Консултация за планиране на осветление

Здравейте Смятам да изготвя схема за осветление (LED прожектори в окачен таван). Възникнаха следните въпроси:

 1. Когато проектирате, трябва да проектирате окабеляването от щита до разклонителната кутия в стаята?
 2. Все още ли трябва да проектирате броя на проводниците към всяка лампа от разклонителната кутия или проводниците идват с лампата?
 3. Ако трябва да проектирате проводници, тогава как правилно да изчислите дължината на необходимите проводници за прожектори?
 4. Има ли LED прожектори, захранвани от 220 V или всички те са или 24 (12) V ?.
Зареждането ...

Един коментар

 • Admin

  1. Да, трябва да планирате окабеляването от щита до разклонителната кутия в стаята. В този случай трябва да се вземе предвид относителното поставяне на тела (ако ще е необходимо да се разпредели мощността от кутията към 220 V тела), мястото на предложената инсталация на понижаващ трансформатор (ако ще има 12 или 24 V тела), местоположението на превключвателя на светлината.
  2. Обикновено проводниците не идват с приспособленията, но във всеки случай посочвате това, когато купувате тела, ако е необходимо, вземете необходимата дължина на жицата.
  3. Дължината на проводника се определя при проектирането на окабеляването, като се вземе предвид местоположението на всички лампи, местоположението на разклонителната кутия, от която те ще бъдат свързани, или местоположението на понижаващия трансформатор, ако свържете лампи с ниско напрежение. Тоест, трябва да изчислите дължината на проводника от всяка лампа до предвиденото място за монтаж на разклонителната кутия или трансформатора.
  Когато изчислявате дължината на всеки проводник, направете малък марж в двата края, който ще е необходим за свързване на кабела, и полето е необходимо, в случай че трябва да свържете отново проводника, за да не полагате нов кабел.
  4. Има лампи с ниско напрежение, има и 220 V.

  отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *