Микровълновата не загрява храната - списък на възможните причини

Така че, ако имате ситуация, в която микровълновата не се нагрява, но работи така, сякаш нищо не се е случило: тихо, тя свети вътре и плочата се върти, тогава трябва да премахнете защитния екран и да проверите всички вътрешни части. Понякога причината за повредата на микровълновата фурна е доста банална и може да бъде решена за няколко минути, а понякога е необходимо да се придобият нови части и да се извърши подмяната, което изисква определени умения. Сега ще разгледаме основните причини за повреда и как да ги поправим със собствените си ръце.

Прости грешки

Тестване на мултицет

Има случаи, когато повредата е причинена не от повреда на „вътрешността“ на микровълновата печка, а по причини като:

 • Ниско напрежение - по-малко от 220 V. Дори малко отклонение (при 20 V) може да повлияе на работата на микровълновата фурна, включително възможността за отопление. В резултат на това може да се нагрее чинията и храната в центъра да бъде студена. За да разрешите този проблем, се препоръчва да инсталирате непрекъсваемо захранващо устройство.
 • Продължава мрежови задръствания в резултат на работата на два или повече мощни електрически уреди от един контакт. В този случай е необходимо всеки потребител да донесе отделен изход.
 • Вратата се счупи, или по-скоро нейните ключалки. В резултат на непълно затваряне микровълновата леко затопля продуктите. Решението е да поправите или напълно да замените ключалките.
 • Може би е избран грешен режим. Например, ако преди това сте настроили фурната да се размразява, значи сте забравили да превключите обратно. Функцията за размразяване няма да може да загрява храната до висока температура, в резултат на което ще помислите как да ремонтирате оборудване, което вече работи.

Ако не е подходяща нито една от изброените опции, най-вероятната причина микровълновата печка да не загрява храната е повредата на предпазителите, кондензатора, магнетрона или диода с високо напрежение. След това ще разгледаме варианти за решаване на всеки от проблемите.

Разбивките са по-трудни

Така че ще разгледаме как правилно да идентифицираме неизправност и съответно да поправим микровълнова фурна със собствените си ръце.Компоненти на микровълнова фурна

Преди да пристъпите към независимо отстраняване на неизправности, не забравяйте да изключите микровълновата печка от мрежата и да намерите инструкции за нея. Инструкцията е необходима, за да знаете къде се намират всички елементи на веригата, които ще проверите.

предпазител

предпазител

Първото нещо, което трябва да направите, когато сваляте капака, е да проверите дали предпазителите работят. Ако станат черни или нишката вътре е издухана, тогава просто трябва да замените предпазителя с нов. Обикновено вътре са монтирани два предпазителя.

Обръщаме вашето внимание на факта, че когато купувате нов предпазител, най-добре е да вземете стария със себе си (който изгоря) от къщата, за да закупите точно същия вид продукт. Не препоръчваме да използвате така наречените „бъгове“, изработени от тънка тел, които могат да спестят ситуацията. В този случай вероятността от пожар е изключително висока, в допълнение, цената на нормален предпазител не надвишава 50!

Видео инструкция за намиране на възможната причина за неизправността:

Как да ремонтирате микровълнова фурна, която не загрява храна, но в същото време се обръща и свети

Инсталиран и не помогна? Помислете какво още можете да направите, ако микровълновата не загрява храната.

кондензатор

Ако включите оборудването, чуете бръмчащ шум или външен шум отвътре, кондензаторът може да се счупи. Изпълнението му изобщо не е трудно да се провери. За целта ви е необходим омметър, който се свързва със самата част.кондензатор

Ако стрелката на омметъра се отклони, кондензаторът е в ред, ако не, той е в ред, така че микровълновата фурна издава шум по време на работа.Трябва да се отбележи, че преди проверка (всъщност, както и подмяна) кондензаторът трябва да бъде напълно разреден!

Ако изведнъж по време на работа на оборудването забележите, че нещо се пука във вътрешността на камерата и в същото време можете да чуете вонята на горелката, препоръчваме ви да погледнете какво се е счупило в този случай:

Как да оправим микровълнова фурна, ако вътре започна да искри, се появи сажди и неприятна миризма

Диод с високо напрежение

Обикновено тестването на диод с високо напрежение не се извършва, като се посочва сложността на работата. Наистина е много по-лесно да закупите нов продукт, основното е да се уверите, че проблемът е в него.Диод с високо напрежение

За да определите неизправността на диода, можете да използвате кондензатор с високо напрежение (той не трябва да се нагрява). Още два очевидни признака са духането на предпазителя и бръмченето на микровълновата фурна, когато тя е включена (ако оборудването бръмчи по-трудно от обикновено).

магнетронно

Ако сте проверили всички елементи на веригата и нямаше неизправности, най-вероятно причината микровълновата печка да не се нагрява е в магнетрона. Неговото предназначение е генерирането на високочестотно електрическо поле, което осъществява нагряването на продуктите в камерата.магнетронно

Характерен признак, показващ неизправност на магнетрона, е повишено шумолене по време на работа на оборудването. Ако микровълновата печка бръмчи, но не затопля, трябва визуално да проверите частта за отлагания и пукнатини. Ако няма дефекти във външния вид, проверете с омметър (корпусът не трябва да звъни с захранващ кондензатор). Изгорял магнетрон трябва да бъде заменен с нов, с абсолютно същите размери и спецификации!

Причини за неуспех

И така, казахме ви какво да правите, ако микровълновата не загрява храната. Много по-важно е обаче да се отговори на въпроса: „Защо микровълновата фурна спря да се нагрява?“. Отговорът е доста прост - най-вероятно сте злоупотребили с оборудването.Ремонтни работи

Основните причини, поради които микровълновата не затопля храна са:

 • загряване на храна в метални съдове (тук също принадлежат предмети, например лъжица);
 • включване на оборудването в режим на празен ход (без продукти вътре);
 • износване на резервни части във времето;
 • затопляне на сурови яйца и течности в затворени контейнери, които експлодират при нагряване.

Трябва също така да се отбележи, че евтиното китайско оборудване се разрушава поради некачествено сглобяване, така че ако купите съмнително евтино устройство, не забравяйте, че „аварийният плаща два пъти“. И накрая, обръщаме вашето внимание на факта, че ако микровълновата фурна е под гаранция, в никакъв случай не отваряйте корпуса и не го правите сами. По-добре веднага да отидете в сервизния център, където опитни специалисти ще тестват и ремонтират устройството за сметка на компанията.

И накрая, препоръчваме ви да разгледате друго полезно ръководство за ремонт:

Алгоритъм за отстраняване на неизправности

Съветваме ви да прочетете:

Алгоритъм за отстраняване на неизправности

Как да ремонтирате микровълнова фурна, която не загрява храната, но в същото време се обръща и свети

Как да оправим микровълнова фурна, ако вътре започна да искри, се появи сажди и неприятна миризма

(69 гласа)
Зареждане...

162 коментара

 • Андрю

  Здравейте, микровълновата ми не работи, когато я включа, за да загрее храна, не се затопля и лампата е инфрачервена. Пуши!

  Отговарям
  • Admin

   Можете ли да посочите фирмата и модела на микровълновата? Като цяло има много причини, поради които микровълновата фурна пуши. Най-често проблемът е отказът на трансформатора или магнетрона. Те трябва да бъдат проверени в съответствие с техниката, предоставена в статията.

   Отговарям
 • Аян

  Добър ден. Имам това положение: в микровълновата размразих месото, сложих го на размразяване, след което го сложих да затопля обикновена храна в среден режим, печката започна отвътре. Загрява храна, но пуши. Димът излиза през горното отделение на въздуха. Каква е причината? Измих хлебни трохи от мазнина и т.н.

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Разгледали ли сте състоянието на плаката слюда? Може би причината е в него и просто ще трябва да бъде заменена. Гледайте видеото, предоставено по-горе в статията, там се разглежда напълно подобен проблем!

   Отговарям
  • Майкъл

   Измийте Десет

   Отговарям
 • Николай

  Добър ден! Микровълновата не се върти и не бръмчи, светлината също не свети, но в същото време менютата и бутоните работят както трябва, времето минава.
  По време на стартиране те натискат (барабани?) И отброяването продължава, но в същото време пълна тишина.
  Какво може да бъде?

  Отговарям
  • Admin

   Както вече беше написано в статията, вземете мултицет и последователно позвънете всички елементи на веригата. Може би магнетронът или кондензаторът не са в ред.

   Отговарям
 • любов

  Здравейте! Имам микровълнова печка на Samsung - -SE- свети в прозореца за гледане и нито един бутон не отговаря на нищо. Каква може да е причината? благодаря

  Отговарям
  • Admin

   Добър ден! Грешката на Samsung SE „SE“ означава, че бутонът на сензорния панел е заключен. Най-често това се случва поради прах или влага, влизащи в сензора. Опитайте се внимателно да разглобите микровълновата и да почистите сензорния панел с памук, потопен в алкохол. Ако след това грешката не изчезне от дисплея, най-вероятно ще трябва да замените сензора с нов.

   Отговарям
 • роман

  Изобщо не работи Може ли лампата да е причината?

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Къде лампата не работи в самата камера? А какво ще кажете за всичко останало - върти ли се плочата, работи ли дисплеят и т.н.?

   Отговарям
 • Валери

  Здравейте, имам микровълнова фурна с джакузи, включвам микровълновата и след 40 секунди взрива предпазителя, включвам решетката без микровълнова фурна всичко работи. Каква може да е причината? благодаря

  Отговарям
  • Admin

   Добър ден! Моля, кажете ми кой предпазител е взривен? Може да има до 3 броя, с различни параметри на силата на тока (1,5-2 A или 8-12).

   Отговарям
   • Валери

    Стъкло H520 10A 250V 5 * 20, няма повече предпазители.

    Отговарям
    • Admin

     Така че, най-вероятно, магнетронът се е провалил. Опитайте да го позвъните с мултицет!

     Отговарям
 • Андрю

  Микровълновата фурна Elenberg, работи 10 години, спря отоплението, няма изгорели части, като нова, веригата все още не е тествана. Много услуги с тази компания не работят. Основните елементи на микровълновата има ли определен експлоатационен живот? Колко дълго ще продължи ремонтът?

  Отговарям
  • Admin

   Добър ден! Е, гаранционният срок вече е преминал, а 10-годишният експлоатационен живот не е много висок показател. Проверете веригата с мултицет и сменете дефектния елемент, може би това е просто предпазител. Ремонтът ще удължи живота на микровълновата фурна за неопределено време, ако се използва правилно.

   Отговарям
 • Александър

  Микровълновата ми Sanyo работи, но не се нагрява, визуално проверен предпазител с висока честота изглежда е подходящ

  Отговарям
  • Admin

   Добър ден! Необходимо е не само визуално да изглежда, но и да се провери веригата с тестер. В допълнение, следвайте останалите препоръки, изложени в статията!

   Отговарям
 • Влад

  Магнетронът смърди, предпазителят (високо напрежение) е изгорял, заменил го е. Magnetron kapets?

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! След смяната на предпазителя микровълновата започва да работи нормално? Опитвали ли сте тестера да звъни на магнетрон?

   Отговарям
   • Влад

    Всъщност по въпроса! Манетронът смърди и изглежда. От доста време не го включвам, изведнъж пожар ?? Не съм се обадил на тестера - не знам как. Магнитите се превъртат - трябва ли да бъде? На външен вид магнетронът е наред - не се стопява никъде, всичко е цяло, както е на снимката ви.

    Отговарям
 • Радик

  микровълновата се включва, светлината е включена, вентилаторът работи, всичко работи все едно микровълновата е работила, но не се нагрява, напрежението е 220, мрежата не е претоварена, не са включили празната, компания Daewoo,

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Така че, обадете се с мултицет всички елементи на веригата. Във видео уроците статията разгледа подробно технологията за проверка.

   Отговарям
 • максима

  Включете LG микровълновата, светлината се включва, включва се, таймерът е настроен на таймера, но отброяването не върви и храната изобщо не се загрява. Той свали капака, визуално повреден от вътрешностите и няма следи от сажди. Как да бъде

  Отговарям
  • Admin

   Явно неизправност в електрониката. Тук е малко вероятно да успеете сами да разрешите проблема и трябва да се обадите на съветника. Единственото нещо, което ще ви посъветвам, ако храната не се нагрява, проверете предпазителите и магнетрона!

   Отговарям
 • Вячеслав

  Микровълновата ми Elenberg счупи микровълновия превключвател, той се стопи вътре, кажи ми къде да взема новия превключвател

  Отговарям
  • Admin

   Avito да помогне :) В допълнение, можете да пътувате до сервизни центрове, те често купуват счупено оборудване за части. Може би по този начин можете да намерите подходящата резервна част.

   Отговарям
 • Александър

  Микровълновата печка на Samsung изгори предпазител с високо напрежение в пластмасова кутия, заменена, но без промени. Печката бръмчи и това е всичко. Според вашите истории разбирам, че това прилича на диод с високо напрежение. Кажете ми?

  Отговарям
 • Александър

  Печката бръмчи и загрява

  Отговарям
  • Admin

   Добър вечер! Най-вероятно да, опитайте да замените!

   Отговарям
 • Сергей

  Добър ден. Имам микровълнова фурна LIBERTON, опитах се да нагрея вода в чаша, но нищо не се случи, завърти се, свети, но не се затопля. Какво може да бъде?

  Отговарям
  • Admin

   Още при първото видео в статията проблемът ви беше току-що разгледан. Майсторът ремонтира микровълнова фурна на Daewoo, която има взривен предпазител.

   Отговарям
 • Назар

  Демонтира микровълновата, не работи. Светлината свети, когато вратата се затвори, затварям микрика, вентилаторът започва да работи и нищо друго изглежда не работи. Не отговаря на старт. MB предпазител? Той е там сам, така че не, дисплеят е включен

  Отговарям
  • Admin

   Може да има три предпазителя ... прочетете коментарите по-горе, описах къде е инсталиран. Проверете всички елементи на веригата с тестер.

   Отговарям
 • Сергей

  Здравейте, проверих цялата верига от предпазители, всичко е нормално, но микровълновата не се нагрява и не поема натоварването от мрежата (гледам регулатора на напрежението, в който е свързан). Светлината свети и плочата се върти. Понякога се чуват външни шумове, проверих кондензатора, както е показано във видеото, той не се счупва. Какво има?

  Отговарям
  • Admin

   Добър ден, Сергей! Проверете магнетрон и диод с високо напрежение. Обикновено, ако тези два елемента на веригата се провалят, можете да чуете външен шум. Ако сте убедени, че магнетронът и диодът са непокътнати, по-добре е да вземете микровълновата печка за ремонт за експертна диагностика.

   Отговарям
 • Александър

  Добър ден! Болтът вътре, който държеше скарата, започна да искри. Защо?

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Най-вероятно микровълновата искри поради силно замърсяване. Ако болта е мазен, почистете го старателно. Втората причина може да е срив. В този случай трябва да видите визуално всички връзки за отворен.

   Отговарям
 • Юджийн

  кажи ми, гледах видеото ти за предпазителя, изглеждаше, че изгори, как си сложил тънките проводници и си включил проводниците?

  Отговарям
  • Admin

   Здравей, Юджин! В статията отделно подчертахме фразата, която силно не препоръчваме да използвате телени бъгове вместо предпазители. Прикачихме видеото, за да покажем къде е поставен предпазителят в микровълновата печка и как изглежда. Ако няма уреди, няма да е възможно сами да поправите микровълновата фурна.

   Отговарям
 • Никита

  Здравейте, имаме Samsung m1712nr, печката започна да мирише на пластмаса и не загрява храната. Никой не може да чуе шума, предпазителят в пластмасата е цял, другите 2 са бели. Не забелязах видими повреди ... Кажи ми какво може да бъде?

  Отговарям
  • Admin

   Добър ден! Алтернативно, слюдената плоча причинява разрушаване. Статията предоставя видео, показващо как да замените тази резервна част със собствените си ръце!

   Отговарям
 • победител

  Здравейте! Микровълновата работи само сутрин и следобед, а вечер работи, но не е топло.

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Ситуацията със сигурност е интересна, възможно е това да се дължи на скокове на мощността! Светлината в полилея мига вечер?

   Отговарям
   • победител

    Не, те не мигат - напрежението е 216 волта - просто се измерва с тестер.

    Отговарям
 • победител

  преди две години беше ремонтиран, работеше добре една година и после стана) ден)

  Отговарям
  • Admin

   Ситуацията наистина е много странна. Можете да опитате да поставите регулатор на напрежението. Повече от сигурно е, че причината все още е именно в напрежението. Сутрешното и вечерното време по никакъв начин не влияят на работата на магнетрона и други елементи на веригата. Ако стабилизаторът на напрежението не спаси ситуацията, тогава е по-добре да вземете микровълновата за ремонт, така че магьосниците да поставят по-точна диагноза.
   Послепис
   По-добре е да намерите други ремонтници, а не тези, които го направиха миналия път :)

   Отговарям
 • Александър

  Здравейте! Имам микропревключвател на Samsung.За шума светлината светва на прозореца. но го включите да загрява храната, тя не се затопля и чинията не се върти. Каква е причината?

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! В статията описахме всичко подробно. Опитвали ли сте да намерите причината за нашите съвети?

   Отговарям
 • Дмитрий

  Добър ден! Ако можете, кажете, моля, къде са предпазителите в микровълновата фурна Whirpool AMW 480. Вече разгледах всичко, но във видеото няма нищо подобно. Проблем - плочата се върти, лампата е включена, нищо не се затопля ... в началото се чува щракване.

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! За съжаление не открих никъде снимка на вашия модел разглобена микровълнова фурна, така че няма да работи, за да се покаже местоположението на предпазителите. Вижте схемата, ако е в паспорта.

   Отговарям
 • Сергей

  Здравейте. Може ли магнетрон да умре внезапно? Отоплението рязко изчезна, после се появи и изчезна напълно. Всички предпазители са непокътнати. Инсталирах кондензатора и диода, очевидно работеше, проверих контактите, ключалките за заключване също самия магнетрон изглежда нормално, никъде няма нищо. Даже релето в контролния блок е проверено. Освен това магнетронът се загрява, сякаш работи. Samsung печка.

  Отговарям
  • Admin

   Добър ден! Нарекохте ли го тестер? Ситуацията със сигурност е сложна, трудно е да се отговори без визуална проверка, но ако всички останали елементи на веригата работят, тогава магнетронът вероятно се е счупил. Въпреки че електрониката може да се провали в този случай.

   Отговарям
   • Сергей

    Електрониката на живо, дори извадих силовото реле и проверих отделно. И по време на работа можете да чуете как работи. Дори не знам директно, просто е удивително случилото се толкова драматично.

    Отговарям
    • Витали

     Това, което кликва, все още не казва, че функционира. Необходимо е да се провери как работят контактите, т.е. нормите на тестер затворени и отворени, когато са включени трябва да работят.

     Отговарям
 • Сергей

  Магнетрон, естествено, звънна - толкова оживен и изглежда добре.

  Отговарям
  • Admin

   Е, тогава, за съжаление, вече няма идеи. Просто трябва да гледате всичко на живо!

   Отговарям
 • Алексей

  Здравейте. Микровълновата фурна на Samsung, след преместването започна да работи странно, светлината се включва и чинията не се включва, започвате да движите микровълновата, чинията започва да се върти и да затопля храна.Какъв може да е проблемът? Благодаря.

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Може би къде отива контактът? Разглобете, проверете всички връзки. Най-вероятно при движение микровълновата фурна или е паднала, или просто поради вибрации, контактът е бил счупен.

   Отговарям
 • Александър

  Здравейте, имам такъв проблем със загряването на храната. След около половин минута имаше две силни изскачания като експлозии и след това тя работи, но не загрява нищо.

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Ако микровълновата фурна не загрява храната след памука, но грилът работи, тогава с голяма вероятност можем да кажем, че причината е неуспехът на магнетрона. Разглобете микровълновата фурна и визуално проверете магнетрона. Ако има сажди и пукнатини, можете да потърсите подходяща замяна.

   Отговарям
   • Александър

    Не знам за магнетрон, погледнах, предпазител със спирала не е в ред и не знам къде да го взема в нашето село (((

    Отговарям
 • Илдар

  механичният таймер спря да изключва микровълновата печка. LG

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Ако микровълновата не се изключи автоматично, трябва да разглобите механичния таймер и да го проверите. Най-често пластмасовите зъбни колела се унищожават или механизмът за отваряне на контакт е повреден. Само визуален преглед ще покаже каква е причината!

   Отговарям
 • Владимир

  Здравейте! Микровълновата фурна LG MH-6342 BS беше включена при висока влажност, над решетката, върху решетката се появи сажди. И сега, когато се включи, имаше шумолене и парене. Каква може да е причината?

  Отговарям
  • Admin

   Добър ден! Ако микровълновата печка е шумна и се чува парене, първо проверете чинията със слюда. След това, диод, кондензатор и магнетрон с високо напрежение. Всичко от своя страна, както е описано в статията. За съжаление не намерих пример за разглобена микровълнова фурна, за да видя какво има отгоре на скарата. Разглобете случая и направете визуална проверка, това ще ви помогне да намерите разбивката.

   Отговарям
 • Владимир

  Благодаря! Плочата е в ред, визуално цялото е върху тялото над решетката, където вентилацията е директна, тези дупки са изгорени.Сгорели и тялото на скарата е безопасно и здраво!

  Отговарям
 • Едуард

  Здравейте! Имам такъв проблем. Mikrovalkovka lg спря да се затопля, тя беше на около 10 години реши да промени апарата за смяна. Купих Samsung 14.02.2016. Един ден работех и все едно престанах да загрявам. Напрежението в апартамента е норма! Какъв може да е проблемът? Благодаря предварително!

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Ако и старата, и новата микровълнова не се нагряват, въпросът определено е в мрежата. Опитайте се да проверите през нощта, така че в 12, когато няма проблеми с пренапреженията на захранването. Друга причина са неправилно подбраните ястия за затопляне.

   Отговарям
   • Едуард

    Ястията се използват правилно и ще опитам днес около 12! Благодаря утре, ще се отпиша. Ако проблемът е в мрежата, тогава как да се справите с него?

    Отговарям
 • Антон

  Здравейте. Микровълнова фуга, когато е включена, няма признаци на работа. Предпазителите са непокътнати.Не звъни на дъската, не знам как се нарича, такъв черен правоъгълен пластмасов боклук с два терминала, към който се подава мощност от едната страна, а от другата е споена към дъската, върху нея има надписи 16a 277v, smh-112dm, може ли работи ли микровълновата и трябва ли да бъде извикана от тестера?

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Това нещо се нарича стартово реле. Препоръчвам ви да занесете микровълновата в сервизен център, както този вид неизправност трябва да се поправи от капитана.

   Отговарям
   • Антон

    300 км до сервизния център, далеч за пренасяне. Duck трябва ли това реле да звъни или не. Харесвам начинаещ електротехник е интересно.

    Отговарям
    • Admin

     Проверява се чрез свързване на електрическа крушка с напрежение 220 волта и захранване. Ако лампата е включена, релето работи. Можете дори да проверите чрез набиране, да погледнете YouTube, има няколко видеоклипа там, да напишете „релейна проверка“,

     Отговарям
 • Татяна Демянова

  Добър ден. Вчера, 02.02.2016 г., пилето се пържеше в готвача на микровълновата водовъртеж, отдолу под въртяща се чиния се чуваше странен шум. Шумът беше като пукнатина. Кажете ми, моля ви, какъв може да е проблемът?

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Причината може да е повреда на двигателя на въртене на плочата. Освен това, както вече е посочено в статията, микровълнова печка може да се спука, когато магнетрон, диод с високо напрежение или кондензатор се счупят. Всички тези елементи на веригата трябва да бъдат проверени визуално и от тестер.

   Отговарям
 • Татяна Демянова

  Микровълновата фурна с водовъртеж не е само шумна, дори когато вратата е затворена, звукът „ръмжи“ наподобява въртящ се плот.

  Отговарям
 • Юджийн

  Добър ден, кажете ми, моля, сварих яйца в микровълновата, те се взривиха, микровълновата изобщо не работи, какво можеше да се счупи в нея? Благодаря ви предварително!

  Отговарям
  • Admin

   Първата стъпка е да проверите предпазителите. Най-често предпазителят взривява, когато яйцата избухнат в микровълновата. Ако предпазителите са непокътнати, проверете плаката за слюда и магнетрона.

   Отговарям
 • Антон

  Здравейте. Имам микровълнова фурна Скарлет. Работи 8 години без проблеми, но наскоро, когато вратата беше отворена, машината започна да чука и след включване на машината не работи, тоест нищо не гори и изобщо не се движи. Дадох го за ремонт, майсторът погледна, смени магнетрона и работи. Пристигайки у дома, той го включи в електрически контакт, отвори вратата и отново изби машината и печката спря да работи. Кажете ми какво може да бъде и как да се справя с него? Благодаря предварително!

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Най-вероятно въпросът е в блокирането на микропревключватели, необходимо е да се заменят, въпреки че обикновено предпазителите изгарят, а не магнетрон. Самият магнетрон най-често изгаря по време на напрежения.

   Отговарям
 • Анастасия

  Добър ден! Имам микровълнова фурна LG, когато отворих вратата, докато фурната работеше, в кухнята изведнъж излетя автоматична машина, т.е. за правилна работа беше необходимо да изчакате завършването на режима или да натиснете бутона за отмяна. И в един нещастен ден, след същото натискане, преди края на режима, микровълновата ми се счупи. Кажете ми, има ли смисъл от лесен ремонт (може би предпазител) или закупуване на нов?

  Отговарям
  • Анастасия

   предпазителите магнетрон и висцера са чисти, няма нищо, което да не се е стопило или изгорило

   Отговарям
  • Admin

   В ремонта разбира се има смисъл. Ако всички предпазители са наистина чисти, проверете микропревключвателите. Най-вероятно причината е в тях.

   Отговарям
 • Николай

  Имате грешка на снимката, където е подписано местоположението на частите ... Няма диод, има предпазител за високо напрежение ...

  Отговарям
  • Admin

   Благодаря! Точно така, грешка, диодът е малко по-нисък и вдясно от кондензатора.

   Отговарям
 • Джамил

  Здравейте, помогнете ми. Имам микровълнова LG. Той няма сензор. Как мога да го проверя? Благодаря ви предварително

  Отговарям
  • Admin

   Ако имате опит, можете да проверите чрез визуална проверка и тестер.

   Отговарям
   • Джамил

    Може ли да фиксира разкъсаните контакти на сензора?

    Отговарям
    • Admin

     Господарят смята, че може, често правят нови песни и възстановяват стари, и ако трябва да спойкате контактите, това може да се направи точно. Единственото нещо - всичко зависи от сложността на щетите. По принцип трябва само да погледнете в действителност. Ако нямате опит с поялник и микросхеми, по-добре е да вземете микровълновата фурна в сервиза.

     Отговарям
 • Иван

  Добър ден. Кажете ми какво да правя. Старата микровълнова фурна Elenberg Ms1700M спря да нагрява храна. Когато работи освен шума на двигателите, се чуват периодични щракания в микровълновата печка с интервал от 40-50 секунди, сякаш релето се задейства. Не се вижда вътре в видимите повреди, предпазителят на високо напрежение е непокътнат, без счупване. каква може да е причината? Благодаря предварително.

  Отговарям
  • Admin

   Причината може да е и в кондензатора или диодите с високо напрежение. Трябва да премахнете корицата и да определите откъде идва щракването. Рядко се случва микровълновата щракване, когато магнетронът е дефектен.

   Отговарям
 • Николай

  микровълнова LG с грил, храната се загрява нормално, но има пукане и мирис на изгаряне, цялата слюда, отстранявайки случая, намери карбонизация на жицата и пластмасовата ограда на мястото, където жицата беше свързана към нагревателя. Изобщо не използвам десет, какъв е проблемът?

  Отговарям
 • Vic

  Здравейте! Микровълновата не се нагрява, когато включите миризмата на изгаряне (пластмаса). Майсторът провери всичко останало, каза работникът. Може ли да се провали трансформатор? благодаря

  Отговарям
 • Vic

  И още един въпрос. Заменими ли са трансформаторите R1S58A и R1S58B? Фурна Deo KOR634RA. благодаря

  Отговарям
 • АЛЕКСАНДЪР

  проблемът е, че микровълновата не се нагрява, съгреши на магнетрон, но тук всички правила. оказа се, че предпазителят е издухан, сложи бъг, от мека тел, една коса. включи микровълновата, тя работеше 4 минути, от вторичната намотка дойде дим, започна да греши на кондензатора, но сякаш без признаци е мъртъв. Проверих диода, диодът не работи, защото когато се набира ток, има 2 посоки.

  Искам да сменя диода, и кондензатора! мисля ли правилно ???
  и изгорих ли вторичната намотка ???

  Отговарям
 • Павел

  Здравейте
  LG фурна. Когато вратата се отвори, светлината се включва, чинийката започва да се върти. Затварям вратата и я включвам - светлината не свети, чинийката не се включва и храната се нагрява.
  Отваряне провери всички предпазители с тестер, всички непокътнати. Извадих кантактите от сензора на вратата, включих светлината, включих и включих чинийката, но не загрявам.

  Отговарям
 • Alianna

  Страхотна статия! Много благодаря! Купихме предпазител за 100, спестихме 6 хиляди))

  Отговарям
 • Никита

  Добър вечер! Микровълнова Vitek VT-1681W. Както обикновено реших да загрея храната, но когато я включих след секунда, се появи поп и микровълновата започна да бръмчи силно и спря да затопля храната. Дисплеят работи, светлината вътре е включена, чинията се върти, но храната не се загрява.
  Благодаря предварително!

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! В статията са описани всички възможни причини. Пробвали ли сте теста, както съветваме?

   Отговарям
  • АЛЕКСАНДЪР

   ПРОМЕНЕТЕ ДИОДА И КАПАЦИТОРА

   Отговарям
 • Ленин

  Имам микровълнова печка samsung pg113ur дълги години стоя бездействаща поради повреда на превключвателя на режима на грил, сетих се да опитам да го поправя, оказа се, че няма такива превключватели никъде на пазара. Намерих един местен кулибин, който възстанови превключвателя, не се получи много добре, тъй като половината от режимите не се включиха, а половината работеха. Реших да пробвам как ще работи самата микровълнова печка, но се оказа, че следователно зиданата подложка, която бях износила преди много години, беше изхвърлена. Реших да я пробвам. за да го заменят с каквото и да било, като цяло те затвориха вълновода с парче полупрозрачна пластмаса, сложиха 300 мл чаша вода от чешмата, 1,5 минути бяха удряни. Водата в чашата се нагрява, но не много. След това съпругата искаше да готви за да яде тиквички в нея, тя има фурна на Хеленбърг на работа за 15 минути, едното от тях е прекрасно ястие и тук настъпва разочарование, гониха я за половин час, печката се загрява отвътре и отвън, но продуктите останаха абсолютно сурови само леко загряти. следователно въпросът е дали такива глупости могат да възникнат поради липсата на плоча от слюда или е необходимо да се търси причина някъде в недрата на това чудовище?

  Отговарям
 • максима

  Добър ден.
  Ще пиша за проблема си, защото дълго време търсех интернет и не можах да намеря нищо.
  Микровълнова Rainford (една в една с LG). Доста стар. Вече там двигателят се смени, предпазителят за високо напрежение и крушката.
  Но наскоро срещнах такъв проблем: палетът не се върти и лампата не свети. В същото време самата микровълнова се загрява.
  Прегледах куп уебсайтове и планина от видеоклипове за ремонт на микровълнови фурни, но не можах да намеря отговор никъде.
  Реших да мина през възлите.Лампата работи. Палетен двигател също (R ~ 10 Ohm).
  Свалих таблото за управление (той е доста неудобно отстранен), но не намерих видими дефекти под формата на изгорели части. За пореден път мина през веригите на лампата и двигателя. Провери микропревключвателите. Средно имаше късо съединение във веригата (R = 0 Ohm), но самата mikruha, когато я извадих от веригата, се оказа доста работеща.
  Той отново се покатери в интернет и отново не намери нищо.
  След това, решил, че все още трябва да носи микровълновата печка до сервиза, реши за пореден път да премине през веригите на електрическата крушка и двигателя.
  Веригите отиват към двигателя и към светлината от таблото за управление (жълт проводник) и от началото на веригата (от контролното табло) към крайните части на веригите не тече ток (мултиметърът показва 0 волта на променлив ток вместо 220 волта).
  Той отново свали таблото за управление (тъй като остава само да съгреши) и най-накрая видя, че на контролната платка няма част от трасето (?!?!?!), Което просто отива към жълтите проводници (началото на веригите към лампата и двигател).
  Виждате ли, по някаква причина (може да има брак на самата печатна платка - има някакъв микрокрек или платката не се е повредила нормално, но е попаднала петънце прах и е причинило късо съединение в тази секция, защото беше най-слабата), трасето на дъската беше просто изгорял.
  Споявах контактите на изгорялото трасе с изолирана жица и всичко работеше.

  Отговарям
 • Сергей

  Добър ден. LG микровълнова Когато включите, чувате силно и след 3-5 секунди. Главният предпазител 10A 250V изгаря. Изглежда, че магнетронът е непокътнат, кондензаторите за подаване на кутията не показват нищо, нажежената жичка е съпротивление от 0,9-1,0 ома. Преди това имаше изгаряне на слюда и искри по тялото. Той замени слюдата, почисти мястото за изгаряне и го покри с топлоустойчива боя, смени защитната капачка на магнетрона (беше обгорена, но не изгоря) не помогна. Моля, дайте съвет за ремонт.

  Благодаря.

  Отговарям
 • Олеся

  Кажи ми моля те! Преди четири дни те купиха микровълнова печка на Samsung, тя работи снощи, днес не я включиха цял ден. Исках да загрея супата, но не вдига шум, ястието не се върти, само светлината светва

  Отговарям
 • Валери

  Здравейте! Моля, помогнете, скоро ще ухапя печката, проучих всичко и го измеря и ??? Samsung C105AFR. По време на загрявката се появи нещо „циклично“ и шумолене и загрявката спря. Мрежата е нормална, управляващото устройство е нормално, U е транс. пристига, R първичен 3.2 OM. вторичен 174OM, R диод 17MOM. до друг 0, проверен през крушка 40WT-подово отопление, нормално. Кондензатор, няма теч към тялото, зареждането на устройството с + включено е нормално, тествано е така чрез електрическа крушка много слаб блясък. Magnetron-R с нажежаема жичка 1.35OM.Няма течове на 200MOM. Сменен слюда в камерата имаше изгаряне.Когато се включи, той бръмчи, трансът се загрява. и магнетрон. Смених магнетрона от родния си OM75P (31) във втория. OM75S (31) - няма дрон, но и той не работи. Е, според мен това е всичко, а може би не е изобщо. Вашето мнение? Благодаря ви много предварително!

  Отговарям
 • Валери

  За съжаление, забравих, имаше взривен предпазител 800MA.

  Отговарям
 • Оксана

  Лека нощ. Микровълнова фурна с функция грил и конвекция на Samsung просто не се включи в един „хубав ден“. Предпазителят в щита беше избит. В резултат на всеки опит за включване на микровълновата печка предпазителят във входа беше избит и металните накрайници на щепсела се стопиха. Каква може да е причината? 1,5 години експлоатация. Загряваме само в специални ястия!

  Отговарям
 • Станислав

  Здравейте. Микровълнова Samsung CE2813NR.
  Проблем: когато включите микровълновата вътре, светлината се включва и нищо друго не се случва. Нито бръмчи, нито бръмчи, тиганът не се върти и печката не се нагрява. Няма странични миризми. Вътре всичко е чисто.Каква може да е причината?
  Благодаря.

  Отговарям
 • Едуард

  Здравейте. Микровълнова рязка R-7A58 (1997 г.).

  Бутонът за отваряне на вратата започна да се задържи - разглобих го - едно от ключалките на бутоните се счупи, треската блокира пълна преса. Елиминиран. В същото време реших да го почистя (включително използвайки числени средства). Добре почистени - но да видя напразно.
  Подозирам, че няколко капки могат да стигнат някъде по проводниците или дъските.

  След монтажа се появи дефект - микровълновата или фурната се стартира както обикновено, но след 2-3-4 минути подсветката угасва, грамофонът спира и отоплението спира. В същото време контролният панел продължава да отчита времето и магнетронният вентилатор бръмчи.
  Ако го изключите - включете го - няма отопление.
  Ако изключите и включите след няколко часа, микровълновата фурна или фурната работят нормално за 2-4 минути.

  Проверено няколко пъти - след дълго изключване (до сутринта) - кратка работа, друг момент - ако го включите няколко пъти за кратко (например загряване на закуска, сладкиши и т.н.), общото време на работа е по-дълго, но ако "изгасне" - всичко с няколко часа.

  Не открих никакви зрителни повреди или следи от протока.
  Няма принципна схема.

  Съветвайте - какво може да даде такъв ефект.

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Да, проблемът със сигурност не е типичен. Той е много подобен на схема, може би на каква дъска има почистващото средство, която го няма по време на работа. Без схема е много трудно да се каже със сигурност. Опитайте да използвате алкохол, за да избършете всички електронни компоненти близо до мястото за почистване. След това ги оставете да изсъхнат малко, добре, а след това вече тествайте. Това не помага, по-добре е да се обадите на капитана, докато микровълновата изобщо не изгори.

   Отговарям
 • Кирил

  Здравейте! Микровълновата на Скарлет, спря да се нагрява, всичко останало е включено и се върти. Тя работеше 10 години без проблеми, след като се разби, спря сама по себе си и се изключи. Включи го, продължи да работи. Какво може да бъде затвор?

  Отговарям
 • Сергей

  Здравейте всички!
  Понякога микровълновата фурна Elenberg MG-2545D не работи (не загрява).
  След отварянето открих пълното отсъствие на диод с високо напрежение (може би някой го е отварял и отвинтвал преди).
  Кажете ми, кой знае, маркировката на диода.

  Отговарям
 • яхт клуб

  Здравейте, кажете ми, моля, след като смените слюдата и капачката на магнетрона (предишната е изгоряла), микровълновата периодично прави кликвания, когато е включена, почти всяка минута микровълновата се загрява, всичко се завърта, но тези щраквания водят до задънена улица, те сякаш са били преди (преди ремонт) но изглежда не е толкова силно. (Микровълнова DAEWOO). Благодаря предварително.

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Трябва да разглобите и да видите откъде идват кликванията. Тук е трудно да се досетите, особено ако сте сменили слюдата и капачката.

   Отговарям
   • яхт клуб

    Демонтиран, погледнат, нищо не затваря и кликванията отиват някъде отстрани на таймера. Може би това е нейната норма?

    Отговарям
    • Admin

     В такъв случай може би да.

     Отговарям
     • яхт клуб

      и също ми кажете, моля, имам още една микровълнова фурна -Grill Samsung, тя има предпазител след работа, когато се отвори вратата, предпазителят взривява, всичко работи в идеалния случай. Четох, че пишат, че цялото нещо е в замъка, някак си е залепнало някъде, подредило го, погледнало - не виждам нищо, вероятно всички трябва да бъдат заменени? Благодаря.

     • Admin

      Да, по-добре е да замените всички микропревключватели на блокиране. Някои занаятчии успяват да отворят всеки и да наблюдават контакти. Къде изгорени - и те се променят.

     • яхт клуб

      Много ви благодаря, много ми помогнахте)))

 • Сергей

  И ако какво да направите, когато работите вътре с ципа, благодаря

  Отговарям
 • Иля

  Кажете ми, LG MH6342BB. Има някакъв лесен старт за щракване вътре, както обикновено, но не върти плочата, не се затопля. Има подсветка, таймерът работи, бутоните реагират.

  Отговарям
  • Иля

   Сам разбрах. В моя случай очевидно имаше лоши контакти с трансформатор 220V.Прекъснах ги, окачих мултицет върху тях, включих микровълновата, видях, че има 220V, отново ги сложих, включих ги отново - и работи.

   Отговарям
 • Аня

  Добър ден, кажете ми, моля, вградената микровълнова фурна gorenje bm6250oraw спря да нагрява храната, а грилът работи, всичко се върти и свети, няма миризма. Но по някаква причина, когато избирате микровълновия режим, вибрациите започват, той работеше по-спокойно.
  Благодаря предварително за отговора.

  Отговарям
 • Алекс

  в покой се чува от време на време леко
  пропуква се вероятно отзад.
  фурната се използва малко.
  как да го поправите сами.

  Отговарям
 • Олег

  Добър ден. Има микровълнова фурна DAEWOO с електронно управление. Когато включите за момент, светлината се включва, вентилаторът се включва, таблата и веднага се изключва. И микровълновата работи. Каква е причината? Благодаря предварително!

  Отговарям
 • Алексей

  Добър ден, кажете ми да включа микровълновата, 1 секунда имаше силна пукнатина, ушите бяха блокирани, след това микровълновата спря да се затопля и останалото всичко работи

  Отговарям
 • Римма

  Здравейте, размразих каймата, след известно време я изключих от електрическата мрежа, свързах отново, започнах да загрявам храната и тя започна да цъка от шума, и не загрява храната, и всичко работи! Какво съветвате да направите?

  Отговарям
 • Светлана

  Здравейте! Когато вратата се отвори, в апартамента дори се заби силен хлопане. След това микровълновата не се включва.

  Отговарям
 • Спермата

  Микровълнова Panasonic Diemension 4. Изключва се, когато се загрява често. След няколко секунди или минути. Или h97 изскача. И понякога се чува странно свистящ звук, когато работи

  Отговарям
 • Альона

  Моля, кажете ми, микровълнова фурна daewoo kog-8a1r, маслото тече отдолу, къде и как да поправите повредата?

  Отговарям
 • Александър

  Здравейте!
  Микровълнова Panasonic NN-V320M. Имам такъв проблем. Микровълновата не се включва, светлината не се включва, дисплеят не работи, бутоните не реагират, напълно е мъртъв, но плочата се върти.Тя започва да се върти от момента, в който вмъкна щепсела в гнездото и се върти независимо от това дали вратата е отворена или затворена. Не ми казвайте какъв може да е проблемът?

  Отговарям
 • Владимир

  Добър вечер. Можете ли да ми кажете причината за неизправността? Микровълновата работи. Но ... когато я поставите на 360 и 600 работи много странно, тя звучи много силно, тогава може тихо напротив ... звукът се променя много. Но максимум, има един звук ... Какво тогава разликите ...

  Отговарям
 • Артър

  Не мога да идентифицирам причината за нагряване на 2 резистора близо до релето. покайте се до зачервяване. помогне да се идентифицира и премахне причината. самата микровълнова се загрява, но не успява да се нагрява достатъчно поради тези резистори. трябва да се изключва на всеки 10 секунди.

  Отговарям
 • Артър

  проблемът е решен. замени релето и 2 от тези резистори.

  Отговарям
 • Зоя

  Добър ден! Микровълновата Daewoo работи от 2001 г. Напоследък има проблеми с нагряването на храната, ястията са горещи, а храната - студена. И микровълновата печка се изключва няколко пъти през зададения период от време. Моля, кажете ми каква е причината и дали има смисъл да я поправите. Може да е по-лесно да си купите нов, въпреки че сега не можете да се доверите на нов поради лошо качество.

  Отговарям
 • Олга

  Режим на експозиция на микровълнова Panasonic, включете за няколко секунди и след това показва грешка H 97. Моля, кажете ми какво е.

  Отговарям
 • Олег

  Здравейте! Благодарение на съветите ви, поправих самата микровълнова печка Candy. Всичко също работеше, но не се стопли ... цялото нещо се оказа предпазителят, който преминава от кондензатора в тансформера, изгоря. Сложих грешка за проверка и започнах да загрявам, сега ще отида да търся такъв предпазител. Но, ето как да проверя кондензатора, някак не разбрах, вмъкнах циферблата в контактите - не звъни, не се разбива и в случая, всичко ли е наред? ... О, но вече си купих нова микровълнова фура с глупак, не би трябвало първо да се качвам в интернет) )) Сега ще има две)).Благодаря ви за добрия съвет, но моля пишете за кондензатора ...

  Отговарям
 • Сергей

  Микровълнова Panasonic. NN-C785JF. Лампата не свети, чинията не се върти, храната се нагрява. Кажи ми какво да гледам. Двигателят и лампата звъннаха, работници.

  Отговарям
 • Linar

  Добър ден, микровълнова фурна LG
  Като начало, запалих, разглобих, развих стоманената капачка от Мегатрон, спря, сега всичко работи сега, но не и за 15 секунди, след това се изключи, какъв е проблемът, кажете ми

  Отговарям
  • Валери

   ако просто искри, тогава най-вероятно това е защитна табела, като правило е отдясно на вратата, лесно се отстранява, ако има изгаряне от задната страна, тогава е въпросът

   Отговарям
 • Егор

  Храната не се загрява, но чинията е гореща о.
  Опитайте по-малко сол. Един приятел дойде при мен да готви супа, а микровълновата не я загрява, той затопля чинията. Разглобих го издуха, разтърсих хлебарки. Всичко е и чиния от ад, ледена супа. Shoveled tyrnet 0. И слава на Кулибин, природата на мъченията осъзна, че просто водата без NaCl се нагрява до нормалното.

  Отговарям
 • Александър

  Здравейте, микровълновата започна леко да се затопля, след това след известно време и след това напълно спря. Погледнах предпазителите и изглеждах нормално, мощността към първичната намотка е нормална, тя също отива към магнетрон, нямах време да видя нищо друго, защото бързах. Не казвате ли, че мисля правилно, че в магнетрона има неизправност? 2013 LG Микровълнова печка.

  Отговарям
 • Altynay

  Здравейте, помогнете pzhl, микровълновата работи както преди, но не загрява храната. Бутоните работят, светлината се включва, няма шумове и миризми, няма миризми, вратата се затваря добре. Храната не се загрява, но може да се загрее няколко пъти, когато се включва и изключва, но не винаги има време за това. Кажете ми каква може да е причината.

  Отговарям
 • любов

  Здравейте, микровълновата фурна VITEK е на около половин година.При последното загряване на нещо щракна отзад и спря да се нагрява. И дори когато е включена, е много шумно. Светлината работи. Какво може да бъде?

  Отговарям
 • Игор

  Добър ден. Микровълновата гама Hansa спря да работи на 800 вата. В същото време работи без проблеми при 600 вата. Каква е причината? Как да се излекува?

  Отговарям
 • яхт клуб

  Лека нощ, съжалявам, че закъснях. Преди да загря храната в микровълновата, приготвих картофи в тенджера и пиле според инструкциите - 22 минути. Печката стана много гореща, изключих я, работи - но не се нагрява, имам швейцарска компания TRISA. Може би точно сутринта да се обадя на господаря?

   

  Отговарям
  • Admin

   Тук имате швейцарска компания) Тоест, с "пускане" искаш да кажеш, че се включва, таймерът тиктака, но не загрява? Разбира се, обадете се на съветника, може да има проблем с магнетрона или с управляващите вериги.

   Отговарям
 • Андрю

  Добър ден! Не можете ли да зададете един въпрос? Имам микровълнова фурна LG MF 6546RFS всичко работи, но дъното не се нагрява. Какво може да бъде! Благодаря предварително!

  Отговарям
 • Иван

  Здравейте.Имам такъв проблем.Микровълновата не се нагрява и решетката работи.Магнетронът се е променил.Същият проблем не се нагрява.Каква може да е причината? Микровълнова Скарлет

  Отговарям
 • Юри

  Добър ден! Микровълновата фурна не се нагрява. На първи контур 220, на вторичното сияние и на, например, кондиционерът и диодът са работещи, магнетронът също е жив: изваден от седалката и свързан извън вълновода, излъчвателят свети neonka до 3 cm. Но инфекцията не се затопля! Къде е засадата? Не мога да разбера, мозъкът избухва, кажете ми мили хора !!!!!

  Отговарям
 • Руслан

  Здравейте, микровълновата работи, но не загрява. Предпазителят на климатика не изгаря цял връх на магнетрона. Каква е причината да се провери

  Отговарям
 • победител

  Здравейте. Микровълнова Supra MWS-3730.Не загрява храната, когато е включена - буквите светват на дисплея: отгоре mw отдолу h. Какво може да бъде?

  Отговарям
 • Николай

  Здравейте, горещата печка престана да се нагрява, предпазителят с високо напрежение беше сменен, но нямаше резултати. Кажете ми какво друго може да се провали?

  Отговарям
  • Александър

   Здравейте, микровълновата фурна Samsung MW81ZP беше закупена преди 7 години в магазина; беше проверено дали е напълно функционална; всичко е топло и поставено на склад; след 7 години решихме да го използваме;

   Отговарям
 • Александър

  Здравейте, микровълновата фурна Samsung MW81ZP беше закупена преди 7 години в магазина; беше проверено дали е напълно функционална; всичко е топло и поставено на склад; след 7 години решихме да го използваме;

  Отговарям

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *