Възможно ли е да свържете RCD или difavtomat без заземяване?

Здравейте Искам да свържа котела към електричество. Dif или RCD с пистолет не правят разлика. Жилището включва фаза и нула, няма земя. Мога ли да свържа дифол или RCD без земя по друг начин, но така че защитата да остане?

Зареждането ...

3 коментара

 • Admin

  Добре дошли! Да, свържете RCD към два проводника, не свързвайте земята никъде - защото тя не е там.

  отговор
 • Сергей

  Тогава защо да сложите RCD, без земя той няма да изпълнява функциите си. Нормална машина е достатъчна. В случай на късо съединение или товар, машината ще работи. И RCD, доколкото разбирам, ще работи, когато електротехник изтича (ще прекъсне капка вода от износване) и тук RCD ще работи. Но без земя няма. Както ми беше предложено да опиша сега. RCD, отляво, фазата влиза от горе, излиза от долната лява. Нулата влиза от горния десен ъгъл, нулата отива от долния десен. Но свържете земята (от котела) в горната дясна част на RCD с нула. Това вариант ли е без земя?

  отговор
  • Admin

   Без земя няма да работи, но без RCD, когато докоснете тялото на вашия нагревател - "работите", възможно е това да е за последно. Значи имате земя или не? Каква земя ще свържете? Ако ще нулирате контакт за свързване на земята без земя, моля, имайте предвид, че ако нула изгори, на случая ще се появи фаза! Теч ще работи без вашата верига, ако докоснете кутията, но изберете RCD с по-малък ток на задействане.

   отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *