Необходимо ли е да премахнете статичното напрежение от топъл под?

Фарит пита:
Здравейте Необходимо ли е да се обезопаси и отстрани статичното напрежение чрез свързване на медна лента в проводимо лепило към земята (RCD), когато се монтира под ламинат (паркет, ...) перфориран инфрачервен лист (топъл под на 36V), от понижаващ тороидален стъпаловиден трансформатор 220/36 v ? Ако някой ще пробие пода, докато платното се захранва? Нуждаете се от 36 V предпазител към трансформатора? Благодаря ви
Отговорът на въпроса:
Добре дошли!
Префразирайте въпроса си.
1. "чрез свързване на медна лента в проводящо лепило към земята (RCD)" - към земята или към узо? Какво означава това?
2. "Ако някой ще пробие пода, когато платното се захранва?" Искате ли статично напрежение или повреда на жив филм?
3. "Имате ли нужда от предпазител за 36 V верига към трансформатора?" Може би сте искали да кажете "в първичната верига - 220V"? Откъде ще вземете 36V трансформатор? Ако да - трансформатор, в този случай се свържете чрез отделна машина + RCD или difavtomat.

Защо иначе по-безопасно, вече безопасно, под напрежение?

Сега, по въпроси от това, което успях да разбера - ако няма такова изискване в препоръките за инсталиране от производителя - тогава не си струва. Защо ще залепите медна лента? Да, и защо? Няма смисъл по отношение на електрическата безопасност.

Ако пробият пода и влязат в платното под напрежение 36V, нищо страшно няма да се случи, защото:
1. Той е галванично изолиран от мрежата.
2. Максималният трансформатор за изгаряне, ако не вземете правилно машината в първи контур.
3. Можете да свържете машината към 36V верига за ниско напрежение - тогава тази машина трябва да работи при пробиване.
4. Колко често пробивате пода?

Не е ясно защо се страхувате толкова и защо, особено по отношение на статиката ...

Зареждането ...

4 коментара

 • Фарид

  Александър, благодаря !!!
  Във веригата 36V сложих автоматична машина Dif серия D?
  Той предположи, че проводящото лепило със заземена медна шина вътре над листа ще премахне статично, ел. и магнитно поле - и топлият под ще стане безобиден за детето.
  Благодаря ти много.

  отговор
  • Admin

   Съжалявам, но за каква вреда говориш? Защо се страхувате от статика? Той ще получи повече от дрехите. Електрическо и магнитно поле? За да може да навреди на детето, трябва да има стойности десетки и стотици пъти по-високи.

   D е класът на характеристиките на токовете във времето. С други думи - колко бързо страда в късо съединение, В - по-бързо, D по-бавно. но между другото, D са доста редки.

   отговор
   • Фарид

    Здравейте
    Не намерих машината в мрежата на 36V серия D, особено RCD И Dif.
    Ще работят ли RCD и диференциалът на диференциалния трансформатор, като вземат токовия ток от тороидалния трансформатор (10 пъти по-голям от номиналния) за късо съединение или теч?
    Съжаляваме, ако въпросът не е правилен.

    отговор
    • Admin

     защо мислите, че вашата машина ще извади тока на включване? Освен това началният ток, ако има такъв, ще е по-вероятен в първичната верига, аз също не намерих такъв автоматик след въпроса ви). Поставете в първичния. Във второстепенното ниво поставете обикновен RCD на 10 mA и вижте дали има неверни положителни резултати. Най-вероятно никога няма да има теч. Ето защо това напрежение се нарича НИСКО.

     Отговарям

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *