Мога ли да свържа чистачка чрез захранване на лаптоп?

Добър ден. За лични цели използвайте двигателя на чистачките. Номиналното му напрежение е 12 волта. Искам временно да го забивам с захранване на лаптоп. Но той има мощност 20 V. Наистина ли е възможно те да захранват двигателя или е по-добре да закрепите димер / ШИМ? Не съм добър в електричеството.

Зареждане...

един коментар

  • Admin

    Здравейте! Можеш да храниш. От краткосрочно включване, най-вероятно, нищо няма да му се случи. Обърнете внимание, че може дори да се нагрее при номинално напрежение, трябва да проверите. За да намалите напрежението на PSU за лаптоп, трябва да използвате например PWM димер или импулсен преобразувател за сваляне, например до lm2596. Но той има ток от силата на няколко ампера. Можете да свържете два паралелно, но след това регулиращият потенциометър е споен от един и неговите контакти са споени към останалия потенциометър на втората платка. Това е една от възможностите.

    Можете също да използвате регулатора на NE555 и транзистора на полевия ефект. И ако сте по-малко или по-малко силни в електрониката, можете да намерите веригата за обратна връзка на лаптопа и да я редактирате. Между другото, той може да бъде сглобен на TL431. Няма нищо сложно - увеличавайки съпротивлението на долния резистор в сбруята - увеличавате изходното напрежение и увеличавате съпротивлението на горния - намалявате изходното напрежение.

    А какво ще кажете за тока? Сигурен ли си, че може да издържи? Ако не сте силен в горните проблеми, всеки PWM димер е подходящ, но е желателно той да има въртящ се регулатор, за да можете да зададете първоначалното напрежение, така че да няма такъв проблем като с бутоните - който при включване може да издава 100% напрежение, докато докато не го спуснете.

    Отговарям

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *