XPole Начало HNB-C16 / 1N / 003 преглед на диференциална машина

Продължаваме да разглеждаме устройствата за електрическа безопасност на Eaton. По-рано сме обмисляли прекъсвач xPole Начало HL-C16 / 1 и RCD xPole Начало HNC-25/2/003, Този път решихме да разгледаме комбинирана опция за защита (RCD + автоматична) под формата на диференциална машина xPole Home HNB-C16 / 1N / 003. Характеристиките и основните характеристики на устройството са дадени по-долу, така че ще преминем директно към прегледа.

вид

Тялото на дифавтомата е изработено от плътна пластмаса, а не сглобяемо. Биполярният модул е ​​направен за инсталиране на стандарт DIN шина, От предната страна има 4 винтови клеми за свързване към електрически проводници. Затягащите клеми ви позволяват да инсталирате напречно сечение на тел до 25 mm.kv. Възможно е също така да се инсталират актуални шинни терминали на шиповете.

Преден панел

Захващащи клеми Difomatomat

На диференциална машина Eaton клемите 1 и 2 са за свързване на фазов проводник, а клемите N са за свързване на неутрални проводници. В допълнение, от предната страна има лост за включване на устройството и индикатор червено / зелено око за състоянието на контактите на освобождаването. За да тествате диференциалната машина, бутонът TEST се намира на предния панел на кутията. Под бутона, номиналната стойност за настройка на тока на изтичане е 0,03A.

Страничен изглед

Схема на свързване на корпуса

От дясната страна на кутията има стикер с информация от производителя и схема за свързване на устройството.

Технически спецификации

Защитното устройство xPole Home HNB-C16 / 1N / 003 представлява комбинация от диференциално реле с прекъсвач в един корпус. Difavtomat е универсално устройство за защита срещу токове на късо съединение и течове на течове към земята, която устройството фиксира.

Въпросната диференциална машина е проектирана да работи в 230 волтови променливотокови мрежи с честота 50 Hz. Чувствителността на апарата към тока на изтичане е 30 милиампеса, а номиналният ток на топлинното освобождаване е 16 ампера. Тези данни могат лесно да бъдат прочетени в заглавието:

  • C16 - номиналният ток на устройството е 16 ампера тип C;
  • 1N - автоматичен + допълнителен стълб;
  • 003 - разсейване на тока.

От останалите характеристики бих искал да подчертая:

  1. Работна температура: от -25 ° C до + 40 ° C.
  2. Габаритни размери: ширина 35 мм, височина 80 мм.
  3. Работното напрежение варира от 196 до 253 V.
  4. Обявен от производителя работен живот: 4000 цикъла за електрически компоненти и 20 000 цикъла за механични.
  5. Степен на защита от прах и влага: IP20.

Електрическа схема

Според производителя монтаж на дифавтомат може да се произвежда както хоризонтално, така и вертикално. В този случай е възможно устройството да се свърже към входа както от 1N страна, така и от 2N страна.

Общата схема за свързване на диференциален автомат е следната:

Схема на свързване на difavtomat към мрежата

В същото време Eaton посочва схемата на свързване на случая, както може да се види на снимката в началото на статията.

И накрая, препоръчваме ви да гледате видео ревюто на xPole Home HNB-C16 / 1N / 003, което също демонстрира работата на difavtomat с бутона TEST:

В системата за захранване прекъсвачът на диференциалната защита заема водещо място, позволява ви да спестите място в щита, да избегнете електрически наранявания и спонтанни пожари, поради повредено окабеляване. xPole Home HNB-C16 / 1N / 003, като всяко ключово устройство, изисква периодична поддръжка, поне веднъж на шест месеца. В прашни и влажни зони поне веднъж месечно. Функционалната проверка се извършва чрез натискане на бутона TEST на устройството. Здравословното устройство ще изключи и прекъсне контролираната верига. С това приключваме този преглед. Надяваме се информацията да е била интересна и полезна за вас!

Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *