Трябва ли да извеждам нов кабел от щита, за да свържа електрическата печка?

Сергей пита:
Здравейте! Възникна следната ситуация. Купихме апартамент, бившите собственици след продажбата намекнаха, че ще е необходимо да сменим окабеляването, имаше затваряния. При анализа на кухнята зад фурната е открит домашен изход за него.

Захранващият кабел, идващ от щранга, е двужилен. Фурна с три жици За да работи, бившите собственици извадиха някъде третия едножилен проводник и направиха от него + захранващ кабел - трижилен контакт.

Отговорът на въпроса:
Здравейте! От вашата история ще ви разкажа веднага - с такива формулировки и малко познания в окабеляването и електричеството - по-добре е незабавно да се свържете с опитен електротехник. Доплащайте за работа, но главата ви няма да боли и ще я използвате дълго и безопасно.

Какво означава „затваряне“ и къде отидоха? Какво означава домашен електрически контакт? Има специални електрически контакти за свързване на електрически печки и фурни.

Третият живя какво е това? Това може да бъде (и най-вероятно е) заземяване. Или може би втората фаза. Изразът „изваден отнякъде“ не е напълно справедлив. Или винаги е бил положен, или е бил положен отделно. А фактът, че е отделен от кабела, е по-скоро като заземяване. Ако всичко е лошо и съседите наистина са го „извадили отнякъде“, тогава той може да бъде свързан не със специална заземяваща шина, а с арматурата на къщата или водоснабдяването. Което е опасно и ненадеждно. Какво е напрежението в този контакт? 220 или има 2 фази и 380 между тях?

В този случай електрическите печки трябва да бъдат свързани директно към отделна машина в панела, тоест трябва да има отделна линия за свързване.

Колко въпроси се извиха, вижте? Обаче не ми е напълно ясно какво първоначално сте искали да попитате.

Зареждане...

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *