Неправилно устройство за зареждане и стартиране на автомобили

Добър вечер Слагам щипци на клемите и включвам устройството за стартиране на зареждане, за да заредите акумулатора на колата. И не показва текущата скала на амперметъра. Просто стои на нула. Крушката на превключвателя е включена. Проверен на две заредени батерии! Какво може да бъде? Благодаря ви

Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Добре дошли! Проверен ли е на две ЗАМЕНЕНИ батерии? Опитайте да проверите напрежението на клемите на зарядното устройство, които не са свързани към нищо. Можете също така да свържете товар, като например 12V тестова лампа (или 24, ако зареждате 24V батерии).

    Фактът, че индикаторът "МРЕЖА" е включен - говори само, че към веригата идва високо напрежение и очевидно не казва нищо за изхода. Зареждащ импулс или на мрежов трансформатор?

    Ако може да има проблем с трансформатора в изходната управляваща верига, това може да бъде или тиристорен контролер в първи контур, или стъпков превключвател на крановете на първичната намотка. Ако се пулсира, захранващият превключвател, диодът във вторичната верига на открито и т.н. може да не са успели.

    отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *