Възможно ли е да разгърнете резервно копие към дървен електрически стълб?

Добре дошли! Търсих информация в Интернет много дълго време и не я намерих, затова ви пиша. Имаме дървен електрически стълб с опора на сушата, почти като буквата "L". Това архивиране отива наполовина настрани. Това е най-тясната част на земята, парцелът се разширява дълбоко в двора. Ако започнете да правите ограда, влизате и влизате в двора и отстъпвате на метър от стълба, тогава няма да минете там, не буквално. Имам 2 въпроса:

  1. Възможно ли е да се постави опора на стълб 90 градуса в двора по-добре или на 180 градуса в съседния двор, има много повече земя.
  2. Има ли определено разстояние между публикацията и поддръжката (от поста до погребаната част на опората). Струва ни се много широко.

Благодаря ви предварително за отговора. С уважение, Ирина Красюкова. 10.22.17 г-н

Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    В този случай говорим за ъгловата или крайната опора на надземната линия. Това не е само резервно копие - това е специален дизайн, който може да издържи натоварването на някаква част от линията. Първо, не можете да направите никакви промени в дизайна на въздушната линия - за това ще има глоба от представители на електрическите мрежи. Второ, ако прехвърлите опората, линията може да се повреди - опората може да падне, проводниците ще се счупят. Опорите не са зададени произволно - ако е направен определен наклон, тогава това е предвидено при проектирането на линията. Трето, има такова нещо като зона за сигурност на въздушни електропроводи - прочетете за това. Защитната зона е разстоянието от оста на линията от двете страни. Не се допуска строителство в зоната за сигурност. Ако трябва да се направи нещо в зоната за сигурност, то трябва да бъде координирано с представители на електрическите мрежи. Защитната зона за линии 0,4 kV - 2 m, 6-10 kV - 10 м. Тоест, обикновено нямате право да изграждате нищо, ако това е зона за сигурност, камо ли да правите някакви промени в дизайна на линията.

    отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *