Имате ли нужда от одобрение за подаване на електричество в частна къща от панела (380V)?

Дмитрий пита:
Здравейте! Живея в частна къща. 380 V. Щитът вътре е запечатан, има 3-полюсно устройство за защита от пренапрежение, прекъсвачи за всяка фаза (закрепени заедно от шпилка. 220V преминава от щита на стълба към къщата. През лятото искам да вкарам тази улица в къщата 380 V. Необходимо е този момент и всички документи да се съгласуват с фирмата за продажба на електроенергия? Ще извърша цялата електрическа инсталация и окабеляване в къщата сама.
Отговорът на въпроса:
Здравейте! Имате ли достъп до щита? Този щит само те храни? Какво пише в споразумението за захранване? 220V или 380?

Ако обаче според вашите документи 3-фазният вход и прекъсвачът с неговите клеми не са запечатани, тогава не е необходимо да го координирате. Между другото, електрическото оборудване след поддръжката се счита за ваше и вие носите отговорност за него. Въпреки това, за да се избегнат проблеми, е по-добре да се координира този въпрос с търговската компания.

Ако е 220, тогава трябва да се координирате, но най-вероятно ще бъдете изпратени до мрежова компания, където те ще ви кажат дали тази линия има резерв за свързване на трифазен потребител, ако е така, те ще издадат техническа спецификация, за която ще сглобите панел за вход-разпределение. След това ще отидете или ще се обадите на компанията, която ще извърши връзката (мрежа, предполагам), електротехниците ще дойдат при вас, ще проверят правилното сглобяване на разпределителното табло и ще извършат техническите спецификации (например заземяващия електрод и инсталирането на таблото на тръбна рейка, стената на къща или опора) и ще свържете кабела, след подписване на всички документи - вие ще бъдете трифазен потребител.

Зареждане...

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *