Необходимо ли е да инсталираме електромер за цялата секция, ако живеем само в две стаи на хостела?

Здравейте, същността на проблема е, че нашето семейство живее в 1 стая в секционно общежитие с електромер, за което плащаме. Наскоро закупена друга стая в същата секция без гише, за което плащаме в размер. Инсталирахме електромера, както беше написано в заповедта от управляващата компания, с връзката на една от общите части. Електрик дойде от управляващата компания - одобрен. Електротехник дойде от енергийна компания - той го обърна, каза, че е необходимо да се монтира електромер за цялата секция и че ще бъде включен и в първата стая. Той каза, че има някакъв ред. Не използваме секцията, защото 1 стая разполага с баня. Има още 3 стаи, в които съседът живее без гише и използва секцията. Помогнете ми да разбера как да бъда в тази ситуация? Да настроите брояча на секция? Или има други опции?

Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Добре дошли! В този случай всичко зависи от това как се записва електричество за хостела като цяло. Ако има общи устройства за измерване, за които се отчита потреблението за секциите като цяло, не е необходимо да се поставят измервателни устройства в секции. В този случай жителите на секциите плащат на хостела определена сума за консумираната електроенергия в общите части и за стаята им на електромера, а самата организация за управление на общежитие плаща за общото потребление за общежитието като цяло. В този случай всички въпроси с енергоснабдителната компания се решават от компанията за управление на хостела.
    Ако наемателите сключат договор директно с енергоснабдителната организация и директно плащат за консумираната електроенергия, тогава трябва да се монтира електромер на участъка като цяло, така че електричеството да се записва не само в помещения, но и в общи помещения. Енергоснабдителната компания плаща за консумацията на електроенергия на участъка като цяло. И жителите вече споделят тази сума: електромерът е поставен на всяка стая, всеки наемател плаща за своя електромер, а разликата в показанията с общия електромер (стойността на консумираната електроенергия в общите части) се споделя от всички. Ако не използвате секцията, се оказва, че вашият съсед трябва да плаща за секцията като цяло минус показанията на гишетата на стаите ви.

    отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *