Оценете схемата на окабеляване в частна къща

Искам да реконструирам окабеляването в моята селска къща, защото ВСИЧКО виси на ДВА пакета по 32А всеки. Но трябва да се отблъснеш от нещо. Първо нарисувах схема на подмрежите. Данните за изчисляване на консумираните мощности бяха взети някъде паспорт, някъде средно. Изглежда, че е така, но аз го усещам някъде. Можете ли да ми кажете къде? Много е страшно със старото окабеляване. Не обръщайте внимание на брояча „GBO control“ - излишно е, в интерес на статистиката го забих в схемата.

Схема на свързване в частна къща

Зареждане...

9 коментара

 • Admin

  Здравейте! Вярвам, че гнездата са изобразени условно? Това означава, че устройства с консумационен ток над 16А рядко са свързани към един обикновен контакт. И така, бих добавил RCD, в идеалния случай на всички вериги или поне на тези, където е възможно да се работи с ръчни инструменти или домакински уреди във мокри помещения! Те включват гараж, работилница, външен електрически контакт. Освен това банята се захранва и от там. Относно ShchR-2 няма оплаквания. Освен ако не е възможно да се добави RCD към електрическата верига на котела, като се гарантира тяхната селективност с различни стойности на диференциални токове.

  Отговарям
  • Kettle73

   Съжалявам, кажи здравей, тогава забравих, четох правилата!
   Да, гнезда и крушки "парче по парче" - това е условно.
   Т.е. вмъкнете RCD във всеки ShchR-1 след всеки пакет, разбирам ли правилно?
   Например, AB 20A - RCD 32A / 30mA, просто RCD в Ампер. една стъпка повече AB.
   Но тук възниква проблем. Сериозни производители като Legrand не произвеждат RCD за никакъв ампераж, както бихме искали. Какво да правим в този случай?
   Направете както е показано в ShchR-1?

   Отговарям
   • Kettle73

    Olepyatka! В ShchR-2 исках да кажа.

    Отговарям
    • Admin

     Можете да го инсталирате след всяка машина или да го напишете като в ShchR-2 - един за всичко. Но тогава в случай на теч някъде ще бъде по-трудно да се намери причината. В противен случай това е така.

     Отговарям
     • Kettle73

      Много благодаря!
      Сега малко озарено. Самият аз не съм катеричка в тази завладяваща материя, максимумът, който мога - да сменя захранването под напрежение. Но отново трябва да започнете с нещо друго. О, да научите повече заварена работа! Съжалявам, че сънувам ...

     • Admin

      С удоволствие помогнахме!) Подобен въпрос, но за какво рисувате подобни схеми?

 • Airat

  Всъщност има много специализирани програми. Просто се възползвах от това, което беше под ръка, а именно MS Visio + Google е вездесъщ (от него съм нарисувал подходящи снимки). Пакетът Visio вече включва шаблони на блок-схемите, пригодени за конкретни задачи, включително и електрически. Те са естествено непретенциозни, но ще се поберат за независим дизайн, особено след като можете да създадете свой собствен набор от компоненти, да го допълвате с всичко необходимо и след това лесно можете да извайвате чертежи на GOST. И оттогава Аз съм геолог по обучение, а не електротехник, взех го и го представих като обикновена шемка. Е, като какъв печат на офис планктон за техните презентации. И ми е по-лесно и хората го разбират.Да и първоначално нямаше да го публикувам.
  Просто не обмисляйте РЕКЛАМА !!!

  Отговарям
  • Admin

   Благодаря ви много, ще знам!)

   Отговарям
   • Airat

    Удоволствието е мое!
    Искрено се радвам, че имахме такъв взаимно изгоден диалог.

    Отговарям

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *