Мога ли да свържа фурната към електрически контакт без заземяване?

Ще направя инсталирането на фурна в Хрушчов. Прочетох вашата статия за свързването на фурната https://electroexp.com/prostaya-ustanovka-elektricheskogo-duxovogo-shkafa-v-tri-etapa.html, Казвате, че в изхода задължително се нуждаят от заземяване. В подовия щит на Хрушчов няма заземяване. Какво мислиш? Струва ли си напълно да се откаже от фурната? Или можете да сложите diffavomat, например, C20A с ток на изтичане 30 mA (имам VVG кабел ng 2x4 mm2) и поне ще го защити за колко? Благодаря предварително за отговора!

Зареждане...

един коментар

 • Admin

  1. Първо трябва да знаете мощността на фурната, тъй като от вас ще зависи да поставите обикновен контакт на 16А или мощност на 32 ампера, или ако фурната е много мощна, тогава електрическият контакт може да не е достатъчен за 32А, след това кабелът се свързва директно към клемите.

  2. По-добре е да разтегнете трижилния кабел и ако инсталирате гнездо, той също е заземен, тъй като днес няма входен заземител на входа, а утре може да се появи и проводникът винаги може да бъде свързан към ново заземяване.
  3. Можете да поставите difavtomat на фурната, тази защита вече е надминала много защита с проводник за заземяване. Свързвайки дори към двужилен кабел, можете да сте сигурни, че difavtomat ще предпази човек от случайни течове на ток към човешкото тяло.
  4. Диференциалната машина се избира от напречното сечение на проводника, а напречното сечение на проводника се избира от товара на фурната. Ако мощността му е до 4,6 кВт (21 ампера), тогава проводникът се нуждае от VVG 2 * 2,5 mm или VVG 3 * 2,5 mm

  Отговарям

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *