Две фази бяха приложени към еднофазния електромер Energomera CE-101 - какво да правя сега?

Виктор пита:
В изхода след брояча 400 волта. Разбрах, че вместо неутралния проводник свързаха друга фаза. В резултат на това имам на брояча вместо линейна 220 V, фаза. Въпрос: какво ще се случи с гишето? Тя ще бъде обслужвана или подменяна. Прахосмукачката изгоря. Измервах напрежението и измислих такава картина. Нов плот в гаража. Проводниците на стълба бяха свързани от електротехниците на енергийната компания за продажби на енергия, след като преминах през всички установени стъпки и процедури. Въпрос 1 - Броячът изгоря ли? Въпрос 2. Какво трябва да направя правилно?
Отговорът на въпроса:
Правилно разбирате - те свързаха втората фаза вместо нула. Само 220 е фаза. Линеен е 380 (400) волта. По принцип електронният електромер може да оцелее, трябва да се провери. Електромеханичният трябва да изгори веднага.
Както го разбирам, електриците се включиха и си тръгнаха, а по-късно видяхте, че в контакта има 400 волта, оттам идва и въпросът: показва ли нещо сега, свети ли е?
Като цяло в този случай не трябва да купувате нова, нека енергийната компания да компенсира щетите. Това беше по вина на персонала. Но такъв въпрос най-вероятно ще трябва да бъде разрешен чрез съд.
Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *