Консултации относно схемата на захранване на частна къща

Анатолий пита:
Здравейте. Вече говорихме малко по-рано, не съм писал в тази тема, за да няма объркване. Има схема (вече позната ви) с два щита (1. щит за къща - и 2. щит за домакинска единица) и в двата панела има 40 A входни машини на веригата (V.A. № 1-C40 и B. A. 2-C40 ) - може ли да се направи това?
2. Какъв е най-добрият начин за провеждане на окабеляване за осветление, както е на диаграмата или за осветление да не се използва RCD? Заземяването е планирано само засега, ще положа окабеляването с 3-жичен кабел ...
3. Взех защитните устройства за събиране на щита, със следващото съобщение ще прикача файла, бих искал да знам дали съм ги вдигнал правилно, като взема предвид схемата?
Отговорът на въпроса:
Здравейте! Веригата не дойде, поне не я виждам, за съжаление. Но ще се опитам да отговоря на това, което вече сте поискали:
1. Е, както аз го разбирам, една от машините е в щита с брояч, а другата е в помощната единица и се захранва от първата, напомнете ми, или по принцип дозиращата платка е отделно? Като цяло, поставете поне електрически табла във всяка стая, само ако не бихте запомнили, че ако входната машина GENERAL (която е близо до измервателния уред и от която се захранва всичко, което имате) е 40А, тогава не можете физически да включите два щита 40A физически мощност SIMULTANEOUSLY.
2. Относно RCD за осветление, наскоро публикувахме нова статия, можете да я прочетете на този линк -https://electroexp.com/uzo-na-osveshhenie-po-pue.html
3. Е, тук е необходима схема.
Зареждане...

9 коментара

 • Kroyff

  Здравейте. Мощността, разпределена на къщата (5,5 кВт), стана известна - тук е представена диаграма с автомати за вход по 25А всяка (в панела на къщата и в панела на скалата).
  1. Правилно ли е избран RCD (1-2-3-4-5) ON 25A във веригата?

  Отговарям
 • Kroyff

  Докато съобщението ми се модерира, не мога да изпратя следното съобщение ... ..

  Отговарям
 • Kroyff

  Или тази схема ще бъде по-правилна

  Отговарям
  • Admin

   За да бъда честен, не виждам разликата между двете схеми. Всичко по него е логично и нормално. Единственото нещо, което може да се посъветва, е да инсталирате въвеждаща машина или диференциал в хосблока, така че би било удобно да изключите всичко наведнъж, никога не знаете какво! И дори за „мокри” помещения, баня, например, е по-добре да поставите RCD от 10 mA, а ако има фалшиви аларми, след това го заменете с 30 mA.

   Между другото, изглежда, че вие ​​и аз се чудехме на такава мощност (5.5 кВт 25А) тогава!

   Отговарям
 • Анатолий

  Не разбирам нищо, изисква се разрешение при изпращане на съобщение ...?

  Отговарям
 • Наумов

  Какъв вид захранване е необходимо в напречно сечение за LED лампа?

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Искате ли да знаете за напречното сечение на жицата? Обикновено LED лампите консумират малко енергия, така че тел с дължина 0,75 mm² е подходящ, но като цяло, ако е стационарна лампа, полагайте 1,5 mm² (защото е по-издръжлива), а ако е тип лампа за маса - 0.75 mm²

   Отговарям
 • Kroyff

  Здравейте.
  В първата диаграма 25А въвеждащи машини са разположени в двата щита.
  Във втората диаграма вторият щит (щитът на hozblok) се захранва от входната машина
  25 А от първия щит (щит на къщата)
  Какъв е най-добрият начин за захранване на втория щит (щитът на hozblok)?
  Благодаря.

  Отговарям
  • Admin

   По принцип е същото, но наличието на „встъпителна“ машина в електрическия панел на хосблока ще позволи бързо изключване на всичко, което се захранва от него, в случай на нещо.

   Отговарям

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *