Мога ли да използвам фитинги за заземяване в апартамента?

Кажете ми, мога ли да използвам армировката на панелни къщи тип Хрушчов като заземяване? Ако е така, би била добра такава защита? Вторият въпрос: защо можете да заземите стоманена вана, освен щита? Например към същото закрепване и т.н.?

Зареждане...

13 коментара

 • Admin

  Здравейте! Ако арматурата има добра връзка със земята - по принцип можете да опитате да измерите напрежението между фазата и вашата арматура. Ако е близо до 0, значи земята е там. За да разберете колко добра е земята, опитайте да свържете поне 100 W лампа с нажежаема жичка между фазата и арматурата. Ако след свързване на лампата към нейните клеми, напрежението се различава от това в контакта с повече от 5 волта - няма да има нормална защита. На първо място, така че банята да не бие с електричество - изравнете потенциала в стаята, за това свържете всички метални елементи в стаята помежду си с всеки отделен проводник към шината PMC.

  Отговарям
  • Алексей

   И как трябва лампата да гори с добро заземяване, тя става по-скучна, отколкото от контакта?

   Отговарям
   • Admin

    Ако земята е добра, тогава лампата трябва да свети ярко. Но това не е напълно вярно. Това трябва да се измери с омметър. Според PUE съпротивлението на заземяващия контур трябва да бъде до 4 ома при 380V и до 8 ома при 220V, а при обект с мрежа от 380 / 220V - до 30 ома. Подробности за тази статия: https://electroexp.com/kak-izmerit-soprotivlenie-kontura-zazemleniya.html.

    Отговарям
  • Алексей

   Едната жица към фазата, а другата към клапана показва 200-210 v какво означава това? Може ли арматурата да е нулева? И не е ли опасно да се заземява на арматурата, защото може да влезе в контакт с железния нагревателен щранг?

   Отговарям
   • Admin

    И колко волта са между фаза и нула? Извършихте серия от проверки и всички показват лошо заземяване. Не е ясно какво заземяване може да бъде опасно за клапана и че е в контакт с тръбопровода? Той също е положен в земята.

    Отговарям
    • Алексей

     Между фаза и нула 220. Всички казват, че е невъзможно да се монтират към щрангове, че в случаите, когато токът преминава през тръбите и т.н. към щита, има и просто зануляване, къде мога да отида?

     Отговарям
     • Admin

      Защо наистина се нуждаете от заземяване толкова много, че упорито работихте, за да поискате разрешение да заземите армировката за една седмица? Задайте RCD на входа на 30 mA, за предпочитане 10 (ако няма фалшиви позитиви) - той ще работи с двупроводна верига, когато докоснете частта на живо. Фактът, че там 220 е без товар, мнозина също имат батерия за отопление, ако свържете електрическа крушка, тя дори няма да се опита да изгори, а мултицетът показва номиналното напрежение.

 • Алексей

  Проверих, че когато отида на електрическия контакт, светодиодът светва нормално и когато е свързан към осветителното тяло, той светва слабо с около половината, ще бъде ли нормално заземяване

  Отговарям
  • Admin

   Не, това, което пишете, не е нормално основание.

   Отговарям
 • Алексей

  И кажете ми защо самата баня не е заземена, а показва заземяването, както и щранг, защото не е свързано към него сухо и няма нищо общо с него, отделено е от всичко, как може да стане това ???

  Отговарям
  • Admin

   Ако по време на измерванията, според вашите думи, ваната показва същите резултати, тогава ваната не е напълно изолирана. В крайна сметка съм сигурен, че на краката й нямате диелектрични килими и други неща. Може да бъде в контакт с водопровод, кранове, мокри плочки, бетон и др.

   Отговарям
 • Алексей

  Искам да свържа хладилника чрез реле за напрежение към бутон, гнездо Novatek-elekto тип. Има ли нов SVENvsp-16pd, знаете ли нещо за него? Кое от тях можете да посъветвате?

  Отговарям
 • Ramziddin

  Здравейте скъпи майстори. Какво ще кажете, възможно ли е да вземете заземяването на апартамента от арматурата вътре в бордюра.

  Отговарям

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *