Възможно ли е да има причина в старата линия на багажника, ако у дома има мъгла?

Здравейте, да, точно така - напрежението е в нормални граници (214 или повече), а осветлението в къщата е като в пещера. Сега в една стая има лампа от 150 вата, а видимостта е като тази на 40-те. В началото на годината се счупи микровълнова (ремонтът струва 3500), през лятото прахосмукачка - 1500 тона. Едва стигнахме до областната енергийна служба (живеем в селото), при пристигането измерихме напрежението (204-214), отрязахме клоните над тръбната линия, до обратите, към които обърнах вниманието им, те казаха, че е допустимо и замяната на линията с SIP не е възможно дори в близкото бъдеще (не сме от крадци, като ръководители на селски администрации и т.н.). Преди това трансформаторът беше сменен два пъти на три улици, казвам, може би всичко е едно и също в линията (за 20 години те никога не са сменяли главната линия, водеща към къщата - два пъти за своя сметка). Също така трябваше да ремонтирам лаптопа три пъти, майсторът каза така, ако светлината угасва често или напрежението е слабо, ще го донесете повече от веднъж. На близката улица, докато това лято напрежението спадна до 140 V и много устройства не изгориха и един активист се прибра вкъщи, събра подписи и едва след това замени линията, шест месеца по-късно. Това е нормално?

Зареждане...

един коментар

 • Admin

  Разбира се, това не е нормално. Организацията за доставка на енергия трябва да поддържа електрическите мрежи в добро състояние, да осигурява надеждно и висококачествено захранване. Оборудването се отказва поради падане на напрежението, прекомерно ниско напрежение.
  Във всеки случай е необходимо да се промени линията, ако тя е в незадоволително състояние и това трябва да се направи своевременно. Също така причината за спада на напрежението може да е недостатъчната мощност на захранващия трансформатор - той работи в режим на претоварване и бързо може да се провали - най-вероятно поради тази причина трансформаторът е бил сменен няколко пъти.
  В случай на проблеми, трябва да се свържете с по-високи организации, ако вашата доставчическа организация не изпълнява задълженията си.
  Ако все още има проблем с пренапреженията на напрежението, тогава в този случай е по-целесъобразно да закупите стабилизатор на напрежението - това ще бъде по-евтино в сравнение със загубите, които биха могли да възникнат в случай на повреда на скъпи домакински уреди поради пренапрежения на напрежението.

  Отговарям

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *