Трябва ли да изключвам уредите от търговските обекти?

Здравейте! Кажете ми, кое е по-безопасно, оставете устройствата включени (чайник, микровълнова) или е по-добре да ги изключите? Какво може да предизвика пожар по-бързо, от спад на напрежението или от износване на гнездото от постоянно издърпване от щепсела?

Зареждане...

2 коментара

  • Admin

    Здравейте! Техникът може да не успее от спад на напрежението, затова се препоръчва да се инсталират стабилизатори или поне реле за напрежение. Но постоянното издърпване на щепсела от контакта заплашва постепенно прекъсване на контакта. Въпреки че, ако понякога правите одит на окабеляването, прищипвате контактите в контактите, тогава няма нужда да се притеснявате. Друг вариант е да изключите машината в щита, като предварително сте свързали цялото оборудване към нея, с изключение на хладилника. По този начин при напускане на работа или напускане на дома за дълго време е възможно да се предотврати повредата на оборудването, както и възникването на пожар чрез изключване на захранването към електрическите уреди в панела.

    Отговарям
  • Елена

    Тук имам тази ситуация, майка ми казва, че микровълновата е просто свързана към мрежата, светлината се тресе. (Аз съм домакиня, така че оборудването винаги е на място.) Вярно ли е това. Или трябва постоянно да се изключва след употреба?

    Отговарям

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *