Как да изберем нагревател за отопление на кутия за обяд?

Олег пита:
Добър ден Искам да направя загрята обядна кутия за храна. Дизайн, базиран на медицински стерилизатор.
Според принципа на работа бих искал да загрявам храна като на водна баня. Тоест вътре в по-голям контейнер водата, вряща ще загрее по-малък контейнер с храна. Тъй като и двата контейнера са метални, е необходимо да се погрижите за електрическата безопасност.
Какви десет бихте могли да препоръчате за такъв дизайн, така че водата, мокра, суха, да заври възможно най-бързо? (В идеалния случай - като в ел. Чайник). Мисля, че трябва да се монтира вътре в по-голям резервоар, а не под него (както в оригиналното устройство).
Възможно ли е тук да се прилага принцип, подобен на фритюрници, но с достатъчна мощност на нагревателен елемент (до 2 кВт), отново, за да се загрява храната от вряла вода възможно най-бързо? Как да направите заземяване и необходимо ли е?
Отговорът на въпроса:
Добър ден TEN, разбира се, е суха, по дефиниция са по-безопасни. Заземяването обикновено е задължително от 2003 г. (или от 1997 г. към различни източници има различни изисквания). Какво означава как да го направите правилно? Свържете корпуса към защитния проводник, свържете го към PE шината в електрическия панел и го свържете към веригата за заземяване.
Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *