Възможно ли е да свържете заваръчната машина към домакинска 220V мрежа?

Добре дошли! Има полуавтоматична характеристика 220v, входен ток 30-200a. У дома глюкомерът е еднофазен, 220 V, 5-15a, (написано на електромера), два щепсела за 16 и 25a, окабеляване 2,5 mm 2, алуминий в цялата къща. Свързах заваръчната машина от изхода през удължителен кабел и се опитах да готвя, плотът не изби и навън изглежда, че готви нормално. Въпросът е, може ли окабеляването да изгори или самият електромер поради заваряване (страхувам се да използвам полуавтоматично устройство, след като разгледах характеристиките на електромера), или все още мога да готвя?

Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Добре дошли! Това, което написахте, най-вероятно е изходен ток. Малко вероятно е да сте закупили 40 кВт заварчик, за да се свържете към еднофазен контакт. Най-вероятно имате устройство с мощност 3-5 кВт и все още ще бъдете нокаутиран от машина с дълга дъга при максимален ток. Реалният изходен ток обаче може да бъде много по-малък от 200A. Ако такива свещи първоначално са били инсталирани и избрани от електротехниците, които са извършили връзката, тогава електромерът няма да гори. За да успокоите душата си - напишете пълен модел брояч и му изпратете снимка, ние ще ви посъветваме по-подробно.
    Плюс това е препоръчително да свържете това устройство към отделен контакт или машина, свързана директно към щепселите на глюкомера, или ако можете да направите това, да включите през друг индивидуален допълнителен автомат. Но в този случай трябва да бъдете изключително внимателни и да се уверите, че когато използвате заваряване в къщата, не използвайте мощни електрически уреди.

    отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *