5-посочният полилей не се включва правилно след подмяната

Сергей пита:
Добър ден След инсталирането на нов полилей от електротехник последователността на работата му се промени. 5 нюанса, превключвател с 2 бутона. Когато натиснете първия бутон отделно, светват пет нюанса. Когато натиснете втория бутон отделно, 3 светлини се включват. Когато се натиснат и двата бутона, 2 плафончета са изключени и тези 3 плафона, които работят от втория бутон, изгарят малко по-ярко.
От полилея има три проводника. Самият полилей е свързан отвътре - 5 проводника по един от всеки абажур са свързани заедно, очевидно това е нула. 3 проводника са свързани и това е вторият изходен проводник. Свързани са 2 проводника и това е третият проводник, излизащ от полилея.

Както разбирам, маневрирането се получава, когато са включени два бутона. Опасно ли е? И как мога да го преработя отново? LED лампи в полилея

 

Отговорът на въпроса:
Здравейте! Бих изключил полилея на ваше място, да разглобя всички връзки от касетите, за да отделите проводниците и да ги свържете отново, след това да се свържете отново и да проверя. Много е трудно да се прецени, ясно обяснихте какъв е проблемът, но това не го направи по-лесно. Преди това имаше и полилей, в който плафоните бяха разделени на 2 групи и всичко работи добре? Ако е така, тогава проблемът е свързването на полилея. Някъде обърка краищата. Може би някои лампи се оказаха свързани последователно (точно така изглежда описанието на проблема ви).
Зареждане...

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *