Преглед на електрическо отопление с первази

Днес има широка гама електрически нагреватели за лятна резиденция, къщи и апартаменти. Електрическите нагреватели позволяват да се направи удобна и също така икономична система за автономно отопление на жилищата. Един от съвременните видове електрическо отопление е електрическата топла перваза. По-нататък ще ви кажем какво е отопление на плот, какви са неговите предимства и как да направите инсталацията на цялата система със собствените си ръце!

приспособление

И така, на първо място, ще ви кажем от какво се състои топъл електрически плот. Както можете да видите на снимката по-долу, модерната система за отопление на базовия плот се състои от специален силиконов кабел, разположен в горната верига, и нагревателен елемент (TENA), който е инсталиран в долната част. В допълнение, системата включва електронни термостати за контрол и настройка на подходящата температура, както и регистри за отопление.Устройството на модерен нагревател

Трябва също да се отбележи, че електрическият топъл плот трябва да бъде свързан към системата за заземяване, за която е предвидена специална скоба (вижте снимката по-горе). Върху нагревателните елементи е монтирана декоративна перваза от алуминий.

Видеото по-долу ясно показва принципа на работа на електрическото отопление на дъската:

облага

Основните предимства на електрическото отопление с дъска са:

  1. Значителни икономии на свободно пространство, което е особено важно при инсталиране на електрическо отопление в малки селски къщи или на балкона.
  2. Висока ефективност, която се дължи на ефективността на електрическия топъл перваз (консумация 0,5 kW на 2,5 метра линеен нагревател) и в същото време добър показател за затопляне на помещението. Както може да се види на диаграмата по-долу, при такава електрическа отоплителна система загрятият въздух равномерно затопля цялата площ на помещението.Модел на разпределение на топлината в стаята
  3. Високи показатели за пожарна и електрическа безопасност.
  4. Те могат да се използват в остъклени помещения (на същия балкон) или на закрита тераса.
  5. Тъй като електрическият топъл плот е монтиран по контура на всички помещения, появата на гъбички и мухъл се свежда до нула.
  6. Инсталирането на системата може да се извърши дори от неопитен електротехник със собствените си ръце.
  7. Ниска цена. Цената на един модул е ​​приблизително 10 000. Ако вземете предвид, че ще спестите свободно пространство и в същото време ще можете да извършите независимо инсталиране, можете да считате това за добро предложение за малък обект.
  8. Лесна поддръжка. Сривът на електрическа топла перваза е изключително рядък и това се дължи на лоша инсталация или ако изберете съмнителен производител. Трябва да се отбележи веднага, че Mr.Tektum спечели добри отзиви на клиентите днес.
  9. Може да се използва като основен източник на топлина в къщата или като допълнителен.
  10. Без страх мога да се използва за отопление в дървени къщи, оранжерии и на лоджии, както е показано на снимката по-долу.

Ясен изглед на цокъла отопление в дървена къща

Както можете да видите, отоплителната система на цокъл има много предимства. Единственото нещо, което ви кара да мислите за закупуване, е цената на модулите. Тук зависи от вас да решите дали да си купите топъл плот или не. Друг съществен недостатък - в мокри помещения експертите не препоръчват използването на електрическа топла дъска за електрическа безопасност.

Функции за монтаж

Изобщо не е трудно да се направи електрическо отопление за типа на дънната платка. Първо трябва да сте сигурни, че окабеляването в къщата може да издържи общото натоварване от всички модули. След това захранващият кабел трябва да се доведе до точките на свързване и да преминете към монтажа на первазите по периметъра на помещението.Монтажни работиСвързване на проводници към електрическата мрежа

Когато правите инсталирането на електрически топъл плот със собствените си ръце, е необходимо да се извърши контролно измерване на изолационното съпротивление с тестер. за как да използвате мултицет, разказахме в съответната статия. В крайна сметка просто трябва да настроите термостатите на подходящата температура и да проверите как работи монтираната система. Можете да видите подробно целия процес на инсталиране във видео инструкциите по-долу.

Това е всичко, което исках да ви разкажа какъв топъл плот е електрически, какви са неговите предимства и как да инсталирате този тип електрическо отопление със собствените си ръце. Надяваме се, че информацията беше интересна и полезна за вас!

Подобни материали:

(2 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *