Преглед на Eaton xPole Home HL-C16 / 1 прекъсвач

Разбрахме прекъсвач от Eaton. Защитните модули на този производител са позиционирани като професионални и се препоръчват за използване не само при промишлени нужди, но и в ежедневието. Eaton е широко представен на пазара за решения за електрификация от край до край, както и за контрол и защита на автоматизацията. Има собствено ноу-хау и ноу-хау, внедрено в производството. Обмислете външния вид и дизайна на прекъсвача на прекъсвача xLole Home HL-C16 / 1. Това е еднополюсна машина за 16 ампера, която често се поставя в щита, за да защити изходящата група.

вид

Машината е проектирана за монтаж на стандартна (TS 35) DIN шина. Приятна на допир, бяла, гладка пластмаса на калъфа има щампован печат на името на модула и неговите характеристики. На машината има винтови и клемни щипки за свързване към електрически проводници. Напречното сечение на свързаните проводници може да достигне до 25 mm².

Изглед отпред

Десен изглед

Изглед отляво

Автоматични винтови клеми

Захващащият лост в работно положение има мек ход. Според документацията на производителя, дизайнът на машината и дъговидната камера ви позволява да позиционирате фазовата токова шина отгоре и отдолу. Тоест входът на фазовия проводник може да бъде както отгоре, така и отдолу, а местоположението в пространството може да бъде произволно. Това по никакъв начин не влияе върху характеристиките на автоматичната защита.

Правилото за добър тон за електротехниците е да влязат във фазата в машината на горните, неподвижни клеми на устройството. В този случай вероятността следващият електротехник, разбрал схемата случайно да попадне под напрежение, е много малка.

Положението на лоста на машината се дублира с цветен индикатор, за визуален контрол той се намира по-ниско върху тялото, под лоста. Червен цвят - напрежение, приложено към товара, опасно за живота. Зелено - отворена верига и напрежение, отстранено от потребителя.

Технически спецификации

Самият етикет на прекъсвача на Eaton xPole Home HL-C16 / 1 показва, че номиналният ток е 16A. Можете да намерите други характеристики в документацията от производителя, но ние ги дублираме и за удобството да намерите необходимата информация:

  1. Номиналното напрежение на променлив ток е 230 / 400V при честота 50/60 Hz.
  2. Разрушаващ капацитет 4,5 kA в съответствие с IEC / EN 60898-1.
  3. Работният живот на електрическите компоненти е до 10 хиляди цикъла на превключване, докато ресурсът за механичните компоненти е до 20 хиляди цикъла на включване / изключване.
  4. Импулсно издържа напрежение: 4 kV (1.2 / 50 µs).
  5. Степен на защита IP20 (машината трябва да се монтира на място, защитено от влага и прах).
  6. Текущ граничен клас 3.

Тази линия на xPole Home машини има в своите серии 6, 10, 13, 16, 20, 25, 32, 40, 50, 63 Amp превключватели. Те се различават по характеристиките на тока във времето B и C. За повечето домакински уреди текущата характеристика е избрана в клас B.В същото време за потребителите, които имат мощни пускови токове по време на стартиране, като двигатели за климатизация, двигатели на перални машини и други, се инсталират по-груби машини клас C.

Важно! Гаранцията за машини на Eaton е 24 месеца от датата на продажба на продукта.

И накрая, препоръчваме да гледате видео рецензията на Eaton xPole Home HL-C16 / 1, която показва машината от всички страни:

Като цяло разглежданият прекъсвач изглежда доста висококачествен. Устройствата се правят в Европа. Като се има предвид, че цената на такава машина е около 140, това може да се нарече евтино.

Зареждане...

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *