Възможно ли е да поставите гофриране на улицата?

Работникът ми поведе VVG 3x2.5 жица в гофрирана PVC тръба с диаметър на размах. 20 мм (производител t.plast) от плота по външната стена на тухлена жилищна сграда с пластмасови щипки, след това метални. стълбове (дължина около 30 м), след това върху пластмасови крепежни щипки вътре в дървена градинска къща. Какви норми са нарушени от тях? Гофрираната тръба изглежда е проектирана за вътрешен монтаж. Производителят, например, Promrukav пише на етикета: „Работа: На закрито или на открито (под навес), защита от слънчева светлина“, T.plast (от Интернет): „.. тръбата се използва за вътрешно полагане на захранващи мрежи с ниско напрежение в сгради и съоръжения. “ Т.пласт страхува ли се от ултравиолетово? Може ли да се полага на улични стълбове? Обяснете и евентуално дайте връзка, където обхватът на нейното приложение е описан подробно.

Зареждане...

един коментар

  • Admin

    Здравейте! Да, повечето гофри, използвани от наети работници, се страхуват от ултравиолетови и студове. Те или се напукват, или се рушат, когато започнете да го докосвате. За да направите това, използвайте полиетиленово гофриране - по-добре понася UV лъчението. Можете също да използвате метална гофриране (метален маркуч). Повече за температурите и ефекта на UV е описана в тази статия. https://electroexp.com/vidy-i-razmery-gofry-dlya-kabelya.html
    Електротехник направи най-евтиния вариант. Маркучът във вашата ситуация би бил по-добро решение. По принцип валидно. Нарушили или не нарушили правилата - това трябва да се изясни в доставчическата организация. Просто така се случва, че от регион до регион техните изисквания необяснимо варират. Въпреки че PUE е един за всички.

    Отговарям

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *