Възможно ли е да се проведе електрическо окабеляване на тавана в къща от газобетон?

Моля, кажете ми дали е възможно да се направи електрическо окабеляване в целия апартамент на тавана, ако стените са от газобетон!

Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Можете да направите окабеляването на тавана, но все пак трябва да насочите кабелите към контактите и превключвателите по стените. Що се отнася до полагането на тавана, всичко зависи от дизайна на тавана. Ако в плочите има празнини, тогава можете да положите някои от кабелите в тях. В помещения с висока влажност е по-добре допълнително да защитите кабела с гофриране. Ако в схемата на окабеляване има разклонителни кутии, те трябва да бъдат инсталирани така, че винаги да има безпрепятствен достъп до контактните съединения, така че да не се налага да демонтирате покритието на тавана, за да получите достъп до връзките. Важно е да изберете правилния кабел, защитни устройства, така че окабеляването да е надеждно.
    В зависимост от вида на покритието на тавана има специфики на окабеляването - прочетете за избрания метод за довършване на тавана, за да вземете предвид всички нюанси. Окабеляването е проблем, който не може да бъде обяснен накратко. Трябва да знаете всички нюанси при проектирането на бъдещо окабеляване или е по-добре да се консултирате със специалист, за да избегнете грешки в инсталацията.

    отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *