Опасно ли е сумата от токовете на груповите автомати да е по-голяма от входната стойност?

Igor1985 пита:
Здравейте! Смених всички кабели в селска къща и бих искал да знам мнението на специалист по един въпрос. Въвеждащ A / V- биполярен C32 към изводите във всяка стая 4 еднополюсни автомати-B16, B10, B6, B6 и един еднополюсен a / c към светлината в цялата къща-B6. Моля, кажете ми каква е разликата: C32 е по-малко от B16 + B10 + B6 + B6 + B6.
Послепис Глюкомерът е инсталиран на улицата, в щита с електромера е еднополюсен a / в C32 (инсталиран от електротехник).
Отговорът на въпроса:
Здравейте! Нищо не заплашва, можете да сложите поне 150 броя по 16А всяко. Както и да е, няма да можете да консумирате повече енергия, отколкото сте били разпределени. Автоматичните машини, стоящи по-ниско от отварящата се автоматична машина, предпазват всеки клон на окабеляването от претоварвания. Можете да опростите и да си представите какво имате преди - има 2 щепсела на входа и ВСИЧКИ вериги на вашата къща са свързани към тях. Проработи ли? И това също. Важно е груповите автомати да бъдат избрани правилно, т.е. към гнезда не повече от 16А и обикновено 6-10А към светлината.
(1 гласа)
Зареждане...

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *