Мога ли да заменя входно устройство в жилищна сграда?

Аз живея в два апартамента с 12 апартамента. Наскоро нокаутира комунална машина. След проверка видях, че в разпределителното устройство има две еднополюсни 50А машини, към които са свързани фазата и нулата. ВЕИ даде информация, че за къщата ни са разпределени 30 кВт мощност, което според мен не съответства на това, което в момента е ограничено. Въпрос - ако при 30 kW токът във веригата се увеличи до 136А, възможно ли е да замените този „VU“ с рейтинг 50A с машина с по-висок ток или с превключвател? За да могат и жителите да увеличат капацитета си в дъските на пола до разрешените „разпределени“? Извинявам се за грешки в терминологията

(1 гласа)
Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Първо, прекъсвачът трябва едновременно да прекъсне фазата и нулата, забранено е да се поставят два еднополюсни прекъсвачи отделно на фазата и нулата. Второ, машина 50 A наистина не може да предава мощност от 30 кВт. Може би те са инсталирали машината на 50 A, ръководени от състоянието на окабеляването в къщата - може би захранващият кабел не е в състояние да издържи повече ток, както и веригата в главното разпределително табло. В този случай, за да инсталирате машината с по-висока стойност, ще трябва да замените входния кабел и други вериги в главното разпределително табло на вашата къща.
    Освен това, ако разгледаме въпроса за разпределената мощност за всеки апартамент, тогава в този случай трябва да разгледаме индивидуално всеки от апартаментите - във всеки договор за доставка на електроенергия към апартамента трябва да се посочи размерът на разпределената мощност за апартамента. Ако къщата има 30 kW, токът е 136 A, тогава 11 A отива в апартамента. На практика, най-вероятно, на всеки апартамент е инсталирана автоматична машина за 16 A с очакването, че обикновено всички апартаменти не включват електрически уреди едновременно с пълна мощност. Обикновено го поставят така. Ако автоматичните машини за апартаменти са на 16А, тогава най-вероятно никой няма да даде зелена светлина за увеличаване на границата на мощност за всички апартаменти, тъй като с увеличаване на оценката на автоматичните машини до 25 А, входът често ще бъде избит.

    отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *