Как да изключим едновременното включване на няколко консуматора (как да заменим релето за приоритет на натоварването)?

Меркут пита:
Той положи топлите подове. Разбийте се на 3 зони. В същото време натоварването е повече от 8 kW / h. Как да изключим едновременното включване на зони? Товарното реле тип LSS 1/2 хапе на цена 13-16 tr. Не намерих никакви аналози. Може би ми кажете как да изключите едновременно включване. Подове 220 век., Без земя.
Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Възможно е да се сглоби схема на заключени контактори. Вижте как тази схема е организирана от примера за обратен старт на електродвигатели в тази статия https://electroexp.com/kak-podklyuchit-trehfaznyj-elektrodvigatel.html в подзаглавието „Връзка към трифазна мрежа“ третата схема. Дублирайте го тук:

 

Тук, когато контакторът KM-1 е включен, контакторът KM-2 не може да се включи, тъй като неговата управляваща верига е прекъсната през нормално затворен контакт KM1.2. Това е описано по-подробно в горната статия. Но той е подходящ за две секции, за три можете да го прецизирате, като добавите трети стартер и реле към управляващата верига или като инсталирате блокове с допълнителни контакти на контакторите. Също така, вместо контактори, можете да сглобите релейна верига. Е, или потърсете радио бутони.

За да изберете техническо решение, трябва по-конкретно да опишете желания алгоритъм за управление на вашите етажи.

Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *