Мога ли да свържа фурна с мощност 3 kW и плот от 7 kW към една линия?

Антон пита:
Здравейте, въпросът е как да свържете фурната и котлона правилно. След ремонта „чудотворците“ забравиха да сложат отделен кабел за фурната. Има само един кабел 3x6, автоматичен C32. Общата мощност на два уреда е 10 kW (котлони 7 kW, фурна 3 kW). Ремонтниците предлагат да хвърлите изхода на фурната от този кабел. (Но това ме притеснява много).

Възможно ли е такова решение има ли гнездо за 2,5 мм пералня с инсталирана наблизо машина С16? Ако премахнете друго гнездо от него и не стартирайте фурната и пералнята едновременно. Или какъв е най-добрият начин да продължите?

Благодаря предварително за отговора.

Отговорът на въпроса:
Здравейте. Според SP 31.110 и неговите актуализирани версии, полагането на отделен кабел за фурната не е задължително. Освен това мощността на повечето фурни се намира в диапазона от 2-3 кВт, което позволява свързването й чрез конвенционален контакт.

Ако искате, свържете се към електропровода на печката, по принцип това не е забранено, документът гласи в точка 10.2 „В апартаменти на жилищни сгради, оборудвани с електрически печки, трябва да бъде осигурена отделна групова линия за доставка на тези печки (14.27). Линиите за захранване на еднофазни електрически печки трябва да бъдат направени от медни проводници със сечение най-малко 6 mm². "

И се оказва, че не е напълно ясно „с електрически печки“, сега те поставят плота поотделно, а фурните са отделни, както във вашия случай, докато плота се счита за електрически печки, а фурните не са. Но ако прецените от гледна точка, че пълноценната електрическа печка е повърхност с котлони + фурна, това означава, че свързването на фурната и плота е законно и отговаря на изискванията на регулаторните документи.

Кабелът, който сте избрали, е точно този, който съвместното предприятие, посочено по-горе, препоръчва, но машината може да се монтира на него на 40А, въпреки че това зависи от дължината на линията и разпределената мощност, като цяло, ако кабелът е висококачествен и напречното сечение на неговите проводими проводници е както е посочено, след това поставете 40А ...

Тъй като 32A на 220V вече е 7 кВт, тоест точно до плота ви, ако се случи, че всички халки работят с пълна мощност, а жена ви слага нещо във фурната, за да се пече, машината ще избие.

Можете да се свържете с линията на пералнята, но няма да има едновременна работа на пералнята и фурната.

Лично аз бих направил това:

Вариант 1: ако кабелът за електрическата печка съвпада с декларираното напречно сечение, тогава бих поставил машината на 40А и ще се свържа към тази линия.

Вариант 2: Поставете още една линия от електрическия панел за свързване на фурната (2,5 mm² с автоматична машина 16A).

Вариант 3: Ако няма възможност за полагане на нова линия, тогава ще се свържете към изхода на пералнята, или чрез инсталиране на двоен изход, или друг единичен, полагане на кабел между тях, свързване на кабела (най-лошият, но доста работещ и адекватен вариант)

Зареждане...

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *