Може ли стената да се нагрее поради неправилно окабеляване?

Ирина пита:
Здравейте Жилището се отоплява стена в съседство със съседите. Мястото е такова, че не може да има тръби или оборудване - и ние, и съседите имаме коридор на това място. Има подозрение, че окабеляването е неизправно. В кухнята и в банята светлината често се включва късно. Търговските обекти са стари. Стената е частично загрята отдолу нагоре, така че дори е малко горещо в близост до нея. В такива въпроси не разбирам, но няма друго обяснение освен окабеляването. Кажете ми дали окабеляването може да загрява стената?
Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Отоплението на стените наистина може да бъде свързано с окабеляването, особено ако разпределителната кутия е заградена някъде близо до мястото за отопление и усуквания или други видове връзки са отслабени в нея. Тя може да бъде причинена и от прекомерна консумация на енергия от вас или вашите съседи (освен ако разбира се не е положен кабел в нея). Ако не сте увеличили консумацията си, тогава може би съсед. Лесно е да проверите дали електромерите са на обекта, погледнете във време, когато най-силното отопление не навива брояча при съседите твърде бързо.

Светлината светва ли късно? Така че може би имате LED или компактни флуоресцентни (енергоспестяващи) крушки? Много от тях се забавят. Свържете се с електротехници, не тук. За съжаление, не можем да проверим окабеляването ви чрез интернет.

(1 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *