Преглед на спецификациите на кабела MKESh

Кабелните продукти имат много разновидности и се използват широко в много индустрии. В тази категория влиза и инсталационният кабел MKESh, който най-често се използва за свързване на електронно и електрическо оборудване, както и за свързване на комутационно оборудване на автоматични телефонни централи (ATS). Какво представлява този тип проводник и къде се използва, ние описахме в тази статия, предоставяйки техническите характеристики на кабела MKESh, както и основните му секции и обхват.

Как се дешифрира абревиатурата?

На първо място, трябва да знаете как етикетът ICES се дешифрира. Трябва да се отбележи, че кабелът е маркиран не само с букви, но и с цифри. Интерпретацията съгласно всички правила и стандарти на GOST изглежда така:

 • M - показва, че продуктите принадлежат към категорията на инсталацията.
 • К е един вид проводник. Указва, че структурата включва изолация под формата на найлонов слой.
 • E - показва наличието на защитен екран.
 • W - обозначава външната обвивка на продукта. В този случай става въпрос за PVC маркуч.

Има и вариант на тази марка проводник - MKS. В този случай маркировката показва, че няма защитен слой, така че да се намали цената на кабелните продукти. Възможно е също да има маркировки MKEShv, MKEShVng, MKEShVng-LS, за тези марки ще говорим в отделни статии.

Видове ICES

Декодирането на числата е следното: например MKESh 3x0.5. Подобна маркировка се чете, както следва: числото 3 показва броя на ядрата в продукта, а 0,5 показва напречното сечение на сърцевините в mm2.

Между другото, максималният участък на сърцевината е 2,5 mm2.

Характеристики на дизайна

От какво се състои продуктът? Що се отнася до дизайна на кабела MKESh, той се състои от жила медна жица. Броят на ядрата може да бъде от четири до четиринадесет. Проводниците са усукани заедно. Външната изолация е поливинилхлорид. Той е пожароустойчив и има отлични свойства. Върху сърцевината се нанася специален синтетичен филм, върху който е поставен защитен екран.

Екранът се състои от малки медни проводници, които имат коефициент на плътност 65%. Основната цел на екрана е да предпази кабела от различни електромагнитни смущения. Благодарение на този защитен екран, кабелният продукт работи стабилно и правилно преминава електрически ток. Високото качество на проводника се осигурява от този защитен слой.

Снимката по-долу показва дизайна на продукта:

MKES дизайн

когато:

 • 1 - външна обвивка, състояща се от PVC - пластмаса;
 • 2 - защитен екран;
 • 3 - изолация, състояща се от поливинилхлорид;
 • 4 - проводимо ядро.

Можете да видите външния вид на MKESh кабела на снимката:

вид

Основни параметри

Какви са техническите характеристики на кабела MKESh? От основните параметри бих искал да подчертая:

 1. Температурният диапазон, при който продуктът може да се използва, варира от -50 ° C до +70 ° C. Освен това трябва да се има предвид, че температурата на инсталацията (при която проводникът може да се огъва) е равна на минус 15 ° С. Ако не се придържате към тези данни, тогава изолацията на продукта ще се напука. В допълнение към работните и инсталационните температури има така наречената непрекъсната температура на отопление. Марката MKESh е в състояние да издържа на температури до +75 ° C.
 2. Прилагането на продукти е възможно с променлив и постоянен ток в мрежата. Максималното променливо напрежение е 500 волта, с честота на тока до 400 Hz. DC напрежението е настроено на 750 волта.
 3. Има такова нещо като влажност на околната среда. Използването на продукта е разрешено на закрито или под навес. Влажността не трябва да надвишава 98%. Това е при температури до +35 ° C.
 4. Минималният радиус на огъване е 5 външни диаметра на проводника.
 5. Съпротивлението на сърцевината е 0,1 MΩ / km. Това се дължи на факта, че температурата по време на използването му е + 20 ° C.
 6. MKESh кабел се полага както в една линия, така и заедно с други продукти в пакет. Особено важно е, че независимо от уплътнението, устройството не подлежи на изгаряне. Това ви позволява да го поставите на закрито.
 7. Конструкция дължина най-малко 25 метра.
 8. Устройството се справя добре и издържа на ударни и механични натоварвания.
 9. Срокът на експлоатация е 15 години. Производителят гарантира 3 години експлоатация.

Това са основните технически характеристики на ICES, които трябва да знаете, преди да използвате и закупите продукта. Също така ще ви бъде полезно да се запознаете с най-популярните напречни сечения на проводника. Таблицата с напречно сечение на кабела MKESh е представена по-долу:

Сечения на проводника

Област на приложение

Проучвайки техническите характеристики, можете да разберете къде и за какво се използва MKESh кабел. Приложението му е възможно в следните области:

 • в автоматизирана телефонна система.
 • в веригите на измервателните уреди (в контролно-измерваните системи).
 • приложение в комутационни блокове (електронни вериги).
 • системи за автоматизация и управление с нисък ток (например, видеонаблюдение, телемеханика, инсталации за компютърна техника).

Това е всичко, което исках да разкажа за тази марка диригенти. Надяваме се, че предоставените технически характеристики на кабела MKESh, както и таблицата с секции са ви били полезни!

Ще бъде интересно да прочетете:

(1 гласа)
Зареждане...

5 коментара

 • Людмила

  защо кабелът е покрит със защитен щит, изработен от медна оплетка, ако вече е изолиран

  Отговарям
  • Алексей

   Защото това не е изолация, а защита срещу смущения.

   Отговарям
 • Андрю

  Може ли той да замени кабела KMM? За да свържете микрофон.

  Отговарям
  • Вадим Анатолиевич.

   Доста е, ако сте доволни от напречното сечение на вените от 0,35 мм. и повече, кабелът KMM има напречно сечение от 0,12 мм до 0,35.

   Отговарям
 • Татяна

  първо е изписан капроновият слой изолация и върху изолационната схема от PVC

  Отговарям

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *