Критерии за избор на качествена съдомиялна машина

Ръчното миене на съдове отдавна е загубило своята актуалност, тъй като за това е много по-удобно и най-важното - по-икономично да използвате специална миялна машина. Днес има огромен избор от модели от различни производители, така че ако искате, можете да изберете подходящия вариант за цена и качество. След това ще разкажем на читателите на сайта Elecroexpert, как да изберем съдомиялна за дома през 2017 г. и коя е по-добра по размер, компания, допълнителни функции.

Вграден или самостоятелен?

Първото нещо, което трябва да решите, когато избирате коя опция е най-подходяща за вас. Има вградени и свободно стоящи съдомиялни машини. Първите ви позволяват да спестите място в кухнята, защото скрийте се под плота в готовия кухненски комплект за това, както е показано на снимката по-долу:

Жилище в готовата кухня

Такива модели е най-добре да изберете за дома, защото те няма да развалят интериора на стаята. Що се отнася до автономните, съдомиялните машини в пълен размер ще изглеждат по-нелепо, нещо подобно:

Самостоятелна ПММ

Ако обаче изберете настолна миялна машина, чиито размери са сравними с размерите на микровълнова печка, тогава тази опция ще бъде напълно приемлива.

Съдомиялна машина за плот за дома

Моля, обърнете внимание, че когато избирате малък модел десктоп, максималният брой поставени комплекти съдове за миене не надвишава 6 броя (има дори мини съдомиялни за 4 комплекта). Ако семейството се състои от двама души, тази опция ще бъде напълно достатъчна. За семейство от 4 души обаче настолната версия не е подходяща!

Между другото, избирайки съдомиялна машина, ние допълнително препоръчваме да закупите и инсталирате система за защита от течове на вода до съдомиялната. В случай на неизправност на водоснабдителната система и самата РММ, специална система за защита ще предпази жилището и жилището на съседите от наводняване. На пазара на ОНД системите за защита от течове на вода Neptun са популярни, можете да научите повече за това от статията: https://electroexp.com/neptun-prow-wi-fi.html.

Обем на зареждащата камера

Следващото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е обемът на камерата за съдомиялна машина. За да изберете съдомиялна по размер, първо трябва да се запознаете със съществуващите размери на продуктите. Днес производителите произвеждат следните размери оборудване:

 • пълен размер - 60 * 60 * 85 см;
 • тесен - 45 * 60 * 85 см;
 • компактен - 45 * 45 * 50 cm.

Моля, обърнете внимание, че размерите могат да варират леко по височина, дълбочина и ширина. Например, тесните съдомиялни машини могат да бъдат не само 45 см широки, но и 40, а също и 35 см широки.

За семейство от 4 или повече души се препоръчва да изберете съдомиялна машина с пълен размер. Такава миялна машина може да побере до 16 комплекта мръсни съдове. За 3-4 души може да бъде подходящ и тесен ПММ, с капацитет 6-9 комплекта. Е, както вече казахме, за един или двама души ще бъде напълно достатъчно да изберат модел десктоп с капацитет до пет комплекта.

Рейтинг на производителите

Също толкова важно е да изберете правилната миялна машина по компания.През 2017 г. най-надеждният Производители на PMM Разглеждат се следните:

 1. Bosch
 2. Siemens
 3. Miele
 4. Electrolux
 5. Indesit

От евтините марки има още 5, които се считат за оптимални по отношение на надеждността и цената, а именно:

 1. Beko
 2. Zanussi
 3. хидромасажна
 4. Ariston
 5. Samsung

Ако изберете някоя от изброените компании и след това също прочетете отзиви за подходящия модел във форумите, тогава ще бъде осигурен дълъг експлоатационен живот на оборудването.

Правила за избор на надеждна PMM

Характеристики и разширени функции

По-горе описахме основните критерии за избор на добра съдомиялна машина. Сега бих искал да обърна внимание на важните характеристики и функции, които може да присъстват в PMM. Така че, ако решите да изберете качествена съдомиялна машина за дома, вижте следните съвети от експерти:

 1. Вид сушене. Има 3 основни вида съдове за източване: турбо сушене, с помощта на вентилатори и конденз. В първия случай сушенето на чинии е най-бързото и ефективно, но цената на моделите с турбо сушилня е с порядък по-висока от тази на алтернативните опции. Сушенето чрез кондензация е обичайното изпаряване на влагата от измити съдове, това е най-бюджетният вариант, който можете да изберете за лятна резиденция. Е, последното, най-оптималното по цена и качество - сушене с вентилатори. Препоръчваме ви да изберете този вариант за дома, за да не преплащате пари и да сте доволни от покупката си.
 2. Ниво на шум. Не по-малко важен критерий за избор, от който зависи силата на работата на PMM. Препоръчва се да се избере оптималната характеристика - 43-45 dB. Такива съдомиялни машини ще работят почти безшумно.
 3. Разположение на бутоните PMM управление може да бъде разположено от предната страна и отвътре (в края на вратата). Ако решите да изберете вградена съдомиялна машина, по-добре е бутоните да са скрити.
 4. Брой програми. Може да има от 3 до 24. Вижте списъка с програми, които има избраният от вас модел. Поне в съдомиялната машина за битови нужди трябва да има такива режими като: „Режим предварително накисване“, „Половин товар“, „Деликатно измиване“, „Интензивно измиване“, „Бързо измиване“. Това е стандартен набор от функции, без който не можете да правите.
 5. Енергиен клас. Препоръчваме да изберете само най-икономичните модели с най-ниска консумация на енергия - клас А.

Също така, според експертите, съвременната миялна машина трябва да има следните допълнителни функции:

 • защита от течове;
 • сензор за наличие на сол и средство за изплакване в системата;
 • таймер за забавен старт;
 • сензор за чистота на водата;
 • детска ключалка;
 • TimeLight (добавянето на функцията на гредата на пода), както се вижда на снимката по-долу, процесът на почистване се проектира върху пода, което е много удобно за безшумните модели.

Timelight

Също така ви съветваме да вземете предвид препоръките на експерти по отношение на избора на добра миялна машина:

Преглед на функциите от експерти M.Video

Популярни модели

Е, накрая бих искал да представя на вашето внимание списък на най-надеждните и в същото време евтини съдомиялни машини с ширина 45 и 60 см. Ако не знаете коя съдомиялна машина да изберете през 2017 г., препоръчваме да дадете предпочитание на вградените модели, представени по-долу (използвайте по-големите популярност).

Ширина 45 см:

 • Korting KDI 45130
 • Hotpoint-Ariston LSTF 9M117 C
 • Siemens SR 64E006
 • Vestfrost VFDW4542
 • Electrolux ESL 9450 LO
 • Bosch SPV 58M60
 • Flavia BI 45 ALTA
 • ПЕЧЕЛИ MLP-08В
 • NEFF S58M58X1

Ширина 60 см:

 • Asko D 5536 XL
 • Siemens SN 64L075
 • Flavia BI 60 KAMAYA
 • Bosch SMV 40L00
 • Hansa ZIM 676 H
 • Kuppersberg GLA 689
 • Кортинг KDI 60175

Затова говорихме за това как да изберем съдомиялна машина за дома през 2017 г. на цена и качество. Надяваме се, че сега можете да изберете най-предпочитания вариант, като се съсредоточите върху експертните съвети и собствените си материални възможности!

Ще бъде интересно да прочетете:

Правила за избор на надеждна PMM

Преглед на функциите от експерти M.Video

(20 гласа)
Зареждане...

13 коментара

 • Сергей

  Bosch е много лош. Разрушава се и е ужасно скъпо да се поддържа

  Отговарям
  • Юджийн

   Напълно съм съгласен. В апартамента има Сименс, който работи от 12 години до ден днешен (ние наемаме апартамента, така че операцията продължава), Бош живя 2 години в къщата, след което пролетта на вратата се спука, селянин, намерен в Интернет, нахлу около 10 000, направи така или иначе наляво, кодът работи, избухна отново. Плюс това започна да тече, поради което се изкачих за информация. И от кога Bosch внезапно стана по-добър от Mile или Siemens (при положение, че Siemens е същата компания, само от по-висок клас, като Bosch). Ето защо сега търся не само, че Bosch не е задължително произведен в Словения, но и в Германия (Франция и Англия също са добри, Италия вече се съмнява). А Bosch активно се събира не само в Китай, но и в Русия.

   Отговарям
 • Ирина

  Напълно съм съгласен. Моята съдомиялна машина Bosch работи отлично в продължение на 4 години. И далеч отиваме. В рамките на 5 години 2 пъти са взети за ремонт, трайна грешка се третира след всяко измиване на E15, а сега е издала грешка E9. Покрити десет. Не знам колко ще струва ремонта. Разочарован съм в Bosch. Считам, че техниката, която се класира на първо място в класацията, трябва да работи добре поне 10 години.

  Отговарям
 • Ira

  изглеждат по-добри горещи точки, те са италиански, високо качество и надеждност

  Отговарям
 • Дмитрий

  ако е възможно, разбира се, по-добре е да вземете вградената миялна машина. като всички други кухненски уреди. Ами това е съвсем различна естетика) имаме indesit, беше евтино, а качеството е много добри отзиви. всъщност се оказа много удобно. по-специално миялната машина изпира всичко с гръм. хубаво е, че тя не само не се вижда, но и не се чува))

  Отговарям
 • А. Ревенко

  Не знаех, че Hotpoint-Ariston ще изпадне в евтини. Е, да, приемам това като плюс, главното е, че работи добре

  Отговарям
 • Соня

  Hotpoint е доста евтин, но работи много добре, както ми се струва. Във всеки случай тя ме обслужва както трябва вече 4 години)

  Отговарям
 • роман

  Не знам кой в ​​Италия има съмнения. Нямам проблеми с Hotpoint Italian от четири години, може би дори повече

  Отговарям
 • Дмитрий

  Жена ми също е в горещата точка на съдомиялната машина, мие чиниите), докато всичко е наред с нея като)

  Отговарям
 • Вероника

  Използвам Indesit, по всички критерии съм удовлетворен. Когато купувах, особено не знаех на какво да обърна внимание, просто дойдох и взех марката, която познавах. Сега разбирам малко от тях)

  Отговарям
 • Алла

  Много харесвам марката Hotpoint по отношение на PMM, първата ми и последна съдомиялна машина на тази конкретна марка)

  Отговарям
 • Татяна

  Използвани Miele 4,5 години. Година по-късно на долната кошница видях малко петно ​​от корозия, едва забележимо. След 3,5 години вече третата част на долната кутия и плюс средната кутия започна да ръждясва. В магазина на Miele казаха, че не използват таблети от Miele, но това са глупости !!!! Нашата вода е добра, много чиста и много мека. Изпращам мейл Почиствам чайника веднъж на 3-4 години и тогава е толкова просто. Не става въпрос за хапчета. Солта, таблетките и средствата за изплакване са финландски фирми. Въпреки че в момента на покупката казаха, че за тези части PMM има 10-годишна гаранция !!! Онзи ден дава грешка номер 70. Теч. Жлезата на водоразпределителя беше покрита. Цената е около 27 000 хил. !!!!!! РАЗРЕШЕНО В Miele !!

  Отговарям

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *