Възможно ли е да се постави един RCD на всички потребители?

Серг пита:
Добър ден Възможно ли е да се постави едно 4-полюсно узо за защита на котела (380V) в една група; и бойлер, фурна и котлони (всички на 220V) на други групи. Това изобщо е едно. Ако това не е възможно, тогава какво трябва да се направи?
Благодаря ви
Отговорът на въпроса:
Добър ден, не е ясно какво искате да направите, "за да защитите котела в една група ... останалите ... в други групи." Какво наричате групи? Искате ли да поставите 1 RCD на входа и да свържете всички автоматични табла от него?

Възможно е, само тогава RCD може да работи фалшиво поради течове на течове, причинени от общата дължина на кабелните линии и изтичането на потребителите.

В този случай е необходимо да се увеличи номиналният ток на RCD, не с 30 mA, а със 100-300 mA и това вече е RCD не за защита на хората, а за друг, този RCD се нарича "противопожарно". Следователно, ако искате да спестите пари, тогава или поставете един общ RCD и диферентермати на мощни и мокри групи, т.е. до котела, печката, бойлера ... Е, фурната. Но не всички наведнъж, а няколко.

Можете да използвате куп RCD + обикновена машина вместо dif.

Тоест можете да направите групови RCD и да захранвате няколко потребители от тях. Например 1 общо за 100-300 mA, след това отделно 1 диференциал или RCD + AV за котела, 1 фуга за печката и фурната, 1 за котела и шайбата. Т.е. в един RCD комбинират 2 реда. По принцип броят на линиите и потребителите, свързани към един RCD, не е регулиран от нищо. Той е ограничен само от течове на течове по линията и в устройството, за които писах в началото на отговора.

Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *