране на дренажната система или неизправност на датчика за ниво на водата. Всички тези елементи трябва да бъдат проверени.

   Отговарям
 • роза

  Здравейте. Имам съдомиялна машина Bosch SPS40E22RU. Когато са включени, индикаторите за подаване на вода и препаратът за изплакване мигат едновременно и след това не реагират на никакви бутони. Какъв е проблемът? благодаря

  Отговарям
  • Admin

   Трябва да проверите циркулационната помпа и цялата система за водоснабдяване. Може би някъде блокиране или някакъв елемент не е в ред.

   Отговарям
 • Александър

  Добър вечер! Машина Bauknecht, не мога да кажа номера, защото съм на друго място. Режимът на работа не се стартира, бутонът за старт просто мига, всички бутони са включени. Благодаря за съвета.

  Отговарям
 • Игор

  Добър ден. Съдомиялна машина Bosch, вградена. Когато е включена и вратата е отворена, помпата се стартира и не се изключва. Процесът на измиване не продължава повече. Моля, кажете ми какво да правя. Благодаря.

  Отговарям
 • Юджийн

  Здравейте . PMM гореща точка ariston lst 5337 x след избиране на програма изтегля вода започва измиване, дори загрява водата, но след това източва водата и числото "5" мига на дисплея, кажете ми каква е причината?

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Проверете сензора за ниво на водата!

   Отговарям
   • Юджийн

    къде и как да го проверя

    Отговарям
 • Александър

  Здравейте! Моля, помогнете със съвет. Съдомиялна Electrolux. Когато включите машината, вместо да събира вода, тя постоянно се опитва да я източи. Какво може да бъде?

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Това може да предизвика защита от теч. Проверете дали има вода в резервоара и също се обадете на сензора.

   Отговарям
 • Генадий

  Здравейте! PMM corting; през третата седмица на употреба около ръба на солта се появи ръжда. Използвах машината след зареждане на сол почти всеки ден. Използвам специализирана сол. Какво може да причини появата на ръжда?

  Отговарям
 • Юри

  Здравейте! PMM Siemens. По време на работа на машината, 14 минути преди края на програмата, подаването на вода в машината е било изключено. След възобновяването на водоснабдяването машината започна да се разраства навреме за всички програми, които отново включваме (времето за работа е различно за различните температурни условия). Как да нулирате и да се върнете към фабричните настройки?

  Отговарям
 • Алексей

  машината на клепачите е постоянно на 1/2 от товара не превключва разглобена почистена издърпана не помогна може би mikrushka

  Отговарям
 • Катерина

  Здравейте. Машината ARISTON LI 42. не ми позволи да избера режима, първият беше включен. Печелеше пари и започна да пише, но на всеки пет секунди скърцаше, явно по някакъв начин съобщаваше за неизправност. След това от всички пукнатини се излива вода. Кажете ми, моля, с какво може да бъде свързано това и модно ли е сами да го ремонтирате? Машината е използвана от моите гости и какво са направили със синьо и е неизвестно ((благодаря

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Е, трябва да разглобите и инспектирате всичко, толкова е трудно да се каже.Може да е запушен, може би уплътнението е повредено.

   Отговарям
 • Илдар

  Добър ден. Съдомиялна машина flavia bi 45 kaskata light s. След включване, няколко минути след старта, той генерира грешка E1 „Проблем с напълването на вода в PMM“. Отварянето на вратата показва, че в тигана има вода. След затваряне на вратата помпата се включва и водата се оттича, след изтичане на водата гредата на пода изгасва и PMM влиза в режим на готовност с активна грешка на дисплея E1.В резултат на това, след рестартиране на същата ситуация, водата се излива в тигана, тя дава грешка, ако не се направи нищо, тя ще се слее водата и ще започне да чака. Моля, кажете ми какво да правя. Благодаря.

  Отговарям
 • Валентин

  Добър ден. Имам машина Electrolux. Опитвам се да го включа, не работи. Принципът е следният: включете захранването, изберете програмата, затворете вратата и процесът стартира. Така че изглежда, че бутонът ми за избор на програма не работи, колата замръзна в предишния режим на измиване и това е всичко, но процесът също не започва в този режим.

  Отговарям
 • Александър

  Здравейте! Солта започна да се мие в големи количества - цикълът на измиване - минус половин бутилка сол. Изглежда, че тази сол се установява върху чиниите, както чиниите са много кално бели. Въпросът е в йонообменника ,, клапан за сол на сол или нещо друго? Не намерих пукнатини в резервоара, водата не тече ... VEKO машина. Благодаря!

  Отговарям
 • Admin

  Моля, опишете неизправностите на вашите съдомиялни машини в съответния раздел на нашия форум http://electroexp.com/forum/posudomoechnye-mashiny Регистрацията е доста проста, в допълнение към форума, ние можем да отговорим на вашите съобщения по-бързо.

  Отговарям
  • Алексей

   Здравейте! PPM Bosch началото на измиване се включва на 30 секунди измивания, след това циркулационната помпа спира да бръмчи много горещо. Помпа на двигателя с навиване назад.

   Отговарям
 • Александра

  Здравейте. Наскоро купих съдомиялна машина beko
  Използва се в продължение на седмица и сега не се включва. Програмата е избрана, тя не се включва при натискане на бутона за старт Индикаторът на бутона за старт мига.

  Отговарям
 • Влад

  В съдомиялната машина Ariston LST 41677 бутонът за захранване и светодиодът на първата програма мигат непрекъснато и се изключват само като извадите щепсела от контакта.

  Отговарям
 • Филип

  Добър ден. След като изберете програма, PMM Bosch излъчва сигнал, когато вратата е затворена и в бъдеще нищо не се случва. Маркуч, чукнете OK. Индикаторите за сол и др. Не светят. Какво да гледате?

  Отговарям
  • Константин

   Филип, успяхте ли да разрешите проблема?

   Отговарям
 • Андрю

  Добър ден, Elenberg DW-9325 индикаторът за омекотител на водата е включен, а времето за закъснение е 30 минути и това е всичко, не стартира режима на миене, какво ми кажете?

  Отговарям
 • Константин

  Добър ден, съдомиялна Electrolux XXL.
  Когато стартирате измиването, дренажната помпа се опитва да изпомпва несъществуваща вода и не дава команда за стартиране на програмата (дренажната помпа работи и работи, маркучът също работи), какъв може да е проблемът?

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Причината може да е теч в съдомиялната машина или неизправност в датчика за ниво на водата.

   Отговарям
   • Константин

    Добър ден, благодаря за бързия отговор! Течове не се наблюдават - палетът е абсолютно сух! Ако има начин да проверите датчика за нивото на водата и ако има проблем с електромагнитния клапан (залепване), ако описаната по-горе неизправност (миялната машина е инсталирана в страната и не е била използвана в извън сезона!)

    Отговарям
    • Admin

     Разбира се, можете да проверите сензора. Hammer в Yandex "как да проверите сензора за нивото на водата на съдомиялна машина", ще намерите много информация за това, както и видео уроци.

     Отговарям
    • Admin

     Клапанът също може да бъде проверен, информацията за масата в YouTube.

     Отговарям
 • Джулия

  Здравейте. Машината Bosch на циферблата показва 10 часа и не се стартира нито една програма, какво може да бъде?

  Отговарям
 • БАСЕЛ

  добро време на деня, имам съдомиялна машина на Bosch и не много отдавна светлината беше изключена повече от веднъж, след което тя спря да работи и изобщо не се включва, прочетох, че има предпазител, но не мога да намеря местоположението му, не магьосник, машина Bosch вграден модел smv51e10eu / 55 не можахте да кажете къде може да се намира, за ранните благодарности

  Отговарям
 • Антон

  Здравейте. Имам PMM BOSS SKS40E22. Проблемът е следният: При стартиране на програмата се извършва само предварително изплакване, след това водата се източва, машината се включва отново, машината се изключва и крана светва.Рядко машината се мие в продължение на 2 часа, след което отново източва водата и крана светва. Филтърът е почистен, маркучът за подаване на вода е проверен.

  Отговарям
 • Петър

  Добър вечер! При P / m Candy CDCF6 след включване започва предварително изплакване в продължение на 15 минути, след което се запалва предпазителят за 3.15 А. Съпротивлението на PETN е 44 ома. Къде да копаем повече?

  Отговарям
 • Андрю

  Добър ден! Проблем Съдомиялната машина "ARDO" DW45AE се изключва без завършване на циферблатите за воден цикъл, изтича циферблатите и се изключва. Благодаря.

  Отговарям
 • Юджийн

  Помогне! PMM electrolux луксозен реалния живот xxl aquasave. Дава код за грешка 40. Разгледах сайтовете - всички кодове са от 10 до 100, но 40 не са !!! Машината като цяло спря да прави каквото и да било! Кажи ми моля те!

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Опишете ситуацията по-подробно. Машината нова или стара ли е? Поради това, което възникна неизправност, как точно се държи съдомиялната. Това грешка ли е, пише ли се „i40“ или само 40? може би този път до края на работата спря и не изчезне?

   Отговарям
   • Юджийн

    Благодаря, че отговорихте! Пишещата машина е на 3 години. Преди шест месеца го дадох за ремонт, казаха, че сензорът за нивото на водата се счупи. След ремонта имаше чести капризи - понякога спираше по време на измиване и се включваше и мига на дисплея за 00. Експресът се изключва и включва 30 минути. И буквално днес включих всяка програма, времето на екрана минава и машината не работи. И след това беше подчертано, 40 и всичко !!!

    Отговарям
 • Юджийн

  Все още понякога малко звукови коприни. Сякаш релето се превключва. Всичко това обикновено се препоръчва проверено. ДОБРЕ. И го включете, нека изплакнем таймера за 14 минути. И времето започва да минава за 2-3 минути, а след това отново, 40.

  Отговарям
  • Admin

   Ако наистина сте проверили всичко, което се препоръчва, и всичко работи правилно (помпа, датчик за ниво на водата, филтър), тогава подозирам, че проблемът е в контролния блок. За да поставите точна диагноза, за съжаление, се нуждаете само от заминаването на капитана.

   Отговарям
 • Minigul

  Здравейте, машина на Siemens ,,, след като се появи неизправност в програмата E09, че може да бъде. Проверихме както захранването, така и източването, филтрите, всичко е нормално

  Отговарям
 • Игор

  Здравейте.

  PMM Siemens SF54T553EU.

  Щом водата потече отдолу, ОТ ВРАТА. Не от кръстовището с палета, а именно от вратата.

  Освен през блока с дозатори, как би могла да стигне до там?

  Около периметъра на дозатора има еластична лента. Наистина ли е така?

  Отговарям
  • Admin

   Да, напълно е възможно венеца да е изсъхнал или да се е повредил, в резултат на което тече вода.

   Отговарям
 • Сергей

  Здравейте, машината Coopersberg GLA-689 изтегля вода, но помпата не се включва, задайте програмата за 30 минути, тя работи. Господарят дойде и погледна, започна да работи, пак тръгна има проблем

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Каква беше присъдата на господаря?

   Отговарям
 • Сергей

  Той каза, че пишещата машина има проблем, после се обади и каза, че горещата вода трябва да се налива с лимонена киселина през нощта, като сензор, пълен с мазнина

  Отговарям
  • Admin

   В този случай препоръчвам да разглобите съдомиялната машина и визуално да проверите състоянието на сензора и да помпате себе си.

   Отговарям
 • Борис

  л.м. Neff Включвам програмата всичко работи няколко бръчки. след това всичко се изключва и докато не го изключите, нищо не работи, отново няма захранване, когато го поставите, програмата продължава една минута и се изключва.
  Не показва грешка. Оставям остатъка от програмата за 1 минута, водата се изпомпва.
  каква може да е причината

  Отговарям
 • Ирина

  Добър ден на всички!
  Вече се обърнахте към вашия сайт за помощ.
  Имам Techno 3003 TS. Стоях бездействан половин година, сега се опитвам да тичам.
  Аз го включвам в контакта, той започва да бръмчи веднага, въпреки че все още не съм натиснал клавиша за захранване, но не мога да го изключа с ключа.
  Натискам старт, индикаторът на инсталираната програма светва, но не печели вода, а просто бръмчи.
  Свалих страничната стена, пластмасовият резервоар е празен, няма дори капка вода, въпреки че всичко е свързано.
  Какво съветвате?

  Отговарям
  • Admin

   Добър ден! Те ще ви посъветват да започнете с проверка на филтъра на всмукателния клапан. Може би заради твърдата вода се запуши, в резултат на което съдомиялната не събира вода. Ако всичко е наред с филтъра, трябва да проверите устройството за заключване на вратата, входящия клапан (може да изгори) и датчика за ниво на водата. Но тук вече е нужен известен опит, малко вероятно е да се справите сами.

   Отговарям
 • Станислав

  Добър ден. Съдомиялната Electrolux ESF 2440 се е счупила
  Синдромът е следният:
  Бутонът за включване е в изключено положение, капакът е отворен, но в същото време, ако включите щепсела в контакта, източването започва да работи.
  Ако натиснете, за да го включите, нищо не се случва, дисплеят във всички позиции не свети и източването продължава да работи.
  Ето такова нещастие.

  Отговарям
 • яхт клуб

  Добър ден! Кажете ми, моля, причината: съдомиялната машина на Bosch при избора на програми за миене се показва съвсем различно време за миене (където беше 35, стана 19, стана 140 стана 25), след края на времето „1” постоянно се включва и машината не се изключва.

  Отговарям
 • Сергей

  Добър ден. Съдомиялна машина Hotpoint Ariston. Когато захранването е включено, зумер издава звуков сигнал (няколко секунди), докато индикаторът за първата програма е включен (крайно вляво). Освен това всичко изгасва и не е възможно да се избере нито една програма. Какво може да бъде?

  Отговарям
 • Влад

  добър ден
  Включвам колата започва да работи 2-3 минути, бръмчи и след това цялата тишина

  Отговарям
 • яхт клуб

  Кажете ми, машината beko 1500, когато натиснете бутона за стартиране, водата се източва, след това водата започва да се пише (чува се), за около 1 минута, и след това всичко се успокоява, чува се само тътен. Вътре машината е суха, т.е. водата не попада в лопатките и процесът на миене не върви. Почистих всички филтри, няма вода в тигана. Не искам да мисля, че това е кръгла помпа, малко е скъпо да си купите нова. Какво съветвате да направите? Благодаря предварително.

  Отговарям
  • Admin

   Проверете циркулационната помпа и сензора за защита от течове.

   Отговарям
   • яхт клуб

    И как да проверите циркулационната помпа? Мога ли да направя това самостоятелно или трябва да поканя специалист?
    Къде се намира сензорът за защита от теч?
    Извинявай за евентуално глупавите въпроси.

    Отговарям
    • Admin

     В YouTube можете да въведете информацията, която ви интересува, има много видеоклипове. Но е малко вероятно сами да направите нещо, имате нужда от майстор и специални устройства.

     Отговарям
 • Витали

  Здравейте, моята съдомиялна машина zigmund и shtain започна сама да се включва и изключва, какво може да бъде?

  Отговарям
  • Лариса

   Здравейте Виталий, същото се случва с моята машина, без да завърша програмата; тя се изключва и след това се включва; открихте ли причината?

   Отговарям
 • Залина

  Добър ден.Използвам съдомиялната машина Smeg, използвам я вече пета година.Около 8 месеца започнах да забелязвам покритие върху чиниите, използвам Somat прах, сол от същата фирма.Обадих се на майстора от оторизиран SC. По препоръка на него трябваше да премина към лекарство за таблетки. Покритието на чиниите беше свързано със сол, която уж беше с лошо качество (4 години сапун и всичко беше наред), а индикаторът за помощ за изплакване (когато все още използвах пудрата) постоянно светеше. Исках да бъде изнесен на щанда но майсторът отказа, пощади парите ми, благодарение на него))) Но за мое "щастие" пантата на вратата "полетя", повика същият майстор. Отнеха колата. След 10 дни чакане се обадих на СК, разбрах, че е необходимо да сменим пералното устройство , долно тяло, пружина. Сега мисля, какво ще кажете за индикатора за препарат за изплакване и наистина дали моята прекрасна машина все още ще работи? Извинявай за толкова дълга история.

  Отговарям
 • Анджела

  машината indesit набира малко вода и десет остава отворена и започва да съска. Може ли да се изгрее? И какво да направите, за да получите нужното количество вода?

  Отговарям
 • Джулия

  Здравейте!
  В съдомиялната машина Candy CDCF 6-07 бутонът за превключване на програма е спрял да работи нормално. Самата машина работи добре, но е много трудно да превключвате програми.Бутонът работи само след многократни кликвания или изобщо не работи. По подразбиране не е най-удобната програма.
  Моля, кажете ми как може да се поправи

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Трябва да разглобите и да гледате този бутон, може би контактът е лош.

   Отговарям
 • Татяна

  Здравейте! Вградената миялна машина Bosh, издържа около 7 години. Водата се изсипваше силно изпод вратата, но изглежда, че не беше от вътрешността на колата, а изпод вратата с болтове. Сложих ръката си под вратата и установих, че парче материал стърчи (вероятно нагревател) целият мокър. Можете ли да ми кажете как да реша този проблем?

  Отговарям
 • Анастасия

  Здравейте, миялната машина Indesit DSG 5737, в употреба 4 години. При изплакване на препарата за изплакване индикаторът постоянно свети, показвайки отсъствието му. Моля, кажете ми какъв е проблемът.

  Отговарям
 • Наталия

  Здравейте! Моля, кажете ми какъв вид неизправности може да има, ако съдомиялната машина не е изпълнила програмата си и е изключена. Вътре е останала вода. И тя не се включва отново?

  Отговарям
 • Алексей

  Здравейте
  Съдомиялна машина Siemens.
  Забелязах, че солта на практика престава да оставя резервоара специален за него. Преди това заспивах 1 кг веднъж месечно, но сега като го изсипвах, остава.
  Каква може да е причината?

  Отговарям
  • Алексей

   Явно администраторите не харесват тук!
   Е, това означава, че ремонтниците също са така ...
   Ако няма ресурси, които да отговорят, няма нужда да се прави такава възможност за хората !!
   Бъркотия!

   Отговарям
   • Admin

    В много статии, свързани с ремонта на домакински уреди, на сайта има 100+ коментара и всеки ден идват нови. Наистина, не винаги имаме време да проверим всичко. За да направим това, ние сами написахме, че публикувате вашите въпроси във форума http://electroexp.com/forum където има допълнителен брой модератори! Надяваме се на разбиране, както всъщност самата статия разкрива преглед на неизправностите на съдомиялните машини и не е форма на комуникация със специалисти за всеки отделен случай!

    Отговарям
 • роман

  Здравейте, PMM Ariston li 420, не взема вода. Крайният ляв бутон мига. Тиганът се пълни с вода. След отстраняването на водата машината работи, но не за дълго. Тиганът отново се пълни с вода. Къде водата може да попадне в улука?

  Отговарям
  • Admin

   Причините могат да бъдат много, трябва да разглобявате и гледате. Като опция тръбата се спука над нагревателния елемент. Възможно е също да има повреда на датчика за ниво на водата.

   Отговарям
 • Таня

  Питам за съвет!
  Сензорът за препарат за изплакване е включен и изпълнен ли е с врата? Какво би означавало това?

  Отговарям
 • Сергей

  Кажете ми, миялната машина Ariston CIS LI 480A 4 и 6 е включена, спира и не загрява съдовете.
  Каква е причината?

  Отговарям
 • Елена

  Здравейте! Кажи ми моля те. Съдомиялната машина Bosch sps40e42 / 14 когато е включена, светва индикаторът за изплакване и изсушаване и това е всичко. Не отговаря на нулиране, на други бутони също. не се наблюдават процеси. разглобена е цялата машина, почистена, звънна, всичко е наред. какъв може да е проблемът? помогнете ми моля!

  Отговарям
 • Лариса

  Здравейте! PMM Neutpont-Ariston работи чудесно от година. Сега с всяка програма в началото всичко върви добре, след първото изтичане на вода всички сензори са изключени и бутонът за старт / пауза често мига; машината за пауза започва да бръмчи и нищо не се случва. Това не е описано в проблемния раздел. В нашия град няма сервиз (най-близкият на 100 км), можете ли да ми кажете какво може да бъде. Филтърът е чист. Също така контейнерът с таблета не се отваря. Само цикълът на предварително изплакване работи нормално. Благодаря предварително.

  Отговарям
 • Николай

  Здравейте! Ханза бипва, когато е изключена и не винаги източва водата докрай, включете захранването (натиснете бутона за изключване) посред нощ, започнете да издавате звуци за включване и след това изключете, какво трябва да направя?

  Отговарям
 • Олга

  Добър ден. Имам PMM GINZZU DC506: мига грешка E4 (превишаване на водата), но няма вода в шахтата.В същото време липсваше иконата на сол. Каква е връзката и как да я поправим? PMM все още е в гаранция. Ако заспя, грешката на солта ще изчезне?

  Отговарям
 • Наталия

  Здравейте, indesit idl 40. Включвате машината и цикълът започва, но не превключва на останалите, мие се постоянно, което може да е причината.

  Отговарям
 • Игор

  Здравейте, машина Zanussi ZDS 679. Когато натиснете бутона за захранване, грешка A7 веднага светва, ако натиснете бутона за изпълнение на програмата, тогава релето или електромагнитът кликва и след около 5 секунди. A7 светва отново. Машината не се използва шест месеца, преди това всичко беше наред, кранът за вода беше отворен. Какво може да бъде?

  Отговарям
 • Александра

  Здравейте! Моля, кажете ми каква е причината за разбивката? Съдомиялната машина има 3 индикаторни лампи. В момента светва само първата. Тези, които тя е включена в мрежата, но процесът не започва.

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Провериха ли дали вратата е напълно затворена? Използвахте ли съвети за статии?

   Отговарям
 • Илона

  Добър вечер! Вградената съдомиялна машина на Bosch работи правилно от 12 години, сега започна да мие чинии слабо, водата не се загрява, чиниите не изсъхват, виси на програмата за миене: таймерът показва, че остава 1 минута преди да завърши цикъла, а след това се мие още 20 минути и всичко е на таймера същата 1 минута Програмата "Изплакнете" работи правилно. Преди 2 години, след 10 години работа, нагревателят беше в перфектно състояние. Каква може да е причината, кажете ми, моля!

  Отговарям
 • Елена

  Здравейте, имам гореща машина Ariston lsf 8357 съдомиялна машина след изключване на водата в къщата започна да дава грешка A5 ... След като се включи, започва да поема вода и след минута дава грешка. По-рано след изключване на водата имаше подобна ситуация, след 5 дни тя започна да работи. Сега не иска. Какъв може да е проблемът, защото той работеше, докато водата не беше изключена?

  Отговарям
 • Владимир

  Здравейте.
  При PMM Electrolux (Mod ESF43005W) бутонът за стартиране (нулиране) започна да се включва слабо. Болезнено е дълго да го натискате, така че в един момент машината да стартира. С бутона Delay, същата беда.

  Отговарям
 • Сергей

  Добър ден!
  Какво съветвате? PMM Bosch гърми „бучене” силно по време на измиване и целият цикъл на измиване не винаги е без шум. Но обикновено в самия край, около 1 час преди края на измиването (както разбрах последното изплакване) се появява този ужасен звук - „гърми“. Съдовете се мият добре, колата малко повече от година. Как да определим откъде идва този звук?

  Отговарям
 • Адел

  Здравейте. Съдомиялна Electrolux. Когато е включен, той работи за минута от силата, след като нищо не се случи, в този момент индикаторът изгасва. Какъв е проблемът?

  Отговарям
  • Николай

   Здравейте. Съдомиялна Electrolux. Когато е включен, той работи за минута от захранването и след това се изключва. В същото време светлината мига. След 15 секунди се включва отново и всичко се повтаря. Ще го разтрия, понякога започва да работи нормално, след което започва да се изключва отново. Не открих видими признаци на верига.

   Отговарям
 • роман

  Добър вечер! Bosch SPS50E08, на всеки 3-4 измивания, грешка E18 или E22 се появява. При E22 остава неотцедена вода. Е18 изскача 5-7 минути преди края на цикъла. Изобщо не е ясно защо машината проверява захранването с вода още по време на сушене? ... Как да се отървете от тези грешки?

  Отговарям
 • Олга Б.

  Добър ден. Ще съм ви благодарен за помощта. PM Bosh, оперирайте 5-та година. Внезапно водата спря да тече в двете рокаджии и те не се въртят, можете да чуете как водата се излива и частично влиза в колата. Ракетите вече са почистени и измити за предотвратяване; филтърът също е чист. Какво друго мога да проверя?

  Отговарям
 • Елена

  Добър вечер! Помогнете ми моля! Машина Bosh Sportline. Стартирам програмата, нищо не мига на дисплея, показва нормална работа, но всичко стои неподвижно, машината не се мие, няма движение. до този момент, три пъти показва грешка E27, което означава липса на електричество.и сега стои неподвижно. какво може да бъде?

  Отговарям
 • Александър

  Съдомиялна машина BOSCH. Когато е включена, помпата се активира и издава шум (бръмчене) за половин минута. След това се отваря водоснабдяването и програмата стартира. По време на програмата, когато изпомпвате вода, машината започва да бръмчи отново. Какъв може да е проблемът? Може би в помпата?

  Отговарям
  • Admin

   Да, най-вероятно има проблем с помпата в съдомиялната машина.

   Отговарям
 • Андрю

  Добър ден.
  Хитра и вредна мишка прехапа електрическия проводник към системата Aquastop PPM Bosch.
  Свързах проводниците, но машината показва кран с вода и не събира вода.
  Какво да правя
  Рестартирано, наклонено.
  Мога ли да изключа аквастоп?

  Отговарям
 • Mete0

  Здравейте!
  Indesit dvls 5 се включва (дори при отворена врата) трите индикаторни лампи мигат и мигат (измиване, край на програмата, бутон за старт / пауза)

  Отговарям
 • Спермата

  Здравейте!
  PMM Indesit DSG 2637 мие чинии със студена вода, след това светодиодът за старт / пауза спира и мига. След като натиснете „Вкл. / Изкл.,
  започва отново, измива за около 20 минути и светодиодите за сушене и стартиране / пауза мигат. Мисля, че е необходимо да се провери нагревателя и свързаните с него вериги?
  Или проблемът е нещо друго?
  Благодаря ви предварително за помощта.

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Да, започнете с набирачите на TEN!

   Отговарям
 • Светлана

  Здравейте! Трио трион за съдомиялна машина. След залива водата започва да се напуква, когато лопатките се въртят. Маслото влезе в камерата с чинии. Филтрите са чисти, острието е чисто. Какво може да бъде? Благодаря?

  Отговарям
 • яхт клуб

  Здравейте, mmm electrolux, когато е включен (без да се включва още програма), източващата помпа източва водата на пода (бръмченето се събуди през нощта). Тоест, помпата постоянно работи, когато изходът е включен без включена програма. Какво може да бъде?

  Отговарям
 • Владимир

  Машината HPA LSF 7237 10 поставя самостоятелно, работи 5 години без проблеми и оплаквания. филтърът редовно се почиства и измива.Има проблем с циркулационната помпа. Машината черпи вода (по всяка програма), загрява я звуково, докато десетте работят и се чува как се изключва, циркулационната помпа не се включва. Открих следното, ако няколко пъти натиснете старт / стоп, помпата все още е включена и водата ще бъде подадена на пръскачките под налягане. Не се подчертават грешки. Моля, кажете ми каква може да е неизправността и възможно ли е да я поправите сами (без да я отвеждате в SC).?

  Отговарям
 • Владимир

  Здравейте. Машина Bosch, когато щепселът е включен в контакта, помпата работи, индикаторът не свети, преди това имаше грешка e 15, съпругата изключи изхода, дойде и не включи нищо освен помпата. Вътре изглежда, че е чиста, няма излишна вода, но имаше много пяна добавен почистващ препарат, сега няма пяна, може би там, където е затворен. Благодаря предварително.

  Отговарям
 • Анна

  Здравейте! Машина за изгаряне mgv6516 преди няколко дни. Работи добре без проблеми, докато не бяха натиснати програмните бутони и 1/2 зареждане. Сега целият панел мига и не е натиснат нито един бутон. моля за съвет какво да правя ???

  Отговарям
 • Вячеслав

  Здравейте!
  PMM indesit d2510w
  Само механично управление
  Във всеки момент изпълнението на програмата може да спре.
  Ако например изплакнете, той ще се изплакне, докато ръчно превключите програмиста с едно щракване. Тогава тя ще работи 1-3 програми и ще спре отново и ще извърши всяко едно действие, докато ръчно превключите програмиста с едно щракване.
  Имаше неизправност веднага, по време на следващото измиване, без предварителни симптоми.
  Събира вода нормално, загрява, източва, налягането е добро - ръцете се въртят.

  Определено ли е електрониката или има опции?

  Отговарям
 • Анна

  Здравейте, PMM Ariston взима вода, след което 2 бутона веднага се измиват и в края на мивката и водата се оттича. Каква може да е неизправността.

  Отговарям
 • Вадим

  Съдомиялна машина Bosch SRV5603.Водата тече, не разбирам къде, но странното е, че това се случва на всеки три месеца! Изглежда, че уплътнението на вратата е живо, какъв може да е проблемът и къде изчезва, ние редовно използваме машината.

  Отговарям
 • Анастасия

  Здравейте! Моля, кажете ми съдомиялната машина на Bosch, тя е само на една година, наскоро спря да разтваря таблетките и понякога изобщо не ги изплюва. Аз използвам качествени таблетки през цялото време, самото отделение за таблети се отваря добре. Какъв е въпросът, кажете ми.

  Отговарям
 • Карина

  Здравейте! Съдомиялната машина indesit disr 14b, мийте чиниите за 2 часа, вместо предписаните 3 (програма ECO), допустимо ли е това или е брак?

  Отговарям
 • Светлана

  съдомиялната машина на хан, след включване на програмата изтегля вода, започва да мие, след което напълно се изключва, след няколко секунди се включва от стартовата програма

  Отговарям
 • Антон

  Съдомиялна машина Bosch, половин година работи перфектно. В един ден бутоните за смяна на програмата и таймерът за отлагане спря да работи. Може би работят, но когато щракнете върху екрана, нищо не се променя. Бутоните за захранване и стартиране работят

  Отговарям
 • Вячеслав

  Добър ден, кажете ми, моля, първия път, когато сте купили хана миялна машина, инсталирана, включена, водата постоянно тече в машината, трябва да е така или не

  Отговарям
 • Ирина

  Имаме същия проблем, днес купихме PM Hans, свързахме го, отворихме крана за подаване на вода и водата веднага започна да тече в машината и всичко изтече на пода, докато не затвори крана за захранване. Какво да правя

  Отговарям
 • Галина

  Добър ден. Моля, помогнете, индикаторът "Миене на съдове" светва. Ако изберете програма, натиснете старта и затворете вратата, след това след няколко. Минути всичко спира, всичко изгасва ((а работата не върви. Какво е това?)

  Отговарям
 • Андрю

  Здравейте, съдомиялната машина Ariston спря да работи. Извлича вода, загрява и оттича, цикълът не започва. Индикаторът за номер 5 мига. Какво може да бъде?

  Отговарям
 • Надежда

  Здравейте! PMM BOSH SPV40E100RU / 14. Когато вратата се отвори, ECO индикаторът винаги мига, без да натискате бутона за захранване. Това не беше така преди. Кажете ми, моля ви, каква може да е причината?

  Отговарям
 • Сергей

  Добър ден, хм Bosch skt 52 не вдига вода с механичен програмист. Демонтиран провери всмукателния клапан на водата работи. Когато наливам вода в pmm, всичко е наред. Не видях Aquastop в него, само с пластмаса от пяна сензорът е примитивен от течове. В тигана няма вода. Машината е рядка в Nete е трудно да се намери информация. Все още има сензор с три пина в резервоара до сензора за течове, водата преминава през него в резервоара, когато е налице пълнене, може би това е превключвателят за налягане? А също така на пълнежа KEN 1/90 има кафява кутия като реле. Трябва да опитате да стартирате без него?

  Отговарям
  • Max

   Здравейте, машината skt 5002, не довършва водата, мислех, че свързаният с клапан директно работи, двигателите работят, пускането работи, може би контролното табло или каквото и да е, кажете ми моля.

   Отговарям
 • Наталия

  Здравейте!
  Имам машина на Siemens, индикаторът за водоснабдяване (кран) започна да мига. Това беше вече преди шест месеца, почистихме филтъра, проверихме водоснабдителната система, не помогна. Наречен на майстора, той смени електрониката.
  Сега същото, но - самата машина спря цикъла, изми чиниите. Последният път чакаха 4 часа, докато не изключиха изхода, тя не спря и не източи водата.
  Можем ли по някакъв начин да го поправим сами?

  Отговарям
 • Сергей

  Той се запита и си отговори)
  Системата за водопроводна тръба беше запушена. Относно почистването. Всичко е наред, само когато измиете малко вода, печелете каква е причината, а?

  Отговарям
 • Андрю

  PM beko, akvastop работи, разглоби го, намери водата в тигана, изсуши го, включи го, за да визуализира процеса, оказа се, че водата се излива от вентилационния отвор, когато се подава в страничния резервоар.

  Отговарям
 • Сергей

  Здравейте. Премиерът Bosch изтегля вода, след което индикаторът "кран" светва и това е всичко.

  Отговарям
 • СЕРГЕЙ

  Моля, помогнете със следния проблем. На Bosch SMV50e90 стартира програма, машината работи, но стига до етапа на изплакване и сушене, след което кранът светва. Машината се изключва / включва и отново всичко е наред. Програмата стартира, но спира на етапа на изплакване и изсушаване.

  Отговарям
  • Сергей

   проверете сензора за вода и се свържете с него

   Отговарям
 • Александър

  Здравейте! Имаме съдомиялна машина Hotpoint Ariston LL40EU C \ HA, когато мрежовият бутон е включен, индикаторът светва, но след това при избора на програми повече от един индикатор не свети и машината не се запълва и не се стартира. Изглежда, че нямаше провали. Какво да правя

  Отговарям
 • яхт клуб

  Добър ден! Вградена Bosch в съдомиялна машина, закупена през декември 2014 г. Отначало използваха без вграждане, защото нямаше кухненски комплект, работеше перфектно. Наскоро вградена в слушалката, свързва асемблерите. 2-3 пъти включени, нямаше проблеми. След това започна да наднича 3 минути след включването, те се отвориха, индикаторът на крана светва, затвори се, машината скърцаше 5 минути, след това спря, индикаторът угасна и мие без проблеми. Последните 3 измивания скърцат всеки път. Кажете ми, моля, каква може да е причината и заслужава ли си да разберете дали тя функционира нормално? Благодаря много предварително!

  Отговарям
 • босилек

  Добър ден. Съдомиялна машина Беко. В експлоатация, години 7. През това време няма нито една разбивка. Филтърът редовно се почиства и измива. Когато е включен, той обикновено отстранява остатъчната вода и след това произвежда набор от нова вода за измиване.
  Днес има проблем. Остатъчната вода се отстранява, но новата не се набира и помпата продължава да работи за източване. Изглежда, че програмата не се превключва. На пишещата машина има два бутона за захранване - Мрежа и Старт. Той изобщо не реагира на Startup. Още една точка. обикновено след включване изпомпването на останалата вода се случи с леко закъснение от 2-3 секунди. Сега той се включва незабавно с докосването Мрежа.
  Какъв може да е проблемът? Как да се диагностицира - проблем в хардуера или електрониката?
  Благодаря предварително за отговора.

  Отговарям
 • Татяна

  Добър вечер. Моля, кажете ми дали сте закупили нова пишеща машина Bosch SMS40D12RU в къщичката. Свързахме го с помпената станция. Постоянно дава грешка E16 или E15. Проверихме всички връзки и монтирахме основния филтър. Грешката не отшумява. Какво да правя

  Отговарям
 • Реймис

  добър ден.
  бош мълчание комфортна автоматична машина. не вдига вода. клапан не включва. клапан звънна - добре. комплект от пералнята, същата беда.
  Проверих всички сензори - изглежда, че работят.

  Греша на модула.

  Отговарям
 • Андрю

  Добър ден. Моля, кажете ми, миялната машина има странна пукнатина в долната част, звучи все едно нещо се пържи в горещ тиган. Каква може да е причината. Много благодаря

  Отговарям
 • Сергей

  Здравейте!
  Новият компактен PM Candy - провери връзката за вода, източване и електричество, стартира първото измиване, след известно време прозвуча прекъсващ сигнал, често мигащата индикация на четвъртата програма свети (тя започна към втората), водата се появи изпод машината и не отговори на бутоните за управление. Той изтече доста и изглежда, че е изпод палета от страната на вратата.

  Отговарям
 • Юджийн

  Добър ден.
  Кажи ми по тази тема:
  Съдомиялна машина BOSCH SPV40E30RU, натиснете бутона за захранване, изберете програмата, натиснете бутона START, но машината не реагира, не се стартира.
  какъв може да е проблемът?

  Отговарям
 • Юрий Кузнецов

  Здравейте, когато включите съдомиялната машина на Bosh, той издава неприятен шум със съскане, индикаторът S (сол) светва. Какво е това и как мога да го поправя?
  Благодаря ви предварително за отговора

  Отговарям
 • Юрий Кузнецов

  Ще го допълня. След като включите бутона за захранване, помпата започва да работи, въпреки факта, че вратата на машината е в отворено положение.Когато изберете всяко измиване и затваряне на вратата, ситуацията не се променя, помпата продължава да работи и избраната програма не стартира процеса на миене.

  Отговарям
  • Юрий Кузнецов

   Разбрах какъв е проблемът, ремонтирах машината.
   Благодаря на всички ви

   Отговарям
 • Виктория

  Здравейте, кажете ми, миялната машина има неизправност. Може би можете да го поправите сами? Машината не реагира на натискане на бутони (контролния панел не работи) и когато е свързан към мрежата, започва да бръмчи, както при източване на вода.

  Отговарям
 • Олга

  Добър ден! Кажете ми, моля, каква може да е причината? Имам хмм гореща точка Аристон, при интензивно миене и еко спиране на готвене и сушене на съдове, след това забелязах, че когато отворите вратата, веднага започва да се източва и отново изтегля вода. В резултат на това съдовете не бяха измити и изсушени, работеха по-малко, отколкото трябва да бъде във времето.

  Отговарям
 • Дмитрий

  Добър вечер, моля кажете ми къде да се изкача: PM electrolux ESL 4550 RO първо генерира грешка i40, разглобена, почистена, свързана. не влиза вода. На самия маркуч, както го разбирам, електромагнитният клапан виси от преливник, той е затворен към захранващата страна. След последното включване показва грешка
  iF0 и скърца 15 пъти. Моля, кажете ми къде другаде мога да се изкача?
  Благодаря.

  Отговарям
 • Наталия

  Добър вечер. Моля, кажете ми какъв е проблемът: PMM Bosch е плот за маса, рокерът сякаш се провисва, а капакът от отделението със сол не позволява да се върти, ако махнете капака, той все още пречи на отделението за сол. Водата се събира, загрява, помпата също работи, индикаторите работят правилно. Кой блок да проверя?
  Благодаря ви предварително за отговора.

  Отговарям
 • Владимир

  Съдомиялната машина Wellton WDW-M45 с команден блок не работеше. По време на цикъла изплакването замръзва, може да работи непрекъснато. Кликването на съдомиялната машина продължава да работи нормално. TEN загрява водата, датчиците за температура KD-201 работят, проверяват се с топла вода, Може би проводниците са смесени на температурни сензори, TEN. Не ми казвайте къде да изтегля електронната схема.

  Отговарям
 • Елена

  Добро утро. PMM гореща точка Аристон. Тя изтегля вода, остриетата се въртят за 2 минути, след това шумът започва и всички светлини мигат. Моля, кажете ми какво не работи и как да го поправя.

  Отговарям
 • Майкъл

  Съдомиялна машина Zanussi вградена ZDV14001FA. Помпата за източване на вода работи постоянно, дори когато мрежовият бутон е изключен. когато натиснете бутона на мрежата и изберете програма, след затваряне на вратата се появяват допълнителни шумове, но помпата работи за източване и процесът на миене не започва.
  Кажете ми как да поправя този проблем.

  Отговарям
  • Admin

   Проверете за течове на вода. Ако има, трябва да се отстрани водата и какво точно причинява изтичане.

   Отговарям
 • Майкъл

  Подът около машината е сух, няма видими течове

  Отговарям
  • Admin

   Водата може да е в тигана на съдомиялната машина.

   Отговарям
 • Андрю

  SOS администратор. Bosch 40 * 90 глупаво не се включва. Индикаторите не светят, не реагират на бутони. Когато щепселът е включен, се чува кратък звуков сигнал и шумът вътре е сякаш изпомпва вода. ПММ 1,5 години. Помощен съвет.

  Отговарям
  • Admin

   Изглежда като теч на вода. Какво да правя в случая, вече съм писал много пъти в коментарите.

   Отговарям
 • Джулия

  Добър ден. Съдомиялна машина Hotpoint Ariston. Включва се, индикаторът за включване / изключване мига. И числото 10. В същото време е шумно, звукът е все едно смуче вода. Какво може да бъде?

  Отговарям
 • Анастасия

  Добър вечер. Когато е включена, съдомиялната машина Boch променя сушене и миене последователно. Кажи ми какво да правя.

  Отговарям
 • Татяна

  Добър ден! PMM gorenje GS52010W. По време на програмата IVF (главно използвам тази програма) след края на предварително измиването със студена вода, тя източва водата, изтегля я отново за основния цикъл на измиване, отваря контейнера с перилния препарат (по това време се чува, че рокаджиите се въртят, водата мърка) и след няколко минути се изпуска единичен звуков сигнал (както при отваряне на вратата), иконата на процеса на миене мига три пъти (не е точно сигурно за количеството) и PMM се изключва напълно, нищо не светва, сякаш PMM е изключен от захранването. В този случай водата остава в ПММ.Ако веднага отворите вратата и се затворите, програмата се възобновява, водата се оттича, отново се изтегля, контейнерът с почистващия препарат се отваря и след няколко минути всичко изгасва. Ако вратата не се отвори веднага и затвори, програмата се срива, нищо не свети. Понякога отварянето и затварянето на програмата се срива. Започва нов цикъл, но на същото място той може да се прекъсне отново. След няколко опита се измива. Понякога тя не работи по време на процеса на изплакване, след щракване на отвора на контейнера за препарат за изплакване. Може би проблемът е в отоплението? Неуспехът в 100% от случаите се случва, когато водата трябва да се нагрее. Загряването става, ако РММ успя да стартира. След първите неуспехи на ПММ няколко седмици сапун бяха нормални. И сега отново се изключва. PMM 6 месеца. Какво можете да проверите сами? Благодаря ви за вниманието и помощта!

  Отговарям
 • Джулия

  Добър ден, кажете ми за грешката на пишещата машина Electrolux I40 изскача, как да го поправя?

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Грешка i40 показва, че сензорът за нивото на водата е дефектен. На първо място, опитайте се да проверите тръбата, през която се подава въздух към сензора, както и пластмасовия контейнер. Те трябва да имат плътна връзка. В допълнение, най-вероятно боклукът е попаднал в тръбата, в резултат на което се показва грешка. Почистете тръбата от мръсотия и проверете всичко. Ако такъв прост ремонт не помогна, трябва да проверите сензора за нивото на водата, той няма да работи без умения.

   Отговарям
 • Юджийн

  Добър вечер, машината Electrolux ESL94300LA, след измиване и изсушаване на съдовете, звукът прозвучава три пъти, както трябва, и индикаторът за край светва. След допълнително зареждане на съдовете и включване на машината се случва следното:
  1) някакъв външен шум.
  2) три звукови сигнала и индикаторът на края светва
  измиване не става (водата не тече ((((
  Кажи ми какво да правя?

  Отговарям
 • Юджийн

  Разбрах, че никой не чете? (

  Отговарям
 • Борис

  Добър вечер. Съдомиялна машина Candy CDCF 6S, когато натиснете бутона за старт, направете пауза за секунда, след това кликнете върху платката (вътре в машината) и напълно изключете. Входният клапан се издухва, когато е свързан. Той свали дъската, не намери нищо изгорено. Не ми казвайте къде да копая по-нататък?

  Отговарям
 • Валери

  Здравейте!
  Машина Hansa, когато е включена (индикаторите са включени, програмата е избрана) няма прием на вода, тя винаги се чува. Включен е само дренаж. Кажете ми, помпа ли е?

  Отговарям
  • Алексей

   Същата ситуация. Кажете ми, моля ви, каква може да е причината?

   Отговарям
 • Алексей

  Добър ден!

  PMM Bosch spv63m50ru
  Вратата с „щракване“ е престанала да се затваря, т.е. не се забива. Натискам езика на ключалката, запекът изскача и след това вратата се затваря. След отваряне на вратата грешката се повтаря. Домашните любимци не се признават и не знам причината. Моля, посъветвайте решение.
  Благодаря.
  Алексей

  Отговарям
 • яхт клуб

  Здравейте! П / мивка Electrolux. Машината работеше нормално две години, след което започна, без да завърши една минута, грешка 20 изтича. като го изключите с нов старт, той започва да работи, а също и след известно време ще се финализира, а след това не. След това, като цяло, от началото на измиването започва да се източва, след няколко минути дава грешка от 20 изтичания. Обадих се на майстора, реших, че трябва да сменя термостата. Колата стоеше около година, всичко вече е почистено, сензорът е сменен, същото. Разглобих го, разгледах всички връзки, проводници, отново свързах всичко. М
  беше непонятна.
  Започнах да работя. След това отново, също така, след това цикълът ще приключи, след минута след това той отново става на грешката при източване. Два месеца, така работеше и всичко започва отначало с изтичането, сливането, сливането и всичко дава грешка 20. Вече отидох счупих се на ремонта и освен това дойдох.

  Отговарям
 • Владимир

  добър следобед съдомиялна машина bosch SMS 69M08 ЕС веднъж всеки път, когато не изтегля вода индикаторът за липса на вода се включва, има вода в системата, akvastop на тръбата бръмчи

  Отговарям
 • Александър

  Лека нощ. Помогнете ми моля.
  На PMM Siemens SR24E202RU / 30 сензорът за подаване на вода започна да мига. И мига доста бързо. Това се случва само след измиването. Съдовете са чисти, но мокри, усещането, че сушенето не работи. След изключване на машината сензорът спира да мига. Каква може да е причината?

  Отговарям
 • Алиша

  Добър вечер. Джакузи за съдомиялна машина ADG6556.
  Проблем: при инсталиране на всяка програма индикаторът скача на 70 градуса. Когато натиснете старт - машината не се стартира.

  Отговарям
 • Александър

  Имам миялна машина Bosch. Тя работеше така нормално и не работеше .. Докато беше под гаранция, всички я ремонтираха и я уверяваха, че работи добре. Опитах и ​​опитах всичко. Тя не мие чиниите, а просто ги залива с вода и след това ги изсушава, след което е трудно дори да почистите съдовете с метална мрежа. Машината не създава налягане. Няма блокажи .. Моторът беше в добро състояние, но така или иначе беше сменен, резултат няма. Тя също не консумира сол и помощ за изплакване. Тоест, индикаторът никога не свети, че трябва да добавите сол или препарат за изплакване. Възможно ли е да има проблем в електрониката? Може ли това да бъде проверено и коригирано?

  Отговарям
  • Александър

   Вече не е от значение. Намерих видеото, разглобих го и няма свързан нито един терминал. Просто сноп жици с висяща тапа, не вкарана в гнездото. Поставих, сглобих и машината започна да мие! Но само защо в гаранционната работилница, където са я изкарали целия й гаранционен срок, дори не са я подредили?

   Отговарям
 • juliy

  Здравейте! Помогнете ми моля! Купихме съдомиялна машина вградена горяща gv 51011, не я вградихме, просто я поставихме под плота, свързахме я. Включваме, индикаторите за препарат за изплакване и сол светят, нищо друго не се случва, не мога да избера нито нивото на твърдост на водата, нито програмата, нито забавения старт, не реагира на нито един бутон, освен включен, изключен. Какво може да бъде?

  Отговарям
 • Александър

  моля, кажете ми моята съдомиялна машина Ardo в средата на процеса на миене започва да звучи, светлината мига и не завършва процеса на миене. Съвсем различна мига програма за миене. Превключването или настройката на друга програма не е възможно.

  Отговарям
 • Майкъл

  Добър ден! Имам Hansa zim 436 eh. След като вземете вода от мрежата, се чува щракване на aquastop клапан и след това се чува силен звук, подобен на бръмчане. Освен това, ако не изключите колата, бръмченето може да продължи. Опитах се да превключа приема на вода на гореща, мислех, че нагревателят не работи, но същото! Или циркулационна помпа или соленоиден клапан. Можете ли да ми кажете какво да правя?

  Отговарям
  • Майкъл

   Всичко? никой да помогне !?

   Отговарям
 • Алексей

  Добър вечер!
  Имам съдомиялна машина Bosch SRV55T03, тя е на около 13 години. Днес беше разкрита функция: машината се мие нормално, но след приключване на програмата има вода вътре, около 0,5 см, което не беше така преди. Ако включите някоя програма накратко по-нататък, първото нещо, което се случва, е водата да се изпомпва веднага от помпата и миенето започва (помпата работи добре), но в крайна сметка все още има вода. Помощ съвет, какво може да бъде всичко това?

  Отговарям
 • Дмитрий

  Въпрос. Pm корона. След измиване на вратата остават петна от средствата за изплакване. Как да премахнете проблема?

  Отговарям
 • Майкъл

  Здравейте, съдомиялната машина Boch smv63, всичко започна с грешка e15, намерих повреда на долната дъвка на вратата - смених я, извадих водата от тавата, сглобих вратата. Включвам мрежата - нищо не свети, проверявам бутона за захранване - работи, има напрежение на контактите. Не разбирам как трябва да работи сензорът за затваряне на вратата. Можете ли да ми кажете какво друго да проверя.

  Отговарям
 • Андрю

  Добър ден!
  Той започна да изтича физиологичен разтвор от резервоара. Проверени и измити уплътнението в капака. Визуално без
  дефекти. Капакът се затваря плътно и със сила. Самият резервоар има гладки ръбове и не се виждат пукнатини.
  Може би ми кажете каква може да е причината. P / M ВЕК. Прикачване на снимка.
  Благодаря предварително.

  Отговарям
 • победител

  Добър ден.Изглежда, че това не е ръкостискане, но не е възможно да се определи разбивка. Моля за вашата помощ !!!!!!! Вградена съдомиялна машина Bosch. Индикаторът на крана е включен и помпата за източване на вода постоянно работи (дори когато е суха и няма вода)? Филтърът се измива почистено и водоснабдяването също. Направих програмни съкращения, като задържах два бутона. Програмите са избрани, но не са стартирани. И все още помпа шейкове. ПОМОГНЕ!

  Отговарям
 • Александър

  Здравейте. Имам шайба Electrolux ESF 43011. След всички процедури, преди да стартирате и стартирате машината, тя спира за 10-20 минути и светват индикаторите PROGRAM END и SALT. Не мигайте, а просто запалете и това е всичко. Ако завъртите програмния селектор в позиция 0 и го върнете към програмата и стартирате отново, машината се стартира отново и работи за кратко време. В същото време можете да чуете как се излива водата и всичко вътре се движи, а след това тези лампи светят отново и тя спира. Каква може да е причината? Благодаря предварително.

  Отговарям
 • Алла

  Здравейте.
  PMM Аристон. Получава много малко вода. Ниво под TENA. Кажете ми, моля, каква е причината.

  Отговарям
  • Admin

   Причината може да е запушен маркуч от превключвателя за налягане или запушен клапан.

   Отговарям
 • Виктория

  Добър ден! Имам съдомиялна машина на Bosch за нейните 8 години. Наскоро след измиване започнах да оставям бяло лепкаво покритие върху чиниите. Опитах куп различни хапчета, без резултат! Кажи ми какво друго можеш да направиш.
  Благодаря предварително

  Отговарям
 • Владимир

  Машината Hotpoint Ariston, нова, никога не е стартирала. При първото стартиране тя започва да работи, но след 3 минути спира и показва грешката F 11. След отваряне се установява, че съдовете са абсолютно сухи, т.е. не дойде вода.

  Отговарям
 • Руслан

  Добър ден! миялната машина SMEG свети на монитора END, сензорният панел работи само с бутона ON / OFF и никой от тях не работи вече, машината не се включва, което може да ми каже, нямаше реакция от контакта за един ден.

  Отговарям
 • Сергей

  Съдомиялна машина NEFF SX85A (S55T57X1EU / 07)
  Заден план. Започна с факта, че веднъж след измиване чиниите бяха студени и мокри. Изчисти филтъра.
  Пробвам на 45 градуса. Периодично отваряше вратата. Водата идеално се излива, оттича и загрява.
  Пробвам на 50 градуса. Във всички същите показания само водата изобщо не се загрява.
  Опитвам се в режим на 55-65 градуса. След като той карал същите показания само водата изобщо не се нагрява. Вторият път ВОДАТА беше ОТЛИЧНО загрята.
  Опитвам се при 65-75 градуса в стандартния цикъл на сапуна със студена вода. Вторият път добави намаляване на времето, измито перфектно. Но по време на работа кранчето изскърца и изгори, но машината продължи да работи. Той отвори и затвори вратата и колата спокойно перфектно финализирана.
  Това проблем ли е с мозъците на машината ????

  Отговарям
  • Сергей

   Може би някой ще помогне. Без да чакам отговор, който със сигурност ще ми помогне да спестя пари, се обадих на майстора. Причината беше проста. Ако някой има всички елементи (помпа, помпа, нагревател) работят. Отделете време, за да намерите как да разгледате кодовете за грешки и да ги декриптирате. В моя случай се оказа, че е необходимо да се развие и почисти соленоидният клапан, за да се подава вода от отломките.

   Отговарям
 • максима

  Добър ден! PMM elektrolux, проблемът е следният. След измиване остатъците от сол остават върху съдовете. Ястията ръждясват. Реших да измия солта и вече не я използвам (водата е мека) и проблемът не е в настройките, защото всичко е на минимум. Въпросът обаче се появи .... ДЕГА сега няма да изгният от такъв солен ван ???
  Машината е сравнително нова
  Благодаря!

  Отговарям
 • Олег

  ariston li 460 пет програми грешка код 3 и 5 LED, което означава, че тази грешка не е намерена в Интернет. Всички отговори са само около 4 и 6 програми. Какво може да не е наред. Машината се включва цикъл продължава, но не стига до края. Пример: програма за пране 40 минути , налива вода, мие, почистващ препарат взема миене, изтича, излива мие, изтича, след около 20 минути спира и дава LED код 3 и 5. и чака.Изключва машината и я включва отново, въвежда нова програма, тя започва и всичко се повтаря.

  Отговарям
 • Анна

  Здравейте. Съдомиялната машина на Bosch не завършва програмата докрай и сензорът „кран“ светва. Филтърът беше проверен. Свързани правилно. Каква може да е причината? Съдомиялна машина след ремонт - сменена електрическия модул.Модулът отново се е счупил? Ще ви отведем в магазина под гаранция, искаме да го поправим сами. Благодаря.

  Отговарям
 • Мария

  Здравейте. PMM Zanussi ZDV91400FA, не загрява добре водата, не мие и не изсушава чинии. Каква е причината?

  Отговарям
 • Витали

  Добър ден. Ariston LI 420 не спира режима на миене, когато отворите вратата ... и вратата започна да се затваря зле.

  Отговарям
 • Алексей

  Добър ден. PMM Bosch не източва вода във всички режими, но се оттича в режим на изплакване. В този случай, съответно, режимът на отопление не възниква и клапанът светва и грешка e 25. Помпата и маркучът провериха няма огради.
  Изпускателната помпа също работи.Повтарям в режим на изплакване. Помогнете да намерите причината за бедствието.

  Отговарям
 • Настя

  Добър ден! Съдомиялната машина Indesit dsg 0517 след включване на програмата за миене (четвърти „еко”) работи около четиридесет минути, след което индикаторът на бутона за старт / пауза започва да мига. Вътре нямаше вода, чиниите бяха мокри. След натискане на бутона END машината се държи както обикновено, индикаторът за старт / пауза мига както обикновено, сякаш чака да стартира програмата отново. Кажи ми, моля те, какво може да бъде?

  Отговарям
  • Олеся

   Имам същото. Но след рестартиране, след около 30 минути, бутонът за старт / пауза мига отново често. Как решихте проблема, кажете ми, моля?

   Отговарям
 • Екатерина

  Здравейте! Купих вградена съдомиялна машина в IKEA. Работи правилно от 2009 г. Нямаше проблеми. И тогава се случи нещо: когато бутонът за захранване е включен, лампата за режим на пране за 65 градуса постоянно свети. И тишина ... Нищо не се случва. Преминаването към други режими на работа с бутона също не става. Машината стои изправена на място. Какво би могло да бъде?

  Отговарям
 • Кирил

  Добър ден. Хм Сименс, цикълът започва без проблеми, изтегля вода, мие, след това кранчето и друг индикатор започва да мига. Можете да чуете как помпата се разклаща. не отговаря на нито един бутон. разклатиш малко машината, всичко изчезва, но след минута същото започва отново, ако не изключиш бутона.

  Отговарям
 • Александър

  Добър ден. Премиер Аристон. Чисто нова машина. Индикаторът за липсата на пенопласт е включен, всъщност резервоарът е пълен. Каква може да е причината? Може би самият сензор се счупи.

  Отговарям
 • слава

  Добър ден.
  PM Samsung DW50H4050BB тече изпод вратата от долния десен ъгъл. Някъде 30 минути след старта.
  Ако изплакването не изтича. Филтърът е чист. 2.5 години кола

  Отговарям
 • Алексей

  Добър вечер! Моля, подканете, PMM "Vestel" за една година случаят бие токов удар. Каква е причината? Една от версиите - удари десет, но ако беше десет, то след година щеше да се провали. Помогнете ми да разбера!

  Отговарям
 • Алекс

  Здравейте, моля помогнете. Съдомиялната машина спря да събира вода. Излъчва помпа на звука. и водата не се събира. Работният таймер работи.

  Отговарям
 • Игор

  Здравейте! PMM hotpoint-ariston lsf 835 не го използва от година. При стартиране тя изтегля вода (звукът на водата се чува), таймерът работи, но вътре не влиза вода. Периодично се чуват щракания като реле и се чува звук като нещо се трие.
  Благодаря.

  Отговарям
 • Инна

  Здравейте! Никъде не мога да намеря отговора на индикаторите. PMM Bosch, индикаторите за крана и сушилня светят едновременно. Какво може да бъде?

  Отговарям
 • Елена

  Здравейте. Когато натиснете бутона за старт, нищо не се случва, машината няма да се включи, въпреки че индикаторите са включени. Siemens.

  Отговарям
 • Юджийн

  Добър вечер, кажете ми какво не е наред с Indesit. Започвате цикъла. Водата се взима, след това изсъхва, сякаш водата се нагрява и в края на цикъла изтича водата, т.е. лопатките не се въртят. Филтрите също почистиха остриетата. Обадиха се на господаря по телефона и казаха, че индикаторът за миене изгоря. Така е?

  Отговарям
 • Ирина

  Добър ден.
  PMM Bosch. Срокът на употреба е 5 години. Изсипвам напълно обема сол в отделението за сол.И точно след 1 измиване, иконата отново светва, информирайки, че няма достатъчно сол.
  Какво може да бъде?
  Благодаря ви предварително.

  Отговарям
 • Алевтина

  Здравейте. PMM Electrolux работи добре, но наскоро след края на дадена програма не се изключва, а стартира друга програма. Каква е причината, кажете ми. Благодаря!

  Отговарям
 • Дмитрий

  Добър ден.
  Съдомиялната машина Electrolux не се включва.
  Бутонът за включване е постоянно включен. и бутон за сушене със сол.
  Какво да правя Благодаря.

  Отговарям
 • Владислав

  Добър ден на всички!
  PMM bosch sms63n02ru. Не мие долното отделение. Пръскачката не се върти. Навсякъде всичко е чисто. Горната част се мие перфектно.
  Какъв може да е проблемът?

  Отговарям
 • Павел

  PM Bosch SKS 60e18 RU. Изведнъж тя спря да взема праха от отделението. Отделението се отваря правилно, но прахът не се разлива по някаква причина. В резултат на това съдовете остават мръсни.
  Не се открояват грешки, PM изпълнява всяка програма, но без смисъл.
  Стана забележимо от ухото - сякаш лъчът се въртеше само с минимална скорост, без да увеличава скоростта (ясно помня звука, когато лъчът беше ускорен преди това). Можете да чуете щракването на релето, но нищо не се случва.
  Какво може да бъде?
  Как да започнете PM с отворена врата, за да видите визуално?

  Отговарям
 • Павел

  Добавяне към коментара в 22:59. PM Bosch SKS60e18 RU (Това е "компактен" модел, с един рокер в долната част).
  Почистих филтъра (беше деблокиран). Той свали скалата, разлива вода през нея - водата се разлива редовно, дюзите не се задвижват.
  И нямам никакви прости неизправности, както забелязах. )) Ако е ударен, тогава до максимум. ((.
  Той сложи магнит на горната част на вратата (където е вдлъбнатината за ключалката), РМ идентифицира, че вратата е уж затворена и по този начин пусна ПМ с отворена врата. Това, което виждам - ​​водата заля нормално и тогава рокерът трябва да се върти, изливащ се от дюзите. Звучеше (нито силно, нито силно), вода се излива от дюзите на рокерската рама (чешми с височина 5-7 см, може би това не е достатъчно?), Рокаджията се разлюля, но не се завърти! И не се завъртя, стои неподвижно и налива чешми. Премиерът стигна до края на програмата, източи водата. Тогава проверих въртенето на рокерската ръка с ръка - тя се върти абсолютно лесно и нищо не й пречи. Какво може да бъде? благодаря

  Отговарям
  • Вячеслав

   Пол, добър ден. Имам подобен проблем. Как решихте това?

   Отговарям
 • Altynbek

  здравей машина indesit. зареди чиниите имаше щракване при включване и по-нататък не работи.

  Отговарям
 • Альона

  Здравейте, имам машина Candy. Проблемът е следният: когато стартирате програмата за бързо измиване (25 минути), тя прави съдовете за един час. Това никога досега не се е случвало. Какво с нея?

  Отговарям
 • Олга

  Здравейте, имам миялна машина electrolux. Започна да работи неправилно, сякаш започва да се мие, след това издава звуков сигнал или източването непрекъснато се задейства и помпата бръмчи, докато не я изключите

  Отговарям
 • Борис

  Добър вечер, миялната машина на Bosch, напоследък периодично се появяват следните симптоми: след като дам звуков сигнал за прекратяване на работния цикъл, отварям вратата и индикацията не свети. Изключвам бутона за стоп / старт За да стартирам машината, натискам бутона за стоп / старт с несветеща индикация на програмите на работа и машината без светлинна индикация стартира предишната програма с шума на помпата. Каква може да е причината.

  Отговарям
 • Наталия

  Здравейте! Имаме Mmm Midea 60 см. Той спря да отговаря на бутона „1/2 изтегляне“ (работеше преди). Всички останали бутони и програми работят успешно, само този е неуспешен.

  Отговарям
 • Андрю

  Добър ден.
  След последните мивки, под мм започна да се появява теч. Той отстрани случая, започна цикъла.
  При изливане на вода пръски излитат през квадратна дупка (маркирана със стрелка на снимката).
  Кажете ми за какво е и как да го поправя?

  upd: Стартира pmm без калъф.Може би това е дупка за отделяне на пара от гореща вода в мм след загряване.
  Залепете го с лента и пробийте с шил дупка в лентата. Изглежда това е норма.

  Виждам, господарю, не съм отговарял почти 9 месеца, но изведнъж ..

  Отговарям
 • Сергей

  Здравейте! Кажете ми каква може да е причината, след като смените помпата за изтичане, миялната машина е хидромасажна, водата се излива и същата се източва, процесът на миене не започва и така няколко пъти, след което машината започва да бипва и индикаторът за изплакване мига интензивно.

  Отговарям
 • Александър

  Здравейте! Съдомиялната машина BEKO бръмчи, когато е включена, но не се мие. Каква може да е причината? Благодаря.

  Отговарям
 • Виктория

  Здравейте, машината за гореща точка е нова, решихме да я измием за първи път, не се мие, тя се включва след това водата се изтегля малко и бипва, ако миенето приключи, опитах различен режим на бързо измиване, работи 2 часа и съдовете са мръсни и прахът е на мястото си

  Отговарям
 • Дмитрий

  Помощ, как мога да изключа съдомиялната машина (BOSH), ако на индикатора мига знак CRAN.
  Опитах се да го изключа според инструкциите, но не става.

  Ако е възможно, изпратете видео / снимка как да изключите автомобила в този случай.

  Отговарям
 • Майкъл

  Здравейте.
  В процеса на измиване машината беше избита.
  Този ТЕЕН започна да отсъства?

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Или нагревател, или окабеляване.

   Отговарям
 • Витали

  Добър ден!
  PM Electrolux ESL46010 натискате бутона ON или нищо не се случва или понякога индикаторите светват за няколко секунди и захранването с вода се включва и всички индикатори угасват и замлъкват. Възможен ли е ремонт или за скрап?

  Отговарям
 • Джулия

  добър ден
  Имам такъв проблем - миялната машина electrolux беше включена, най-вероятно е имало пренапрежение, сега когато щепселът е включен, миялната машина веднага включва мотора и не реагира на бутони. Какво може да бъде?

  Отговарям
 • Андрю

  Здравейте, mmm beko dsfs 1530 след измиване на която и да е програма се рестартира на третата трета програма, но изглежда, че се мие както обикновено, само с това, което рестартира, въпреки че например инсталирате петата програма след завършване и изключване, когато я включите отново, показва третата програма, може би е така рестартиране или тази грешка изскача коя от тях? Колко търсеха отговора и не намериха, благодаря по-рано

  Отговарям
 • Матвей

  Здравейте!

  PMM Beko DFN 6611.
  Водата тече в тигана. Намерено къде е течът (виж снимката). Не знам как се нарича частта с изтичане, но вляво от нея и върху самата нея са видими следи от прах (?), Когато е отстранена, се виждат капки вода и следи от прах (?). Как да премахнете теч? Какво и как да демонтираме?

  Отговарям
 • Михаил

  Добър ден.

  Съдомиялна AEG. Захранването се доставя (лампата е включена), но режимът (програмата) не свети и не се стартира при натискане, възниква саундтрака. Тоест, когато натиснете бутоните, има сигнал, но лампите на избраните програми не светват и програмите не стартират. Проблемът беше отстранен чрез изключване на щепсела от мрежата за час или два, сега и това не помага.

  Отговарям
 • Александър

  здравей, кажи ми, ако миялната машина ASK не е трудна, изглежда, че захранването е изчезнало, не реагира на никакви бутони, може би нещо да се види.

  Отговарям
 • Александър

  Добър вечер! Машината electrolux esf 63021 се изключи по време на работа, не мие чиниите, не изтича водата. И сега не се включва, не реагират бутони. В контакта има захранване. Каква може да е причината, кажете ми, моля.

  Отговарям
 • Павел

  Моля, кажете ми как да реша проблема с компактната миялна машина Bosch SKS50E32EU. По време на работа на PMM, след 30-50-80 минути след стартирането, процесът спира. Иконата на крана е включена. При отваряне на вратата има много кална вода. Ястията са мътни и топли. Таблетката се разтваря.
  За да проверя какво се случва вътре, разглобих външната верига.Когато започвате с отстранения контур на тялото и палета, не е открит теч. Сензорът за изтичане на вода виси, не блокира подаването на вода. Водоснабдяването и изпускането на водата се случват нормално - предварително отстраняване на водата и последващо пълнене се извършва според програмата. Филтърът е чист, помпа без задръстване. Съдовете се слагат почти чисти. Стартирам колата в еко режим на 50 градуса. Къде да гледам? Проверете какво? Благодаря предварително за съвета, съвет.

  Отговарям
 • Генадий

  Добър ден.
  PMM Hotpoint-Ariston LFT 116a
  След включване за която и да е програма, PMM източва водата, напълва я, дава кратък звуков сигнал и отново източва водата.
  Когато се отвори вратата, мигат диодите “Power”, “Eco-Wash” (тоест първата от програмите) и третата, тоест “Soak”.
  Къде да се катерим, какво да гледаме?

  Отговарям
  • Генадий

   Проблемът е решен.

   «
   ☀ ✲ ☀ ✲ ✲ ✲
   Неизправен превключвател за налягане, от него няма информация

   Грешката се появява в два случая:

   след като турбината, според програмата, изля 2 литра вода в резервоара, сигналът „Пълен” не е получен от релето;
   след края на времето за отопление релето остава в положение "Празно".
   Възможни причини:
   Превключвателят за налягане е повреден: ако диагностиката го инсталира, релето ще трябва да бъде сменено
   Маркучът (тръбата) на релето е изключен или повреден: проверете маркуча, закрепете или заменете повредения
   Водата е задръстила капана на въздуха или е повредена
   В машината се е натрупало твърде много пяна: по възможни причини вижте статията „Защо пяната остава в съдомиялната машина“
   »
   Той отстрани страничната стена, свали сензора за налягане. Разкачете маркуча. Проверих работоспособността на сензора, като набрах тестера и духах в тръбата. Издухан маркуч. Събран. Всичко работи.

   Отговарям
 • Владимир

  Добър ден.

  PMM Ariston LL40 Перфектно работи няколко години без оплаквания. Веднъж при следващото свързване при настройка на режима на измиване с отопление с вода: стига до момента, в който нагревателят е включен и се появи звук, подобен на бръмченето на лошо изтегления трансформатор, нагревателят се загрява. Максимумът се задържа в този режим за около минута - изключен, за да се избегнат допълнителни проблеми. В други режими работи добре, напълно изпълнявайки целия цикъл. В коя посока да копаем?

  Отговарям
 • Алексей

  Здравейте, моля, кажете ми какъв може да е проблемът.След седмица на употреба, Electrolux ESF9552LOW започна да капе отдолу вляво под вратата, отново се регулира според нивото (дървени и столетни подове), спря да капе, но вдига шум по време на самото миене. Благодаря.

  Отговарям
 • Владимир

  Здравейте. Съдомиялната машина Hotpoint-Ariston се напълва с вода, започва да се мие за няколко минути, след това източва водата, изтегля я отново, измива няколко минути и се оттича. Такъв цикъл продължава постоянно, за колко време не съм се опитвал да гледам, забелязах, че след няколко часа машината не мие чиниите и индикаторът за миене светва, подозирам, че този цикъл продължава през цялото това време. Грешките не се появяват. Благодаря.

  Отговарям
 • Алексей

  Проблеми с диагностицирането на неизправността на съдомиялната машина Elenberg DW-9001. Когато стартира програмата, копчето "нормален" програмист се завърта в нормален режим, веднага щом стигне до средата на сектора, копчето за "икономичен" програмист спира и в този режим машината може да работи вечно. Ако завъртите копчето на програмиста с 3 щраквания с ръка, тогава машината работи по-нататък, сякаш нищо не се е случило. След като дръжката достигне средата на режима „изплакване“, дръжката също спира и машината отново работи завинаги. След като помага с ръка (3 щраквания), машината продължава да работи така, сякаш нищо не се е случило и редовно завършва миенето на съдовете. има същите проблеми, когато включите "чашата". Веднага след стартиране този режим започва да работи и копчето на програмиста може да продължи неограничено време, докато не се движи, но ако завъртите копчето отново с три щраквания, машината ще работи по-дълго като абсолютно обслужваща. Когато включите програмата за накисване, машината не показва никакви признаци на неизправност. Можете ли да ми кажете възможните причини за неизправността? Кой начин да копаем, къде да търся неизправност?

  Отговарям
 • Лариса

  Здравейте, имам съдомиялна машина на Siemens на 5 години, тя започна да се изключва по време на процеса на миене, след това ще се изключи, ще се включи понякога дори завършва програмата с периодични изключения.Той загрява водата, изтегля водата, източва водата. електроника.

  Отговарям
 • Droopy

  Добър ден, когато стартирате каквато и да е програма, PMM дава грешка в самото начало при източване на водата. Водата се оттича, изтичането продължава малко по-дълго от обикновено, но в края на изтичането водата не започва да се натрупва. Колата спира и нищо не се случва. Първият индикатор мига. Демонтирана е канализационната система, почистена, канализацията работи без коментар. В шахтата няма вода, водният сензор, ако се движи ръчно, работи физически.

  Отговарям
 • Vika

  Здравейте. Може да е в състояние да помогне. Съдомиялна машина, събира всичко, източва, загрява и не мие. звук - има нещо работещо, но водните пръскачки изобщо не се въртят.

  Отговарям
 • максима

  Добър ден!
  Hansa MRP, цикълът на измиване беше прекъснат с отваряне на вратата за 5 часа. Електронният аквастоп се счупи (проверява се с волтметър), заменен с нов маркуч с аквастоп. Първото изстрелване - измих всичко идеално. Включвам втората отсечена от пилота мивка. Включвам го в директен контакт, той започва да работи, но след 40 минути нов аквастоп вече покрива. Правилно ли разбирам, че проблемът е най-вероятно в борда? И кажете ми къде се намира в Hansa ZIM 606H. Благодаря ви предварително за отговора.

  Отговарям
 • Галина

  Добър ден! Машина Неф 5 години благодарение на нея! Но се случва горното трето отделение за инструменти да не се мие добре! И понякога започва да бръмчи, сякаш набира сила!

  Отговарям
 • любов

  Добър вечер! Имаме PMM Hanca. Когато натиснете бутона за старт, почти едновременно очилата се включват спонтанно и прекъсващ звуков сигнал. Каква може да е причината и какво да правя?

  Отговарям
 • Юджийн

  Добър ден! Моля, кажете ми: съдомиялна AEG-Elektrolux. Изпускателната помпа е включена и не се изключва. Тогава се появява грешка I20. В машината или в тигана няма вода. Ако излея вода, помпата веднага я изпомпва. Тестер за проверка с пресостат - в ред.

  Отговарям
  • Сергей

   Не намерихте причина? Просто имам същата история на indesit! Просто го включете, след 3 секунди моторът се включва и бутонът за захранване и първият програмен бутон мигат!

   Отговарям
 • Александър

  Здравейте, кажете ми, че е свързан с машината, но забравих да подстрижете дупка в източване на сифона, включен на съдомиялната машина и я измива за един час и половина, а след това имаше мокри петна по пода, си спомни, че не се изкопае дупка, фиксирани го отново, обърна се по водата се слива и сега там е монотонен звук от нея и тя не изглежда да запълни вода, която може да се счупи.

  Отговарям
 • Галина

  Добро време на деня, кажете ми моля, след изключване на машината бавно се набира вода, мин. За 30 минути, колата Virpul, използвана за нормална работа

  Отговарям
 • Миша

  Здравейте! Кой знае как се нарича това нещо? При преливане искря.

  Отговарям
 • Алина

  Добър ден, миялната машина започна да се изключва след 7 години работа. Всички бутони излизат, взима вода, излиза; може да се измие за 15-30-40 минути, след което отново излиза. Вместо 2 декларирани часа, той може да измие неопределено време, докато не го изключите сами; случва се, че никакъв бутон не свети. Майстори призоваха:
  майстор номер 1- каза, че десетът е счупен и венът на дюзата, замени десетте и дюзата; те спойкаха нещо на платката (той го взе, после го донесе), според него той го занесе на няколко майстора на няколко места; машината работи еднакво;
  майстор номер 2 (от същия офис) - проверих всичко, оказа се, че машината е неправилно бутната на мястото си (маркучът беше огънат, машината набра вода, изми се 20 минути и отново се изключи), усука нещо друго и го постави на място, машината работи все същото;
  главен номер 3 (същия офис) - проверих всичко и с новата версия машината е наред, НО! В мрежата има капки, напрежението спада до 198, според него е престъпно за съдомиялна машина, затова я заведоха на мястото си, за да проверят там, казват дали работи правилно, тогава всичко е наред, пари (15 000 рубли) за ремонта естествено не си струва да се връщат; ремонтът продължава от 14.11.19 г. днес, 21.01.2020 г. и машината все още не работи 🤷‍♀️ Моля, посъветвайте се какво да направите 🙏

  Отговарям
 • Екатерина

  Сега използваме съдомиялна машина на Siemens и забелязахме в края на цикъла бутон с кран започва да мига, забелязахме също, че чиниите са студени и лошо измити, преди това използвахме машини Leran и Bosch, сенките се промениха точно същото и след известно време същото, после след това Гаранциите бяха променени на друга кола, затова работих със Сименс 1 година и 2 месеца, гаранцията свърши, ремонтът не е евтин. Не се чувствам като смяна на сенки всяка година, струва около 8-10 хиляди. Каква може да е причината за постоянната повреда? Наистина искам да знам и да оправя този постоянен проблем.

  Отговарям

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *