Мога ли да свържа индукционна печка към конвенционален контакт?

Олеся пита:
Кажете ми, моля ви, завършихме ремонта в новата сграда и ни дадоха индукционен плот, трябва ли да издърпаме допълнителен кабел от щита, за да го свържем или можем да се свържем от обикновен контакт, ако има 2,5 мм кабел?
Отговорът на въпроса:
Сякаш по два начина. Панелът е като електрическа печка и тъй като е електрическа печка, се нуждаете от отделен кабел и отделна машина, а кабелът се препоръчва поне 6 mm², това е в съответствие с SP 31.110 и неговите актуализирани версии.

Обаче котлоните са различни, явно имате малка, може би 2 горелки, явно консумира по-малко от 3,5 кВт. Първоначално оборудван с щепсел? Ако отговорът е да, тогава е разумно да се свържете директно към контакта, ако не, тогава погледнете мощността на печката, прочетете тока, за това трябва да разделите мощността по напрежение.

Стандартният контакт е предназначен за 10-16A, което означава, че можете да свържете устройства с мощност от 2,2 до 3,5 кВт към него (в зависимост от кой изход, основно всички съвременни са проектирани съответно за 16А и 3,5 кВт).

Ако вашата печка консумира повече, поставете отделна линия и свържете кабела директно или през специален контакт за електрическа печка. Такива гнезда са по-големи, обикновено щепсели за тях с правоъгълни щифтове и могат да издържат на ток от 25 ампера (или повече) ...

Зареждане...

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *