Автоматично входно отопление при превишаване на консумацията на енергия

Здравейте Кажете ми, моля, може ли прекъсвачът на входната верига да се загрее, ако предоставената мощност е 4 kW, а консумираната мощност е 8 kW?

Зареждането ...

2 коментара

 • Admin

  В повечето случаи машината се загрява при максимално допустимия ток през нея, както и при грешен избор на секцията на входния кабел. Така че вие ​​сами отговорихте на вашия въпрос - излишъкът от ток може да доведе до нагряване на машината, защото Според вашия проект и кабелът, и входът са проектирани за по-ниска стойност.

  отговор
 • Валери

  Ако токът е по-малък или равен на номиналния ток, за тази машина нищо не трябва да се нагрява, когато токът е по-голям от номиналния ток, машината ще се изключи (колкото по-голям е токът, толкова по-бързо е разходът на топлинното освобождаване). Според вас, предоставената мощност е 4 кВт (18 ампера), което означава (логично), че машината трябва да е 20 ампера, с обща мощност от 8 кВт (36 ампера), машината трябва да се изключи след 10 -50 секунди. Ако нямате постоянно изключване на машината, тогава тя е поне 36 ампера и в този случай няма да се нагрява.
  Най-вероятно лош контакт (не е затегнат) на жицата в машината. Неведнъж ми се налагаше да виждам как изгаря (стопява се) на пода на машината с лошо затягане на контакта.

  отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *