Мога ли да използвам гнезда за конектор RJ45 за телефония?

Здравейте! Въпросът се отнася до телефонията, изглежда, че има сигнали с нисък ток. Телефонните номера от разклонителната кутия идват в сградата ни и влизат в телефонната станция (телефонна станция, която вече разпространява сигнали). След него числата на усуканата двойка около сградата се разминават. Извиване на проводници се правеше близо до всеки шкаф според вида на усукване на проводниците и съответно се разминават в шкафове. Идеята дойде да се използват гнезда за 8-ядрен RJ45 за замяна на конвенционални обрати. Възможно ли е да се заемат всички ядра в 1 изход (синьо например и светло синьо е едно число) и по този начин всички двойки?

Оказва се, че няколко чифта проводници с номера ще влязат в контакта и всичко това ще влезе в конектора, в който също са навити няколко проводника, по 2 от всеки. На фигурата исках да покажа обща идея. Ще издържа ли търговската мрежа на такава работа? Това е просто платка, но в обикновените адаптери за телефония няма платки, а само проводници с голямо напречно сечение!

Гнезда за конектор RJ45 за телефония

Зареждане...

един коментар

  • Admin

    Разбира се, че е, но не е обичайно да се прави това. Ако вижда това като телефонен оператор или сигнализатор, очевидно няма да е доволен. Максимумът обикновено е усукана двойка, свързана към двоен контакт и от там отива на два телефона. Практиката показва това като най-доброто решение в подобна ситуация, тъй като често има ядра или къси, или стиснати (счупени), тогава резервните ядра просто се използват.

    Отговарям

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *