Какво трябва да търся при избора на настолна лампа?

Лампата за маса е универсална лампа, която може да бъде инсталирана близо до компютъра в офиса, на нощното шкафче и, разбира се, на бюрото на вашето дете. Колкото и да е странно, за избора на този тип лампа трябва да го вземете сериозно, така че осветената зона да е безопасна, удобна и най-важното - да не разваля зрението ви. След това ще ви кажем как да изберете настолна лампа за ученик, четене и работа в офиса, като вземем предвид всяка опция за приложението.

Ситуация № 1 - Лампа за ученик

За да може детето да прави домашна работа през нощта, а зрението му да не се влошава, имате нужда от допълнение към основното осветление в детската стая поставете на бюрото локално осветление под формата на настолна лампа.Светлина в детската стая

Има няколко важни точки, които трябва да имате предвид, когато избирате:

 • Настолните лампи могат да бъдат с пластмасов, метален или стъклен абажур. Във вашия случай е най-добре да изберете дизайн, изработен от висококачествена пластмаса. Това се дължи на факта, че металът се загрява бързо и може да изгори дете, а стъклото е крехко и може да застраши първокласник.
 • Не трябва да избирате ярка лампа, защото тя ще разсее детето от училище. Смята се, че интериорът не е обременен и в същото време зеленият цвят не е твърде поразителен, което препоръчваме да изберете.
 • В самата лампа може да бъде инсталирана лампи с нажежаема жичка, LED или флуоресцентни източници на светлина. Крушките на Илич е по-добре да не избирате, защото те излъчват не много ярка светлина и в същото време имат кратък експлоатационен живот. Енергоспестяващите лампи са много опасни, ако се счупят, така че не трябва да избирате настолна лампа, ако тази версия на крушките е инсталирана в нея. Последната опция са светодиодите, най-рационалните и в същото време икономични, затова препоръчваме на ученика да избере LED настолна лампа, която да осветява масата ефективно и да не разваля процеса на обучение.
 • Основата на лампата може да бъде представена с конвенционална стойка на масата или вид скоба (фиксирана отстрани на плота на масата, както е показано на снимката по-долу). Съветваме ви да изберете лампа с второ изпълнение, като в този случай масата няма да бъде толкова затрупана и освен това рискът от изтласкване на продукта от масата ще бъде сведен до минимум.

Удобен монтаж

 • Е, последният важен съвет - за ученик е по-добре да си купи модел с вграден димер, който ще позволи на детето да избере независимо интензитета на осветлението и да го направи удобно за учене.
Интересен и полезен видео рецензия от програмата „На живо здрави“

Това са всички препоръки, които ще ви позволят да изберете правилната настолна лампа за изследването на вашето дете! След това ще говорим за по-прости ситуации - изборът на лампа за четене в спалнята и офисната работа.

Ситуация № 2 - Нощна светлина в спалнята

Ако решите да изберете настолна лампа, за да я направите нощна нощна лампа, тогава няма нужда да се притеснявате за доброто осветление. Основната задача на лампата в този случай е да направи меко осветление в малък радиус от себе си, което ще ви позволи да четете книгата вечер. Не забравяйте и за друг важен момент - нощната лампа за нощно шкафче трябва да се комбинира с интериора на спалнята и визуално да я допълва. В този случай съветваме читателите на сайта ElecroExpert вземете лампа с красив абажур, димер и матова светлина, която няма да "удари очите".Оригинална нощна светлина за спалня

Друг важен момент - ако не се нуждаете от нощна светлина за четене, но само ще се използва в реалността като нощна лампа, можете да изберете модел с оригинален дизайн, например под формата на вълшебна топка.

Препоръки от телевизионното предаване "Добър вечер"

Ситуация № 3 - Служебен асистент

Е, последното приложение е в офиса за осветяване на бюрото, по-специално зоната в близост до компютъра. В този случай може да няма дизайнерски абажури, основното е, че лампата свети добре и не създава неудобства.Осветление за локален офис

Препоръчваме ви да вземете под внимание следните съвети при избора на настолна лампа за употреба:

 1. Таванът трябва да създава разсейваща ярка светлина.
 2. Ако лампата ще украси бюрото на вашия офис, по-добре е да изберете опции за производство, като камък, стъкло, метал и дори месинг.
 3. Отново е по-добре да откажете флуоресцентни крушки, които, ако бъдат повредени, могат да се превърнат в източник на изпарение на живак, опасен за хората.
 4. Наличието на димер не боли. Между другото, в този случай трябва да използвате специални димни светодиодни крушки.

Много интересен модел на настолна лампа за офис е разгледан във видеото:

Преглед на добра лампа за работа

Това е всичко, което исках да ви кажа за това как да избера настолна лампа за студент, четене и работа в офиса. Между другото, в първия и последния случай се препоръчва да изберете крушки с индекс “LTB”, което означава топло бяло сияние, възможно най-близко до дневната светлина!

Подобни материали:

Интересен и полезен видео рецензия от програмата „На живо здрави“

Препоръки от телевизионното предаване "Добър вечер"

Преглед на добра лампа за работа

Зареждането ...

3 коментара

 • Наташа

  Не това, което търсех

  отговор
 • Николас

  Добър ден, бях изправен пред избора на лампа за моя първокласник. Оказа се, че не е толкова просто. Необходимо е да се вземат предвид много фактори, влияещи върху зрението на детето, тъй като трябва да напишете много, за да прочетете, а лекарят каза, че зрението започва да сяда и трябва да внимавате да не носите очила. В резултат на това, като разграбих куп сайтове и каталози, избрах индустриални настолни лампи, а не за доста малки лампи и лампи с обикновени крушки. Следните плюсове се получават наситена равномерна светлина по цялата повърхност на масата, няма сянка от ръцете и т.н. Ефектът от трептене на лампа е напълно елиминиран, има всички сертификати. и т.н., в крайна сметка се настаних на лампа VKG L-01.
  Напълно доволен от отличната светлина и удобно позициониране. За разлика от всички опции в магазина, когато вече избледнелата лампа също е сянка от ръцете и пръстите на детето. По принцип препоръчвам.

  отговор
 • Мариана

  Сред такова разнообразие от предложения е трудно да се избере подходяща лампа) Благодарение на такива ресурси за изчерпателна информация. Дълго търсех нощна лампа, тъй като въпреки че нямах пълноценна лампа за маса, не исках да си задавам зрение (често чета в леглото). На Avito бяха открити много опции, включително нови. За цената същата като в магазина. Докато не съжалих за купеното.

  отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *