Преглед на характеристиките на PV-3 проводника

PV-3 проводникът е силен меден проводник, изолиран с поливинилхлорид. Обхватът на устройството е обширен: с негова помощ те свързват електрически механизми и устройства, полагат мрежи за захранване и осветление. Разликата му от PV - 1 е гъвкавостта. Проводникът има повишена гъвкавост и е в състояние да издържи на всички видове завои и завои, докато PV-1 има най-ниския клас на гъвкавост. В тази статия ще разгледаме техническите характеристики на проводника PV-3.

Характеристики на дизайна

Монтажният и монтажният проводник PV-3 (на снимката по-долу) има едно медно ядро. Има висока здравина и гъвкавост. Поради факта, че сърцевината е многожична, продуктът има добра проводимост.

PuGV снимка

Декодирането на маркировката PV-3 е както следва: буквата P показва, че това е самата жица, B означава, че изолацията е направена от поливинилхлорид, а числото 3 показва класа на гъвкавост на сърцевината.

Дизайнът на устройството включва такива елементи:

  1. Ядро, което преминава ток. Според GOST 22483, това е едножична или многожична сърцевина от мед.
  2. Изолация от ПВЦ. Оцветяването се извършва или непрекъснато, или две надлъжни ленти се прилагат към естествена изолация. Ако PV-3 се използва за заземяване, тогава го цветна маркировка ще бъде жълто-зелен.

основни параметри

Спецификациите показват, че проводникът PV-3 е устойчив на влага, конденз или пара. Тъй като диапазонът на работните температури е от +60 до -70 ° C, той се използва в екстремни условия, поставени в бани и бани.

Жицата е чудесна за борба с плесени и различни механични влияния. Също така техническите характеристики на устройството дават особено предимство пред останалите. Например, проводникът PV-3 не гори, а просто се топи. Изолационната обвивка се стопява, но не преминава искри извън зоната на повреда, дори ако повърхността е мокра.

PV-3 тел често се използва като кабел заземяване, външният му диаметър се избира според изискванията и изискванията на PUE. Животът на продукта е до 15 години. Продава се от чилета, чиято максимална стойност е 100 метра.

Характеристики на изпълнение

На снимката по-долу са представени други технически характеристики на PV-3 и таблица с раздели:

PV-3 секции

Външен диаметър, устойчивост на изолация и маса от 1 км проводник:

Параметри на PUGV

Допустими токове:

Текущи натоварвания

Техническите характеристики показват, че основната разлика между продукта и други марки е в изолационния материал. Поливинилхлоридът (PVC) е достатъчно силно покритие. Трудно е да гризете гризачи и те се плашат от специфична миризма, което се осъществява чрез добавяне на специален компонент.

Между другото, основните производители на тел PV-3 са популярни в цялата страна. Те включват московския завод Moskabelmet, LLC Междурегионална търговско-промишлена компания, АЕЦ Спецкабел, LLC TD Alliance Cable.

Област на приложение

Къде се използва проводникът? Поради факта, че PV-3 има широк спектър от основни секции и прости технически характеристики, той се използва в почти всички области на производството и промишлеността: формирането на индивидуална електрическа мрежа, т.е. монтаж на електрическо окабеляване в апартамента, свързване на електрически уреди и много други.

Областите на приложение на продукта могат да бъдат разделени на следните раздели:

  • комуникационни системи;
  • жилищни, нежилищни и промишлени помещения;
  • електрическо окабеляване, както на закрито, така и на открито.

Двоен слой изолация осигурява максимална безопасност. Изолацията е изработена от специална модерна PVC пластмаса, която не е в състояние да се нагрява от тока. Поради това се използва в производството на високо напрежение. Освен това материалът в състава си има специално вещество, което намалява до минимум вероятността от изгаряне.

Какво друго е важно да знаете?

Много електротехници се чудят каква е разликата между проводника PV-3 и PuGV. Простият отговор е едно и също нещо, единствената разлика е в GOST, според който проводникът е направен. Факт е, че преди е действал GOST 6323-79, а днес той е прекратен и е въведен GOST R 53768-2010, както и TU 16-705.501-2010, според който стария PV-3 е заменен от PuGV. Техническите характеристики също претърпяха лека промяна, класът на гъвкавост на PuGV стана по-висок (5), следователно проводникът е по-гъвкав. В противен случай параметрите не са се променили.

И накрая, препоръчваме да гледате видео, което предоставя общ преглед на тази марка кабелни продукти:

Така че проучихме обхвата, декодирането на маркировката и техническите характеристики на проводника PV-3. Надяваме се, че предоставеното описание е било полезно за вас!

Ще бъде полезно да прочетете:

(10 гласа)
Зареждане...

3 коментара

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *