Преглед на прекъсвачи от SEZ Krompachy

Словашката компания Sez Krompachy произвежда устройства с ниско и високо напрежение повече от 69 години. Обхватът на марката е доста широк и включва RCD, прекъсвачи до 125 A, окабеляващ материал, превключватели, разпределителни табла, всички видове разединители и превключватели. Отличителна черта на компанията е използването на затворен цикъл на производство - всички компоненти на продукти и материали са произведени в Европа, проверени в съответствие със стандартите. Наличието на сертификати на системата за управление на качеството на ISO и други потвърждават, че заводът произвежда продукти с прилично качество, които се изнасят по целия свят. В Русия марката не е толкова широко разпространена, колкото в Украйна, където продуктите на растението могат да се намерят в почти всеки град. В днешния преглед ще говорим за прекъсвачи SEZ.

Област на приложение

Прекъсвачите от серията PR са устройства с европейски стандарт за качество, предназначени за включване, провеждане и изключване на токове при нормални условия и независимо изключване при специфични екстремни ситуации, например претоварване на електрическата мрежа или късо съединение.

Автоматичен прекъсвач SEZ

Машините SEZ предпазват от претоварване в жилищни и офис сгради, разпределителни табла или друго оборудване. Те не изискват специални грижи и може да не се обслужват от специалисти.

Спецификации

Модулните автомати могат да се експлоатират и като основни превключватели за изключване или гарантирана изолация. Те често се използват за защита на вериги на отоплителни уреди, контакти, осветителни тела и промишлени машинни инструменти в производството.

Дизайн и функционалност

Дизайнът на машините е доста естетичен и приятен. В зависимост от номиналния ток на настройките на предпазителя, превключвателите имат многоцветни дръжки (за характеристики B, C, D), с характеристика M - черна.

 • 0,5-4A - кафяв;
 • 6-8A - тюркоаз;
 • 10-13A - червен;
 • 16A - сиво;
 • 20А - син;
 • 25А - жълт;
 • 32А - лилаво;
 • 40А - черен;
 • 50A - бял;
 • 63A - оранжево.

Машини за цветно маркиране SEZ

На фасадата на PR превключвателите има индикатор за състояние, който ви позволява да следите дали машината е включена (червена) или изключена (зелена). Индикаторът на машината е свързан директно към механизма на превключвателя и не се определя от положението на дръжката, тъй като работи и когато контролната дръжка е заключена, отговаряйки на всички условия за безопасност.

Над дръжката на устройството има специална табелка, на която можете да напишете легендата за целта на устройството. Заводът осигурява обслужването на производствени табели с надписи по индивидуална заявка.

Функции за монтаж

Прекъсвачът се монтира лесно на DIN шина. Използвайки долната ключалка с пружина, можете да премахнете желаната машина от линията на устройства, свързани с долната шина, без да нарушавате текущите вериги. И горната подвижна ключалка дава възможност за смяна на прекъсвача от реда, свързан с горната шина.

Промисленият дизайн на клемите осигурява ефективна защита срещу контакт. Всички устройства, монтирани на DIN шина, ако е необходимо, са свързани с една шина. Освен това можете да добавяте и комбинирате допълнителни компоненти.

Дръжката може да бъде запечатана и изключена. На контактните групи - закрепете защитните капаци и запечатайте със специална тапа.

Машинен дизайн

Основното предимство на машините SEZ е европейската надеждност и те, казват те, са неразрушими. Освен това растението дава тригодишна гаранция за всеки продукт. В същото време цената е една от най-ниските в сегмента от 10 кА автомати на европейски производители. Най-доброто потвърждение на качеството е използването на маркови прекъсвачи от водещи украински производители на стабилизатори на напрежението при производството на техните продукти. Това завършва нашия преглед на прекъсвачите на Sez Krompachy. За всички въпроси, моля, свържете се с коментарите под публикацията!

Зареждане...

Един коментар

 • Василий

  Добра машина, се справя със своите функции. Поставям по подразбиране инсталирането на щитове.

  Отговарям

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *