Възможно ли е да смените батерията Kron с адаптер в мултицет?

Олег пита:
Добър ден Въпрос: защо, ако вместо батерията Krona се приложи напрежение от 9-волтовия адаптер към мултицета, мултиметърът не работи? Въпреки че имам опит, когато вместо две батерии, дистанционното управление на телевизора се захранва от 5 волтов адаптер. Надявам се на отговор. Любители на клюките, моля, не се притеснявайте! По отношение на тези, които знаят, Олег.
Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Да, по принцип това може да се направи, защо не! Може би не работи, защото сте обърнали полярността? Правилно ли работи адаптерът? Провери ли го под товар?

Може би напрежението му пада при включване на мултицета, в резултат на което устройството не работи, или, напротив, изходното напрежение е твърде високо! Също така в мрежата има информация, че мултиметърът трябва да се захранва от батерия, тъй като източникът му не трябва да бъде свързан към измерените вериги и поради това някои модели не са включени от захранвания.

Ако не е удобно да използвате коронките за захранване на мултицет, тогава можете да го свържете към всяка батерия от телефона или литиеви батерии с размер 18650 чрез усилвател (модулите се продават в магазините за радио и aliexpress, струва 100-200).

Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *