Комбиниране на няколко електромера в мрежа

Наталия пита:
Моля, кажете ми дали е възможно да се направи такава схема на свързване. Имам два жилищни помещения в една колиба, обща стена между тях. Съответно два еднофазни електромера. Възможно ли е обаче да се направи съединението на тези гишета, без да се счупят пломбите, така че да могат да работят както поотделно, така и поотделно.
Отговорът на въпроса:
И каква е разликата "поотделно" и "поотделно"? Първо, без да счупите уплътнението и без знанието за продажбите на енергия, нямате право да променяте схемите на свързване на измервателните устройства. Те се инсталират съгласно договора. Обяснете нормално какво искате да направите? Броячите или отчитат всяка стая поотделно, или общ метър е свързан към всички стаи и всяка стая има свой брояч.

В първия случай всичко се прави както в жилищните сгради, така и в цялата електрическа мрежа - всеки от електромерите е свързан към входния кабел, а електрическото окабеляване на помещението, в което е необходимо да се води запис, вече е свързано от него. Във втория случай те поставят общ електромер за вход и поставят електромер във всяко едно от помещенията, така че можете да видите общото потребление на енергия и потреблението на всеки от потребителите (така да се каже, подконсуматори), това понякога е необходимо да се плаща за електричество в офиси и търговски центрове когато помещенията се отдават под наем на различни клиенти.

 

Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *