Възможно ли е да сложите един дифавтомат на светлината и гнездата наведнъж?

Добър ден. Осветлението е осъществено с помощта на кабел със сечение 1,5, гнезда - 2,5, съответно. Въпрос: възможно ли е да се сглобяват търговски обекти и осветление от една стая за една 20А дифломатна машина? В края на краищата няма такова натоварване на лампите, дали проводникът на осветлението ще се провали? Той е проектиран за около 12А и машината ще продължи да работи. благодаря

Зареждане...

2 коментара

  • Admin

    Здравейте! По принцип не разбирате защо имате нужда от машина и как работи окабеляването. В случай на късо съединение - във всеки случай машината трябва да се изключи. Вашият "около 12A" е номиналният непрекъснат ток. С KZ той се увеличава стотици и хиляди пъти. При дълъг RESET (не късо съединение) проводниците ще се нагряват и ще се провалят, но е трудно да си представим осветлението на апартамента за няколко киловата, особено по време на LED лампи и лампи, когато те консумират по 20-40 вата всеки в най-лошия случай. Въпросът ви е малко риторичен - те самите си зададоха въпроса, сами си отговориха. Но нека припомним, че за мнозина целият апартамент виси на едно въвеждащо автоматично задръстване "и нищо" - това е напълно допустимо. Ако съдите от гледна точка на здравия разум и "коректността" е по-добре да си купите машина. Въпросът изобщо не е ясен, искате ли да спестите 250-500 по този начин? Или просто местата за машини на релсата за дим са свършили? Бих комбинирал това осветление с осветителната верига на друга стая и бих оставил гнездата отделно. Ще бъде по-правилно - ако нещо се вмъкне в контакта, те ще избият изводите и няма да останете на тъмно!

    Отговарям
  • Майкъл

    „Стотици и хиляди пъти“ ахахаха, при късо съединение токът се увеличава 10 пъти, така че машините трябва да бъдат избрани така, че при късо съединение машината да се изключи. И ако доставката е голяма, тогава по време на късо съединение машината може да не се изключи и ще има пожар и т.н.

    Отговарям

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *