Не показва част от числото в седемсегментния индикатор

Дени пита:
Здравейте, имаше такъв проблем, а именно той не показва част от числото, например вместо 8 показва 6, едната пръчка в числото спря да се показва.

Възникна въпросът дали наистина е възможно да се поправи сам, ръцете ми растат там, където ми трябва, аз самият ремонтирах кафе машини, но нямах нищо общо с котлоните, веднага ще кажа, че панелът е залепен със силикон и влагата не може да стигне до там, наистина ли беше възможно да изгори или контактът беше премахнат? И има ли начин да стигнем до тези номера ...

Сегментът на индикатора не работи

Отговорът на въпроса:

Здравейте! Не съм срещал и не знам какъв тип индикатор има. Ако под стъклото (или каквото е) има обикновен седем-сегментен светодиоден индикатор - тогава той се променя на същия или със същата фиксация. Може да се издуха един сегмент, резистор, който ограничава тока в него, или просто пукнатина при запояване.

И той можеше да изгори от всичко - от температура, пренапрежение на тока, дефектен резистор за ограничаване на тока и т.н.

Що се отнася до възможността да се доближите - ако правите ремонт, вие сами разбирате какво трябва да отворите и гледате какво е достъпно за нас или да попитате на тематични форуми, където хората, работещи върху готварски плотове, общуват.

Зареждане...

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *