Кой проводник да изберете за зареждане чрез USB?

Николай пита:
Здравейте, помогнете ми да го разбера. Трябва да тествам джаджи на работа. Нуждаете се от USB кабел. Искам да разбера задачата какви параметри трябва да има жица, за да бъде идеална. Т.е. Минимална загуба на такса. Какъв раздел на каква дължина от какъв материал? Точно разбирам формулите. Може би някой знае конкретни марки. Всичко в магазините е с лошо качество. Работно напрежение 5V ток 2A
Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Най-простият вариант е да вземете жица от типа ШВВП или PVS 2x0.75. Върху него загубите при такъв ток няма да са силни дори при дължина от 5 метра и като се има предвид, че сте толкова дълги и не са ви необходими, още повече. Но ще има проблем с запояването му към конектора за зареждане (micro-usb или тип C). Или ще трябва да прехапете вените, за да получите тънки краища за връзка, или да направите преход към по-тънки проводници директно близо до самия конектор, има „юфка“ за продажба от 0,35 mm², за съжаление не знам марката му, това е гъвкава медна жица.
https://electroexp.com/poteri-napryazheniya.html С този калкулатор можете да изчислите загубата на кабел. Тази връзка също описва метода на изчисление. Но в продажба можете да намерите добри USB кабели с нормални проводници, обърнете внимание на скъпи продукти, всичко, което струва по-малко от 250, често е с наистина лошо качество.
Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *