Възможно ли е да свържете три фази от различни броячи (3 до 220)?

Александър пита:
Имам кухня с апартаменти и гараж. Навсякъде има 220V метра и различни фази. Мога ли да си направя 380V от тези броячи в гаража. Ако е така, как ще се изчислят и дали това трябва да бъде договорено. 380V са необходими за свързване на струг.
Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Теоретично всеки от броячите ще се отчита като една трета от консумираната от машината мощност. Имате ли всички гишета и сгради изброени на един и същи сайт? Но защо три входа се правят с различни фази и различни броячи? За този въпрос отидете до компанията, за която плащате пари (продажби на енергия). Тя трябва да работи без координация. Но имате някаква странна ситуация.
Ако не искате да координирате нещо - свържете двигателя на машината чрез кондензатор, ако това не ви подхожда - купете честотен преобразувател, той ще направи 3 до 220 от 1 фаза 220, можете също да контролирате скоростта на въртене.
Зареждането ...

2 коментара

 • Александър

  Броячите не са на един сайт, но всичко е наблизо. Разстоянието от апартамента е около 40 метра, от кухнята 20. Имаме тел. Искаха да пренесат 380v-10kw в гаража, за някои документи поискаха 80 хиляди. 7,5 кВт въртящ двигател за такава мощност също не е евтин. Аз съм в LNR (Луганската народна република). Работя в мина и заплатата ми е 10 хиляди. Затова трябва да измислите. Нуждаете се от помощ как да го направите правилно. Благодаря за отговора.

  отговор
  • Admin

   Zdravsvtvuyte! Консултирах се с колеги и в процеса на диалог стигнахме до извода, че такава връзка продажбата на енергия може да бъде класифицирана като кражба!

   Намерете компромис, например вашето изискване за толкова голяма мощност на машината е твърде критично? Може би сложете киловат за 2-3 двигателя и го завъртете с chastotnik? Ще бъде по-евтино, по-добре и по-спокойно. при 7 kW - наистина проблем да се намери евтин chastotnik, и дори с еднофазна връзка ...

    

   отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *