Може ли 220 V крушка да бъде свързана към 110 V мрежа?

Може ли лампа, проектирана за 220 волтова мрежа, да бъде свързана към мрежа с захранващо напрежение 110 волта? Имам лампа SBPA-15 с лампа C110-12-100 + 50, исках да сложа обикновена лампа, предназначена за 220-230 волта.

(1 гласа)
Зареждането ...

4 коментара

 • Admin

  Добре дошли! Лампата с нажежаема жичка в този режим на захранване ще работи добре и ще издържи много дълго време, само тя ще свети на половин светлина, но най-вероятно LED лампите няма да работят. Разбира се, ако обхватът на напрежението от тип "90-230V" не е посочен в техническите му спецификации. Е, можете да използвате трансформатор или автотрансформатор. Завъртете трансформатора напротив: приложете 110V мощност към изхода 110V и свържете товара към 220V “входа”.

  отговор
 • Гриша

  ТОЧНО наполовина? Мислехте добре? Може би опитайте отново ... направо от училище за начало

  отговор
  • Admin

   Критични ли сте към процента на светещия поток до намаляване на ефективното напрежение наполовина? Повече от перфектно си спомням, че училището не е взело предвид зависимостта на светлинния поток от подадената енергия от спиралата на нажежаемата лампа, но вероятно ще е по-малка. Но при захранващо напрежение с две по-малко от номиналното напрежение, половината мощност ще бъде разпределена на резистивния товар, без да се взема предвид влиянието на температурния коефициент на съпротивление. Но дори и при такива условия, че лампата свети по-слабо от два пъти, никой не забранява да се инсталират 200 лампи вместо 100W, например.
   И когато включите лампата с нажежаема жичка през диода, която дава разрез на една полувълна и намаляване на средното квадратно напрежение с повече от два пъти, яркост. Лампата, възприемана от окото, се намалява не толкова забележимо.

   отговор
 • Анатолий

  Купих по погрешка инвертор от 12 до 110 в с мощност 6000 вата. Мога ли да го свържа с ютия, която е с мощност 220 V или не?

  отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *