Възможно ли е да се монтира електромер над вратата?

Антон пита:
Добър ден! Живея в нова сграда. Когато правех ремонта, един приятел ми донесе електромер и го монтира над входната врата. Печатът остана на мястото си. Не се обаждаха никакви услуги, ние направихме всичко сами. На другия ден трябва да има първа проверка на измервателните уреди във Великобритания. Възможно ли е да има проблеми с управляващата компания или с кого други?

И ако да, кои от тях))) как да поправим ситуацията? Фактът, че виси точно над 1,7 м от пода, е разбираем. Има аргумент за това, че за физическите лица това е само препоръка и т.н.

Отговорът на въпроса:
Ако в нормативните документи се казва „препоръчително“, тогава не можете да се съобразите, пише тук ТРЯБВА.

GOST R 51732-2001 Устройства за разпределение на входа за жилищни и обществени сгради. Общи спецификации

"6.2.26 Управлението на устройства в единични и многопанелни ASU трябва да бъде разположено на височини от 600 до 1800 мм от долната основа; "везни на брояча - на височина 1000-1800 мм."

В своята актуализирана версия, която се нарича GOST 32396-2013, раздел 6 "Общи изисквания", подраздел 6.2. Параграф 6.2.26 „Строителство“ гласи:

„Контролите на апаратите в единични и многопанелни ASU трябва да бъдат разположени на височини от 600 до 1800 мм от долната основа; кутии за насрещни скоби на височина 800-1700 мм "

Освен това според PUE параграф 1.5.29:

„Броячите трябва да бъдат инсталирани в шкафове, камери на комплектни разпределителни уреди (разпределителни уреди, разпределителни уреди), на панели, панели, в ниши, на стени с твърда конструкция.

Допуска се монтаж на плотове върху дървени, пластмасови или метални екрани.

Височината от пода до клемната кутия на метъра трябва да бъде в рамките на 0,8-1,7 м. Допуска се височина по-малка от 0,8 м, но не по-малка от 0,4 м.»

Виждате ли маркировка тук за физически или юридически лица? Изяснете този въпрос в Наказателния кодекс, защото съдейки по дискусии в Интернет, хората висят на 3-метрова височина ...

(2 гласа)
Зареждане...

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *