Консултация относно монтажа на панела на апартамента

Александър пита:
Добър ден Ситуацията е следната - има желание да се направи апартаментен щит с подмяна на старото окабеляване с ново. Всъщност само с полагане на нова и изключване на старата. В апартамента няма мощни енергоемки уреди. В момента към устройството са свързани автоматични устройства в екрана на пода от електромера - 25А за контакти, 25А за печка, 16А за осветление. Извършваме ремонта в стаите едно по едно, в една стая вече сме направили новото окабеляване и временно го свързахме директно към подовия щит чрез машината 16А. Планът впоследствие е да промените всички линии към контакти в апартамента и светлината в банята, оставете старите проводници и машини само на светлината и печката.

И така, искам да стартирам щита със следното - два прекъсвача на 16А за две изходни групи, един RCD на 40А и да поставя превключвател за натоварване на входа на щита. Изходите са проводници със сечение 2,5 mm, разбира се.

Въпросите са следните - подходящо ли е такова оформление и комбинация от деноминации?
И къде да отведете жицата до новия щит на апартамента - директно от електромера до превключвателя за входно натоварване или между тях на панела на пода има смисъл да поставите машината? Ако да, как да го изберете?

Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Свързани ли са тези две машини от този 40A RCD? Между другото, RCD може да не е необходим при 40А, имате ли въвеждаща машина за колко? Или наистина искате да го премахнете и да оставите превключвателя за натоварване? Ако е така, тогава е по-добре да не правите това, превключвателят със сигурност е добър, но е по-добре, ако машината е на входа - това е моето лично мнение, вие решавате. Токът на RCD е достатъчен, за да бъде равен или стъпка по-голям от входния автомат, а не сумата от токовете на всеки от подадените от него автомати. Изберете от връзката, която ограничава всички следващи връзки.

В противен случай, ако всичко е както аз го разбирам, значи имате право, нормалното оформление е: ВЪВЕЖДАНЕ АВТОМАТИЧНИ АВТОМАТИЧНИ МАШИНИ ЗА 2 ГРУПИ СТОКОВЕ.

Обмислихме и този въпрос в статията - https://electroexp.com/kak-sobrat-raspredelitelnyj-shhit.html

Зареждането ...

3 коментара

 • Александър

  Добър ден

  Благодаря за отговора!

  Да, забравих да поясня, че пред плота на плочата на пода е инсталирана машина 40 A

  След брояча, новата изходна група в момента е защитена от автоматична машина на 16 А. Съответно тя ще се премести в нов щит. По този начин, разбирам ли правилно, че след измервателния уред и преди превключването на ножа на панела на апартамента, все още ми трябва автоматична машина? Ако да, коя деноминация да изберем? И, както го разбирам, RCD трябва да съответства на номиналната стойност на тази машина?

  И все още такъв момент - как да разбера колко полюса трябва да има превключвател за нож в този случай? Правилно ли разбирам, че в тази ситуация при наличието на еднофазна мрежа е достатъчен еднополюсен превключвател?

  отговор
 • Admin

  Е, ако вече имате автоматична машина пред тезгяха, тогава поставете превключвателя в разпределителното табло, както написаха във вашия въпрос. Ако има заземяване - може да бъде 4, ако няма заземяване - 3, защото PEN - не се разкъсва.

  отговор
 • Виталий

  ЗдравейтеКонсултирайте се, ако е възможно. Последователността е следната. На входа има въвеждаща двуполюсна автоматична машина 40А, след това счетоводен метър, след нея има VD1-63 В 40A I ^ n 0.1A диференциална машина, след това кабел VVGng-LS 3 * 6 отива в апартамента в апартамента в панела UZM-51M 63A, Uzo гнезда 40A 30Ma под тази узо група машини за вътрешни гнезда 16А 4бр. RCD за банята и бойлера за съхранение струва 25A 30Ma след него, автоматичните машини 16A за котела, 16A за гнездото за баня и 10A осветление за баня. Към кухненското узо 40А 30МА под това узо има две автомати 16А за контакти и 32А автоматична машина за печката. Тук се наблюдава селективност и правилно ли са избрани машините и узото?

  отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *