Преглед на RCD Eaton xPole Home HNC-25/2/003

Помислете за друго устройство за защита на Eaton. Днес имаме общ преглед на прекъсвача за остатъчен ток на xPole Home HNC-25/2/003 или обичайните думи на RCD. Целта на устройството е да реагира на токове на изтичане на земя, като незабавно изключва проблемната зона, върху която са възникнали повреди на изолацията, или когато човек докосне повредено място. В тази статия предоставихме описание на характеристиките, външния вид и схемата на свързване на прекъсвача на остатъчния ток на Eaton.

вид

Двуполюсният UZO xPole Home HNC-25/2/003 е изработен от плътна, гладка бяла пластмаса. От предната страна има лост за захранване и бутон TEST, под него прозорец на индикатор за състояние на освобождаването. За свързване към проводниците има винтови скоби, две отгоре (1, N) и две отдолу (2, N). Можете да свържете проводник с напречно сечение до 35 mm.kv.

Изглед отпред

Страничен изглед

RCD терминали

Също така, предната част на кутията на предния панел предоставя обща информация за RCD. xPole Home H - серия, NC - превключвател на диференциалния ток, 25 - номинален ток на устройството, 2 - брой полюси, 003 - 0,03 mA номинален ток на диференциалното освобождаване.

Спецификации

Основните характеристики на RCD Eaton xPole Home HNC-25/2/003 предоставихме по-долу:

  • Номинално напрежение и честота на променлив ток: 230/400 V, 50 Hz.
  • Номинален работен ток 30 mA.
  • Диапазон на напрежение на бутон TEST: 196 до 264 V.
  • Разрушаващ капацитет: 6 kA.
  • Допустима работна температура: от -25 ° C до + 40 ° C.
  • Степен на защита IP40.
  • Работен ресурс: 4 хиляди цикъла за електрически компоненти и 20 хиляди цикъла за механични.

Важно е да се отбележи, че тази линия на прекъсвачи на остатъчен ток е произведена с номинален ток от 25 до 63А, което ви позволява да изберете подходящата степен в зависимост от инсталираните машини в щита.

Електрическа схема

От дясната страна е поставен стикер от производителя със схема на свързване и информация. Прекъсвачът на остатъчния ток е инсталиран на стандарт DIN шина, Според производителя, xPole Home HNC-25/2/003 може да свърже входа както на горните клеми, така и на долните. Местоположението на устройството не е критично за позицията в пространството.

Стикер за връзка

Също така, съгласно инструкциите на производителя, превключвателят на диференциалния ток има функционална независимост от захранващото напрежение. RCD инсталация ви позволява да надстроите съществуващите мрежи, като ги инсталирате в системи за захранване, като ги прави пожарозащитни и елиминира електрически наранявания.

Важно: прекъсвачите на остатъчния ток не реагират на токове на късо съединение или обекти, попадащи между фаза и нула. Също така RCD няма да защити окабеляването от свръхтовар!

Фигурата по-долу показва схемата на свързване на група машини и RCD:

RCD схема за връзка с автоматични устройства

За да се уверите, че устройството е в добро състояние, е необходимо поне веднъж на шест месеца, като натиснете бутона TEST, за да извършите тест на прекъсвача. При прашни или влажни условия инспекцията трябва да се извършва най-малко веднъж месечно.

Видеото по-долу предоставя проверка на RCD с бутона за тест, както и видео преглед на Eaton xPole Home HNC-25/2/003:

(1 гласа)
Зареждане...

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *